Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Bulimia - po jakim czasie się chudnie?

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Zdrowie psychiczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ottakakas

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Maj 10, 2008 8:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszędzie słysze, że bulimia jest zła, niszczysz siebie, swoje zdrowie psychiczne i fizyczne. Mam 19 at 180 wzrostu i waze 62. zawsze chcialam scudnac do 56.niedawno tylko o tym myslalam, ale teraz gdy zjem cos wiekszego nahcodzi mnie mysl, ze nie schudne. nie moge tyle jesc jesli chce byc chudsza.nie wymiotuje non stop, po kazdym posilku.w tygodniu moze z 5 razy. kiedys bylo mnie teraz troche wiecej. wiem wiem ze to zle trzeba udac sie do specjalisty, ale ja nie uwazam to za chorobe. chce schudnac i nie po kazdym posilku ide zwymiotowac, ale gdy juz to zroibe czuje sie jak smiec, jak grubym nicnieznaczacy smiec. licze ze samo przejdzie,niedlugo.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Emilia

PostWysłany: Pią Lip 04, 2008 6:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tez chorowalam na bulimie bardzo dlugo... w koncu trafilam do szpitala na oddzial zamkniety, tylko bulimiczki i anorektyczki...niektorym to naprawde pomoglo, jednak ja po wyjsciu wrocilam... chorowalam do czasu, az nie wyjechalam, oderwalam sie calkiem od znajomych i kraju, patrzac tu w UK jak dziewczyny wygladaja, wcale nie tuszuja tego jakie sa, a co najlepsze sa jednakowo traktowane jak ich szczuple kolezanki, a facetow maja boskich...sa promienne, usmiechniete, w przeciwienstwie do bulimiczek, a ktory facet by taka chcial. dzis waze tyle co w czasie choroby bez odchudzania, i mam wspaniala dzidzie...dodam, ze bardzo nie chcialam zajsc w ciaze, strasznie balam sie, ze nie zrzuce kilogramow... zaszlam w ciaze przez przypadek, strasznie cierpialam na poczatku, ale teraz jestem najszczesliwsza mama na swiecie!!! i wiem,ze do tego nie wroce bo ucierpi na tym rowniez moje dziecko... powodzenia dziewczyny! trzymam kciuki!
Powrót do góry
Emilia

PostWysłany: Pią Lip 04, 2008 6:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ottakakas- gwarantuje, ze jesli ktorys facet wiedzialby co robisz i dlaczego to nawet niechcialby Ci dac "buziaka" moze kiedys zrozumiesz co robisz.
przez bulimie mozesz miec powazne problemy w ciazy, a nawet urodzic chore dziecko! nie wiem moze Ty nie chcesz miec dzieci... ale Twój organizm...zobaczysz co sie zacznie dziac wkrotce...
A ten odor z buzi? myslisz, ze nie czuc? to jestes w bledzie!
Powrót do góry
henri_27

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Lut 01, 2009 9:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ktoś musi się nią zaopiekować bo ona sama do lekarza nie pójdzie, wiem to, przerabiałem bulimię z moją byłą.Kochałem ją ale ona tego nie widział, jak i tego że była masakrycznie chuda, powoli wykańczała mnie i siebie. W końcu poszla na terapię.
„Była to dusza i ciało, do których nie trafiał żaden bodziec”
-Sante Beuve
Powrót do góry
anula2008

PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 7:14 pm    Temat postu: Re: Nie wiem czy mam bulimię ? :( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie zawsze przy bulimii się chudnie (niestety wiem po sobie) czasem waga wacha sie po 5-10kg ale ciagle w granicach normy. Ja znalaslam test ktory mi pomogl http://www.ego-psychologia.com/index.php?option=com_content&page=psychotesty&action=wypelnij&id_testu=2&Itemid=1 ale na tej stronce jest tez poradnik i opis jak ma postepowac przyjaciel osoby z takimi zaburzeniami - powodzenia!

Dodano po 3 minutach:

Od pewnego czasu wymiotuję kiedy tylko sama uznam, że zjem za dużo. robie to dość często i specjalnie.

wcale nie uwazam cie za malolate ja znalazlam darmowy test ktory bardzo mi pomógl http://www.ego-psychologia.com/index.php?option=com_content&page=psychotesty&action=wypelnij&id_testu=2&Itemid=1 zacznij od tego. Od razu radze, zebyc nie lekcewazyla tego problemu. Powodzenia
Powrót do góry
alex:))

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Lip 31, 2009 4:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hę bulimia to nie to samo co anoreksja.
błedne jest myslenie ze powoduje chudniecie...
wiadomo w niektorych przypadkach owszem,kwestia organizmu.
Fakt obie choroby prowadza do skrajnego wyczerpania organizmu ale maja troszke rozniace sie objawy jak i skutki.
bulimia jest nastepstwem anoreksjii .mariah carry ma np bulimie a wcale nie jest niewiadomo jak wychudzona.

wgl to ja mysle ze posrodkujaca choroba pomiedzy aną a bulimia jest choroba zaakceptowania siebie i dążenia do wygorowanych ideałów. Confused
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Zdrowie psychiczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2