FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ottakakas
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 8:54 pm Temat postu: |
|
|
wszędzie słysze, że bulimia jest zła, niszczysz siebie, swoje zdrowie psychiczne i fizyczne. Mam 19 at 180 wzrostu i waze 62. zawsze chcialam scudnac do 56.niedawno tylko o tym myslalam, ale teraz gdy zjem cos wiekszego nahcodzi mnie mysl, ze nie schudne. nie moge tyle jesc jesli chce byc chudsza.nie wymiotuje non stop, po kazdym posilku.w tygodniu moze z 5 razy. kiedys bylo mnie teraz troche wiecej. wiem wiem ze to zle trzeba udac sie do specjalisty, ale ja nie uwazam to za chorobe. chce schudnac i nie po kazdym posilku ide zwymiotowac, ale gdy juz to zroibe czuje sie jak smiec, jak grubym nicnieznaczacy smiec. licze ze samo przejdzie,niedlugo. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Emilia
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 6:47 pm Temat postu: |
|
|
ja tez chorowalam na bulimie bardzo dlugo... w koncu trafilam do szpitala na oddzial zamkniety, tylko bulimiczki i anorektyczki...niektorym to naprawde pomoglo, jednak ja po wyjsciu wrocilam... chorowalam do czasu, az nie wyjechalam, oderwalam sie calkiem od znajomych i kraju, patrzac tu w UK jak dziewczyny wygladaja, wcale nie tuszuja tego jakie sa, a co najlepsze sa jednakowo traktowane jak ich szczuple kolezanki, a facetow maja boskich...sa promienne, usmiechniete, w przeciwienstwie do bulimiczek, a ktory facet by taka chcial. dzis waze tyle co w czasie choroby bez odchudzania, i mam wspaniala dzidzie...dodam, ze bardzo nie chcialam zajsc w ciaze, strasznie balam sie, ze nie zrzuce kilogramow... zaszlam w ciaze przez przypadek, strasznie cierpialam na poczatku, ale teraz jestem najszczesliwsza mama na swiecie!!! i wiem,ze do tego nie wroce bo ucierpi na tym rowniez moje dziecko... powodzenia dziewczyny! trzymam kciuki! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Emilia
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 6:55 pm Temat postu: |
|
|
ottakakas- gwarantuje, ze jesli ktorys facet wiedzialby co robisz i dlaczego to nawet niechcialby Ci dac "buziaka" moze kiedys zrozumiesz co robisz.
przez bulimie mozesz miec powazne problemy w ciazy, a nawet urodzic chore dziecko! nie wiem moze Ty nie chcesz miec dzieci... ale Twój organizm...zobaczysz co sie zacznie dziac wkrotce...
A ten odor z buzi? myslisz, ze nie czuc? to jestes w bledzie! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
henri_27
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 9:37 pm Temat postu: |
|
|
ktoś musi się nią zaopiekować bo ona sama do lekarza nie pójdzie, wiem to, przerabiałem bulimię z moją byłą.Kochałem ją ale ona tego nie widział, jak i tego że była masakrycznie chuda, powoli wykańczała mnie i siebie. W końcu poszla na terapię.
„Była to dusza i ciało, do których nie trafiał żaden bodziec”
-Sante Beuve |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anula2008
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
alex:))
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Lip 31, 2009 4:37 pm Temat postu: |
|
|
hę bulimia to nie to samo co anoreksja.
błedne jest myslenie ze powoduje chudniecie...
wiadomo w niektorych przypadkach owszem,kwestia organizmu.
Fakt obie choroby prowadza do skrajnego wyczerpania organizmu ale maja troszke rozniace sie objawy jak i skutki.
bulimia jest nastepstwem anoreksjii .mariah carry ma np bulimie a wcale nie jest niewiadomo jak wychudzona.
wgl to ja mysle ze posrodkujaca choroba pomiedzy aną a bulimia jest choroba zaakceptowania siebie i dążenia do wygorowanych ideałów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|