Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marlena654
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lip 07, 2010 11:17 am Temat postu: |
|
|
Odnośnie Stanów Zjednoczonych, miałam okazje osobiście przetestować ich kuchnię i niestety nie było to dobre w skutkach. Przez 3 miesiące pobytu w USA przytyłam około 10 kg, moja cera stała się paskudna, czułam zmęczenie i w ogóle źle wyglądałam. Nie jadałam w fast foodach, kupowałam (tak mi się wydawało) zdrowe jedzenie, jednak jak się okazało nawet sałatki, warzywa nafaszerowane są chemią. Amerykanie mają wszystko słodkie, słodkie bułki, chleb jak gąbka- tylko tostowy, ehh... W efekcie tyłam w oczach! Czułam, że nie mam wpływu na to co się dzieje ze mną.
Po powrocie z wakacji po 2 miesiącach doszłam do normalnej wagi, bez żadnej diety, specjalnych ćwiczeń, itp.
Zdecydowanie popieram zdrowe odżywianie się, fast foody to zło, nie wspomnę już o chipsach- wystarczy spojrzeć na opakowanie i skład z którego robione są te chrupiące ziemniaczki
Dodano po 2 minutach:
Zapomniałam dodać czym można zastąpić takie "przysmaki"
Ja kroję w plasterki marchewkę- to wbrew pozorom fajna przekąska podczas czytania książek, bądź oglądania filmów. Polecam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agata23
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 1:31 pm Temat postu: |
|
|
nie ma co się oszukiwać - chipsy i frytki każdy lubi myślę, że warto ograniczać tego typu jedzenie, nie mówiąc już o fast foodach. Ja zawsze mam wyrzuty sumienia, kiedy zjem coś w tym stylu, ale rzadko mogę się powstrzymać kiedy ktoś położy na stole chipsy. Nie jadłam nigdy fast foodów w dużych ilościach, więc nie wiem po sobie jak odbija się to na zdrowiu i wyglądzie. Ale właśnie patrząc na Amerykanów bardzo dobrze widać skutki niezdrowego, tłustego i sztucznego odżywiania. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 12:14 pm Temat postu: |
|
|
marlena654 napisał: |
Zdecydowanie popieram zdrowe odżywianie się, fast foody to zło, nie wspomnę już o chipsach- wystarczy spojrzeć na opakowanie i skład z którego robione są te chrupiące ziemniaczki Smile |
zycie jest za krotkie zeby rezygnowac z pewnych rzeczy
jesli czasem czlowiek lubi sobie chipsy popic piwem czy trzasnac pizze to co w tm zlego : ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaliksa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 12:06 pm Temat postu: |
|
|
Dobrze raz na jakiś czas można sobie pofolgować. Ale proszę, nie uczmy tego dzieci. Ostatnio w telewizji był poruszany temat chipsów - jak informowali, dzieci które zajadają chipsy są mniej inteligentne.
Domowa pizza może być zdrowa. A piwo najlepiej niepasteryzowane, naturalne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 10:05 pm Temat postu: |
|
|
kaliksa
a jakim cudem chipsy wpływają na inteligencję?
uczę dzieci które nie jedzą chipsów i takie które je spożywają. nie widzę między nimi różnicy.
nie wierz we wszystko co mówią w tv - możesz się na tym nieźle przejechać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 11:27 pm Temat postu: |
|
|
kaliksa napisał: | Dobrze raz na jakiś czas można sobie pofolgować. Ale proszę, nie uczmy tego dzieci. Ostatnio w telewizji był poruszany temat chipsów - jak informowali, dzieci które zajadają chipsy są mniej inteligentne.
Domowa pizza może być zdrowa. A piwo najlepiej niepasteryzowane, naturalne. |
ło jezu tylu bzdur dawno nie czytalem
chipsy wplywaja na inteligencje ? jak
piwo niepasteryzowane to nie piwo
ps kolezanka popiasala iles tam postow ale wszedzie wpisala pierdoly nie popierajac tego zadnymi sensownymi argumentami czy badaniami.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 1:18 am Temat postu: |
|
|
helloween napisał: |
piwo niepasteryzowane to nie piwo |
rozwiniesz? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
niasia
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Ja tam lubię od czasu do czasu zjeść chipsy czy frytki. Po prostu lubię i już. Tak samo jak jabłka i marchew. Trzeba mieć tylko umiar. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ratattuj
|
Wysłany: Pon Kwi 25, 2011 12:26 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko jest dla ludzi i wszystko w dużych ilościach może zaszkodzić, trzeba tylko znać umiar:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kichico Zbanowany
|
Wysłany: Sro Maj 04, 2011 5:00 pm Temat postu: |
|
|
Dokladnie tak. Najwazniejsz by dzieci znaly inne pokarmy a nie tylko chipsy i frytki bo tu sie problem zaczyna...Latwiej otworzyc paczke chipsow niz oskrobac i pokroic w plasterki marchewke |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|