Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 17, 2006 9:36 pm Temat postu: |
|
|
czyli mozna sie zarazic kila tylko od drugiej osoby??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 18, 2006 7:42 am Temat postu: |
|
|
Tak |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 7:27 am Temat postu: |
|
|
mam gozki w okolicah narzadow plciowych czy to musi byc kila czy moze byc cos innego ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pawel1989r
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 01, 2006 4:55 pm Temat postu: kiła - potrzebna penicylina. |
|
|
sup
Ostatnio zmieniony przez pawel1989r dnia Czw Maj 04, 2006 1:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Maj 01, 2006 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli jesteś osobą pełnoletnią to nie ma żadnego problemu, lekarz dotrzyma tajemnicy lekarskiej nawet w wypadku operacji czy ważnego zabiegu.
Jeżeli nie to musi powiadomiść opiekuna prawnego w razie jakiś zabiegów.
Kiła nie wymaga żadnych ciężkich zabiegów, leczy sie ją tak jak zauważyłeś penicyliną. Dostaniesz ją na recepte.
(teraz spojżałem na twój nick) z niego wynika że masz 17 lat, więc spokojnie możesz iść do lekarza samemu - nie jest to niczym dziwnym, lekarz nie będzie wypytywał dlaczego nie ma rodzica z tobą (opeikuna prawnego).
Wystarczy abyś miał ze sobą książeczke zdrowia (na śląsku karte czipową).
nie trzeba sie bać lekarzy że zaraz zaczną trąbić na lweo i prawo na co kto jest chory, naprawde pogadaj sobie z jakimś lekarzam (jeżeli masz taką możliwość) im sie poprostu nie chce, tyle pacjętów sie przwija że to już nie chodzi nawet o żetelność - którą zresztą większość dotrzymuje, brak jej naprawde to marginalne przypadki - lecz o to że dla nich to nic nowego ani dziwnego. Nie zależy im na tym, bo dla nich to coś zupełnie normlanego.
Tylko zastanawia mnie jedno, dlaczego podejzęwasz kiłe, tym można zarazić sie jedynie przy bardzo bliskich kontaktach. Naprawde bardzo bliskich.
Ale skoro coś niepokoi to lepiej udać sie do lekarza i mieć pewność |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Maj 01, 2006 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Czy da się w jakiś sposób zrobić tak, aby wyleczyć się z tego, ale żeby nie było to nigdzie zapisane ani rodzina się nie dowiedziała ?
|
jeśli masz 18 lat to tak, ale co to znaczy ... zeby "niegdzie nie bylo zapisane"? W zpitalu bedzie,ale przeciez za to nie pala na stosie! a jak masz >18 lat to moga nikomu nie przekazac;)
Cytat: | Napewno nie pójde z tą chorobą do lekarza dlatego chciałbym wiedzieć.
|
NO CO TY !!!???
Cytat: |
Jestem pewny, że jestem chory na kiłe, ale nigdy nie uprawiałem z nikim seksu | to jedynie kiła wrodzona
Kod: | Kiła wrodzona
Ta bardzo ciężka postać choroby rozwija się u około 40-70% dzieci urodzonych przez zakażoną i nie leczoną kobietę. Co więcej, 1/4 wszystkich przypadków ciąż u takich pacjentek skończy się poronieniem, obumarciem płodu lub śmiercią noworodka zaraz po urodzeniu.
Choroba jest bardzo niebezpieczna, ponieważ najczęściej objawy nie występują od razu po urodzeniu, ale w kilka tygodni lub miesięcy później. Wówczas mogą pojawić się zmiany skórne, gorączka, powiększenie wątroby i śledziony, żółtaczka, niedokrwistość i wiele innych objawów. Dziecko jest tak samo zakaźne jak chora osoba dorosła i jego pielęgnacja wymaga dużej ostrożności.
Na szczęście rzadko zdarza się już taka sytuacja, w której choroba pozostaje nierozpoznana i przechodzi w późne stadium.
Wtedy u nastolatka mogą pojawić się nieodwracalne uszkodzenia kości, zębów, oczu, uszu, a co gorsza mózgu i innych części układu nerwowego.
|
a na jakiej podstawie jestes PEWIEN ze jestes chory? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pawel1989r
|
Wysłany: Pon Maj 01, 2006 9:16 pm Temat postu: |
|
|
sup
Ostatnio zmieniony przez pawel1989r dnia Czw Maj 04, 2006 1:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Maj 01, 2006 9:48 pm Temat postu: |
|
|
Do dermatologa możesz.
Chodz ja bym ci radził iść do lekarza pierwszego kontaktu, wiesz gdy sie czyta o czymś to często sie widzi objawy u siebie.
Naprawde to jest udowodnione. Potem wychodzi że jest sie chorym na 6 czy 9 chorób na raz.
Nie panikuj ale idz do lekarza i dowiedz sie konkretnie co to jest. Samo czytanie to nie stawiadnie diagnoz. Owszem dobrze że chcesz wiedzieć, lecz nie biesz wszystkiego do siebie.
Lekarz najlepiej stwierdzi co i jak.
Jeżeli masz 18 lat to nie ma żadnego problemu, lekarz dochowuje tajemnicy lekarskiej i nikt nie dowie sie o tym od niego. Na co chorujesz od kiedy i jak sie leczysz. To pozostaje dla was obu tylko.
-----edited by emilka-----
ponieważ powstało kilka tematów, dotyczących głównie kiły, połączyłam je. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
beti1
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 10:42 am Temat postu: KIŁA i inne |
|
|
Czy kiłe i inne choroby weneryczne można wykryć przez badanie morfologiczne krwi? (wyjdzie coś nie tak i lekarz skieruje na dodatkowe badania)
------edited by emilka------
znalazłam temat, odnośnie kiły w innym dziale. zdecydowanie odpowiedniejszym, dlatego temat przeniosłam do "Dolegliwości intymnych" i przyłączyłam do tematu "Kiła i inne choroby weneryczne" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 12:36 pm Temat postu: |
|
|
no powinno być chyba więcej leukocytów, ale np. kiłę utajoną (brak owrzodzeń, powiększonych węzłów chłonnych itd) można rozpoznać jedynie na podstawie dodatnich odczynów serologicznych, bo podwyższone leukocyty to mogą być przy milionie dolegliwości mniejszych i większych. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|