Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
beti1
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 7:08 pm Temat postu: |
|
|
ale o ile dobrze wiem to najpierw występują inne etapy kiły póki jeszcze się nie ujawni więc zwiększona ilość leukocytów powinna stanowić sygnał dla lekarza by skierował na dodatkowe badania czy tak? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 10:06 pm Temat postu: |
|
|
wątpię żeby lekarz skierował po wyniku morfologii od razu na badania w kierunku kiły. ale badanie może być wykonane bez zlecenia lekarza, więc jak się podejrzewa u siebie, to warto to sprawdzić. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
koleś_7237
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 12:38 pm Temat postu: Rzeżączka |
|
|
Witam, czy dorosła osoba może się zarazić rzeżączką np. poprzez stosunek płciowy bez prezerwatywy nie od parntnerki tylko poprzez brudną wodę w jeziorze. Dla mnie to banał ale nie którzy uważają inaczej...
pozdrawiam
---edit by Wind_Of_Hope---
Temat przenosze w odp.miejsce.
end by emilka
przyłączyłam do tematu, dotyczącego chorób wenerycznych |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 6:47 pm Temat postu: |
|
|
do zakażenie rzeżączką najczęściej dochodzi poprzez stosunek pochwowy, analny lub oralny. jest to choroba weneryczna. teoretycznie można także innymi drogami (poprzez zakażone przedmioty codziennej higieny, których używała chora osoba, ale rzadko sie to zdarza). _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ewelina25
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2007 2:23 pm Temat postu: |
|
|
nie sadze, do tego potrzebny jest kontakt plciowy w przeciwnym razie latem wszyscy by chodzili zakazeni...
----edited by emilka----
przeniosłam tutaj Twoją odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mmmmmar
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 6:32 pm Temat postu: choroby weneryczne |
|
|
czy ktoś może mi pomuc od jakiegoś czasu na czlonku i jądrach pojawiły mi się jak by krosty i jak by pryszcze i nie wiem co to ma znaczyć i co z tym zrobić może ktoś wie co to jest i jak to wyleczyć
-----edited by emilka----
przyłączyłam do tematu najbardziej odpowiadającego tytułowi, aczkolwiek powinieneś poczytać o prosakach - tak mi się wydaje;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 8:20 pm Temat postu: |
|
|
No najlepiej pujśc do lekarza, chorub wenerycznych jest sporo i niektóre mają podobne objawy. No a masz powody żeby obawiac się choroby weneryczneju? A i czasami od depilacji moga robić się takie jakby pryszcze. A to dlatego że włos czasami niemoże przebić sie przez skóre i wtedy wytwarza się taki mały stan zapalny ale to przechodzi za czasem. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasia_A
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 11:36 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Od jakiegos czasu mam wieksze zgrubienie pod skóra w okolicy wejscia do pochwy....odczuwam to tylko wtedy gdy napreze skore i boli mnie przy dotyku...mam to od ok. 10 dni i wczensiej nie miałam takiego guzka.....cała lewa strona mojego narzadu jest opuchnieta lekko..boje sie ze to mzoe byc cos powaznego..Nie wiem czy pod dobrym tematem napisalam..ale mam nadzieje ze ktos mi odpowie...podzrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 11:48 pm Temat postu: |
|
|
a może to ropień gruczołu bartholina? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasia_A
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 12:57 pm Temat postu: |
|
|
ojj..mam nadzieje ze to nic z chorób. Czytałam o tym zapaleniu i objawy w sumie pasuja ale po jutrze ide do lekarza i sie dowiem dokładnie. Dziekuje za odpowiedz:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|