Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MAGNA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 7:32 pm Temat postu: Ciąża-wymiary,waga dziecka w poszczególnych tygodniach |
|
|
Jestem w 6tygodniu ciąży. Robiłam USG lekarz powiedział, że nie słyszy bicia serca i jeszcze martwi mnie rozmiar płodu, wynosi 6,8mm. Czy to jest normalne?Czytałam że w 6 tygodniu powinien wynosić 12-14mm. Strasznie się martwię. Moja siostra rodzona miała 2 razy taki przypadek i 2 razy poroniła
Nie pisz całych postów wielkimi literami. PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUM. / nowicjuszka
---edited by karioka---
Temat poprawiłam na bardziej obrazowy. I przenoszę do odpowiedniejszego działu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agie25
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 10:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Nie chce Cie martwic , ale ja w sobote miałam zabieg. Byłam w 7 tygodniu ciąży i też nie było tętna płodu. Tylko ja dodatkowo krwawiłam prawie 2 tygodnie. ;(
Nie zwlekaj i leć do lekarza skonsultować to.
Pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 10:33 pm Temat postu: |
|
|
A powiedziałaś o tym lekarzowi?
Na pewno jesteś w 6tc? A nie w 4?Rozmiar płodu właśnie na taki czas by wskazywał... Ja wiem, że to pytanie może wydaje się głupie...Ale zdarzają się błędy w obliczeniach... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MAGNA
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 11:32 pm Temat postu: |
|
|
ten 6 tydzień to wyliczyła maszyna no i niby sie zgadza...
mowiłam ginekologowi o moich obawach zrobil badanie "ręczne" niby nic nie wyczuł ale kazał zrobic badanie beta Hcg i krwi "jakby pani poroniła" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 11:35 pm Temat postu: |
|
|
To nie czekaj tylko zrób już. Możliwe że ciąża obumarła...Albo dzieje się coś złego...Nic nie można powiedzieć dopóki nie zrobisz badań. Najlepiej idź do innego lekarza. Niezależnego.Niech on się wypowie. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agatka1902
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 2:09 pm Temat postu: czy wszystko jest dobrze ?? |
|
|
Witam wszystkich !! Zakladam nowy temat poniewaz nic nie znalazlam na ten temat o ktory chce zapytac. Jestem w ciąży bylam u lekarza robil mi usg i pokazalo ze jestem w 4 tygodniu ciąży a ostatnią miesiączkę mialam 16 stycznia i lekarz powiedzial ze ciąża może rozwijać sie nieprawidłowo i musze czekać 2 tygodnie dodaje ze mialam cześto nierególarne okresy i czy mogło dojść do zapłdnienia pózniej czy zawsze te przeliczenia sie sprawdzaja??? Napewno nie jedna z was lub nie jeden z was kto to czyta chcialby byc rodzicem albo juz wie i wie co to jest niepokoj i jak sie martwi o wszystko dlas mnie 2 tygodnie to jak wiecznosc Jeśli ktos umie odpowiedziec bardzo prosze ! Czekam i Pozdrawiam wszystkich
--- przenosze do tematu pokrewnego w "ciaza i porod" --- Pituszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 2:19 pm Temat postu: |
|
|
Zrób bete. Powtórz ją kilka razy i zobacz jaki jest jej przyrost. Jeśli będzie przyrastać prawidłowo, to wszystko z ciążą jest ok. Lekarze mogą się mylić w wyliczeniach na podst obrazu z USG. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agatka1902
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Lekarz mi powiedzial ze nie ma co robic bety wystrczy poczekac 2 tygodnie jak rosnie prawidlowo jk powinno na 6 tydz to wszystko jest ok tylko do zaplodnienia doszlo pozniej niz myslal |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agatkac83
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Hej! Beta da Ci odpowiedz juz po 2 dniach a lekarz za dwa tygodnie!!! Życzę Ci by wynik po 2 dniach sie podwoił! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karolinatomek17
|
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 4:25 pm Temat postu: witam |
|
|
Mam pytanko 2 tygodnie temu bylam u lekarza i powiedzial mi wtedy ze jestem w 7 tc, a malenstwo ma 6, 5 mm. Czy dziecko nie jest za male jak na ten tydzien? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|