Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewit
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Lip 08, 2009 8:37 pm Temat postu: |
|
|
Gosiaczek84 dołączam się do gratulacji już potwierdzonych wspaniałym widokiem na USG - nieprawdaż??
mnie w końcu wypuścili ze szpitala... czas leciał niemiłosiernie powoli i rozbolały mnie plecy od tego leżenia ...
a jakie wnioski...
przy przyjęciu na USG płód miał 6,2cm a dzień wcześniej 5,21cm - zatem nie ma co panikować i przejmować się niewłaściwą wielkością płodu bo to zależy od aparatury
zamienili mi wcześnejszą luteinę na duphaston dorzucili nospę na ból brzucha i kwas foliowy w mocniejszej dawce niż można kupić w aptece,
nie ma co panikować samą koniecznością pobytu w szpitalu bo niektóre przyszłe mamy leżały tylko dlatego, że lekarzowi tylko coś się wydawało, niektóre mamy z krwawieniami, skurczami, odklejającymi się łożyskami itd (po leczeniu) wychodziły do domu by w spokoju oczekiwać narodzin dzieciątka... zatem medycyna potrafi pomóc tylko nie wolno bagatelizować objawów... poleżałam, zobaczyłam, rozmawiałam i nawet słyszałam ciężki poród - zaczynam się rozglądać za szkołą rodzenia i ewentualnie położną która jest nieodzowna przy porodzie...
no i ten szpital nie taki straszny jak o nim mówili... chyba że większość przede mną specjalnie ukryli
Musi być dobrze bo dlaczego miałoby nie być. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosiaczek84
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 8:49 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Ewit za życzenia:) Ja też gratuluję Ja póki co dalej staram się nie przemęczać i niewiele robić a to wszystko dla dzidzi W czwartek mam kolejne USG i zobaczymy co i jak mam nadzieję, że wszystko będzie ok trzymajcie kciuki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Sie 19, 2009 8:26 pm Temat postu: ciaza - tydzien po tygodniu |
|
|
witajcie, proponuje poruszyc temat ciazy tydzien po tygodniu, co obserwowalyscie podczas ciazy jak z kazdym tygodniem sie zmienialycie tzn w ktorym tyg dowiedzialyscie sie o ciazy, w ktorym tyg zmierzono plod po raz pierwszy, w ktorym tyg rozpoznano plec dziecka itp sadze ze to dosc ciekawe dla kazdej ciezarnej chcacej dowiedziec sie conieco kiedy i czego moze sie spodziewac, pozdrawiam mysle ze temat sie ruszy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanahoria10
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 1:12 am Temat postu: |
|
|
Oby temat sie ruszyl.
Ja mialam symptomy juz po kilku dniach po poczeciu. Zaczelo sie od bolu podbrzusza, przypominajacego bole przedmiesiaczkowe. W mniejwiecej 20 dniu cyklu zaczely mnie bolec piersi. W czasie gdy miala pojawic sie miesiaczka zaczelam plamic i trwalo to przez 3 dni.
Zapomnialam dodac, ze glowa nie przestawala mnie bolec i co chwile biegalam siusiu i ciagle chcialo mi sie spac .
Nie mam zadnych zachcianek, ani mdlosci . Wciaz jestem spiaca, wciaz biegam siusiu i wciaz bola mnie piersi.
Na pierwszym USG nie bylo widac maluszka, bo poza tym ze robiono je w 5 tygodniu, to przez powloki brzuszne. Mam nadzieje, ze juz niedlugo zobacze mojego kropka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 2:01 pm Temat postu: |
|
|
mi od poczecia do ok 7 tyg bolalo podbrzusze wlasnie i to jak bardzo az sie budzilam w nocy, w ok 10 tyg mialam pierwsze usg i bilo juz serduszko mojego malenstwa. a tak to jestem ciekawa w ktorym tyg u dziewczyn juz rozpoznano czy malenstwo ma wszystkie nozki raczki i odpowiednia dlugosc:) oraz w ktorym tyg mozna rozpoznac plec pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 5:07 pm Temat postu: |
|
|
płec...roznie..i w 18 i w 20...ale zdarza sie ze i w 14 tc widza co tam sie wykluje _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
szkrab82
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 11:11 am Temat postu: ciaza - tydzien po tygodniu |
|
|
Ja czytałem tutaj czy objawy u żony są prawidłowe
Link usuwam!!! to nie miejsce na reklame... czytaj regulamin forum... ;/ ---edit by Wind_of_hope---
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anulka92
|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 4:26 pm Temat postu: |
|
|
zanahoria10 napisał: |
Ja mialam symptomy juz po kilku dniach po poczeciu. Zaczelo sie od bolu podbrzusza, przypominajacego bole przedmiesiaczkowe. W mniejwiecej 20 dniu cyklu zaczely mnie bolec piersi. W czasie gdy miala pojawic sie miesiaczka zaczelam plamic i trwalo to przez 3 dni.
Zapomnialam dodac, ze glowa nie przestawala mnie bolec i co chwile biegalam siusiu i ciagle chcialo mi sie spac .
Nie mam zadnych zachcianek, ani mdlosci . Wciaz jestem spiaca, wciaz biegam siusiu i wciaz bola mnie piersi.
|
Ja mam to samo maleńka ;D tylko ze co chwilę mam ochote na co innego ;p |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 3:18 pm Temat postu: |
|
|
Chciałabym zapytac w którym tygodniu ciąży ginekolog może zrobic dziecku zdjęcie przy badaniu usg?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 5:27 pm Temat postu: |
|
|
To zależy od sprzętu jakim dysponuje ginekolog i od samego lekarza.
Ja miałam zdjęcia robione od pierwszej wizyty czyli od 5-6 tygodnia. Na początku było to zdjęcie pęcherzyka ciążowego a juz na kolejnej wizycie po 4 tygodniach była już fotka maleństwa. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|