Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 1:25 pm Temat postu: |
|
|
a moze ma alergie na ten szampon czy oliwke?...moze jakas seria delikatna?czy takiej nie ma? radziłabym zasiegnac rady pediatry co do włoskow - napewno odrosna to dopiero maluszek _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
natusiaw
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 2:35 pm Temat postu: |
|
|
W zasadzie, oprócz wychodzenia włosków przy czesaniu, nic się nie działo, nie ma nawet zaczerwienionej skórki, dlatego nie podejrzewałam alergii... Wspomnę o tym lekarzowi. Dziękuję za odpowiedź, uspokoiłam się |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emi79
|
Wysłany: Wto Mar 18, 2008 7:17 pm Temat postu: |
|
|
spróbujcie płukać główke duża ilośćą czystej wody mojemu synkowi to pomogło powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mloda-mama
|
Wysłany: Sro Gru 17, 2008 7:47 pm Temat postu: |
|
|
emi79 napisał: | spróbujcie płukać główke duża ilośćą czystej wody mojemu synkowi to pomogło powodzenia |
u mnie pomogło masło roślinne i otręby. niestety zaczęły włoski wypadać. ale poradziliśmy sobie i z tym. jeśli chodzi o wypadanie włosków to polecam te artykuły-------------- link usuwam! przeczytaj regulamin forum zanim cos wkleisz!!!! --edited by Wind_Of_Hope---
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
barbara123
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 11:55 am Temat postu: |
|
|
Mi na ciemieniuchę lekarz polecił oliwkę salicylową.Jest naprawdę skuteczna, można zakupić w aptece. Więc smaruje się głowę, czy miejsce pokryte ciemieniuchą na godz. przed kąpielą-dość grubo, tak,że włoski są mokre. Zakłada czapeczkę. Oliwka niezabardzo pachnie i trudno spiera się z czapeczki, więc może przeznaczyć jedną do tego celu. Po godzinie dziecko wykąpać, umyć główkę. Włoski wyczesać miękką szczoteczką. Ciemieniucha będzie schodzić. U nas odeszła w zapomnienie bezpowrotnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|