Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kala104
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 3:56 pm Temat postu: co można a czego nie można jeść gdzy się karmi piersią?? |
|
|
Witam!
jesyem tu nowa mam takie pytanie jestem świeżo upieczoną mama mam synka dwu tygodniowego i karmie piersią,słyszałam że dużo produktów podczas karmienia nie powinno się jeśc,wiem że ogórków,owoców które mają pestki i smażonych rzeczy,ale to wciąż mało wiem,czy podpowiecie mi coś więcej??
z góry dziękuje [/b]
przeniosłam do bardziej odpowiedniego działu
Gosia85 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 5:04 pm Temat postu: |
|
|
kala104
odpada kapusta, pomidory, truskawki, kalafior- wszystkie potrawy wzdymające. na pewno MOŻESZ jeść jabłka i pić z nich sok. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 9:50 pm Temat postu: |
|
|
ja bym dodała do tego sery plesniowe, grzyby, ryby, wszystko co smazone.. herbata zwykła ponoc tez nie jest zdrowa...cytrusy kazdego rodzaju... a i mieso chude powinnas jesc.. tzn z kurczaka itp takze szykuj sie na ostra diete _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 11:58 am Temat postu: |
|
|
co do ryb, to są wskazane. jedynie surowych nie można (np. sushi) i konserw rybnych. a poza tym patrz na reakcję malucha, czy nie dostaje alergii po czymś konkretnym zjedzonym przez Ciebie itd _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kala104
|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 12:32 pm Temat postu: |
|
|
aha,dzięki za podpowiedzi,a pasztet,i jakaś sałatkę np warzywną bez dodatku ogórka tylko że majonez będzie to można??i dżem malinowy można |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 3:35 pm Temat postu: |
|
|
kala, można normalnie jeść byle były to posiłki pełnowartościowe, nie śmieciowe jedzenie, bo ma dostarczac odpowiednią ilość witamin, mikro i makroelementów i wartości odżywczych sałatki warzywne jak najbardziej, majonezu na początku lepiej unikać, lepiej do sałatek dodawac oliwę z oliwek chociaż odrobina majonezu nie powinna zaszkodzić (trzeba po prostu obserwowac!), pasztetów kupnych bym unikała bo to produkty wysokoprzetworzone i zawierają wiele składników, które moga być alergizujące. dżem z malin jak i same maliny można _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kala104
|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 7:31 pm Temat postu: |
|
|
to wsumie na śniadania i kolacjie można tylko dżem,ser biały i żółty,jajko na twardo,i wsumie tyle
a na objad jakieś wżywa mieso z kurczaka gotowane,i zupki ważywne i pomidorowe
a mielone można np pulpety zrobić z mielonego,tylko z jakiego z indyka czy wołowe może też być |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 9:53 pm Temat postu: |
|
|
lepiej pulpety gotowane zamiast smażonych mielonych. mogą być z mięsa wołowego, moze być pół na pół.
na pomidory trzeba uważać, bo są dośc silnymi alergenami.
generalnie mleko, napije mleczne, żółty ser, twaróg, pieczywo (lepiej razowe), ziemniaki, kasze, ryż, ryby morskie, chude mięso, wędliny (też można, ale radzę mniej, bo teraz to wszystko sztuczne, ale można), warzywa strączkowe...
jeżeli Twoje dziecko nie ma skazy białkowej, to naprawdę nie trzeba aż tak się ograniczać _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 10:54 pm Temat postu: |
|
|
ej a maliny to nie alergeny?
mojej przyjaciolki corka jak zjadła swieze to od razu ja wysypało.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 11:19 pm Temat postu: |
|
|
maliny teoretycznie nie, ale to wszystko zależy od indywidualnych reakcji... _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|