Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Asteriusz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 22, 2014 5:34 pm Temat postu: |
|
|
Ale to nie jest dym, tylko para wodna. Jeśli nie śmierdzi, mi nie przeszkadza, ale nikotyna w e-papierosie bardzo uzależnia, ma większe stężenie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
przemtarn
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2014 12:41 pm Temat postu: |
|
|
marmed napisał: | Mnie może nie irytują e-papierosy co ich użytkownicy. Zauważyłem zwłaszcza w centrach handlowych jak popalają to dosłownie wszędzie, a najgorsze jest to, że oni sami nic w tym złego nie widzą. Mi osobiście to przeszkadza, ponieważ jestem osobą nie palącą, a powietrzem z dymem wypuszczonym z obcych płuc nie chcą oddychać. |
Otóż to! Ja w ogóle zauważam, że pewne osoby palenie traktują jak jakąś manifestację własnych poglądów. Będą to robić tam, gdzie będą chcieli i nikt im nie będzie zabraniał, czy nakazywał palić w określonych miejscach. Smutne to. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Górska
|
Wysłany: Czw Lis 06, 2014 11:24 am Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem e-papierosy są tak samo szkodliwe jak zwykłe papierosy, nie ma się pojęcia jakie świństwo się wdycha. Zamiast przestawiać się na e-papierosy po prostu trzeba się wziąć za siebie i rzucić papierosy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ambicja
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2014 11:14 am Temat postu: |
|
|
Ja zdecydowanie uważam, że te e-papierosy to jeszcze gorsze badziewie od papierosów. Znajomych, którzy to używali bolały płuca, a nawet gdzieś w necie jest artykuł o tym, jak procentowo (osoby, które paliły / nigdy nie paliły / osoby, które rzuciły) rozkłada się wpływ elektronika na pogorszenie stanu płuc. Odradzam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
przemtarn
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Najlepiej nie palić niczego i mieć możliwość nieobcowania z ludźmi, którzy palą cokolwiek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolo
|
Wysłany: Czw Gru 04, 2014 11:16 am Temat postu: |
|
|
Sadzę, że są równie szkodliwe jak te zwykłe, albo nawet bardziej bo zamiast tytoniu, który jest rośliną dodają jakieś chemiczne wynalazki. Najlepiej nie zaczynać palić albo rzucić raz a dobrze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Polar
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2015 10:37 pm Temat postu: |
|
|
Ambicja napisał: | Ja zdecydowanie uważam, że te e-papierosy to jeszcze gorsze badziewie od papierosów. Znajomych, którzy to używali bolały płuca, a nawet gdzieś w necie jest artykuł o tym, jak procentowo (osoby, które paliły / nigdy nie paliły / osoby, które rzuciły) rozkłada się wpływ elektronika na pogorszenie stanu płuc. Odradzam! |
Gdzieś w necie, takie gadanie, pokaż konkretnie gdzie i jaką wiarygodność ma ten artykuł/badanie! Mojego znajomego też bolały płuca po e-p bo ściągał z ebaja prosto z chin jakieś liquidy piorun wie jakiego pochodzenia. Ja wapuje już ponad 3,5 roku, ale kupuję tylko w polskich sklepach i wcale nie chcę i nie będę polecał tu jakiejś konkretnej marki. Kupuje poprostu w sprawdzonych sklepach i wszytsko jest ok.
A tak wracając do kilku postów wyżej, proponuję niektórym osobom się dokształcić zanim zaczną się wypowiadać w temacie e-p. Pary wodnej to tam nie ma akurat wcale tylko jest np. gliceryna, albo glikol, który codziennie wcinacie w wędlinach. Polecam poczytać blog "Starego Chemika" i odsyłam do google. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pjaroszewska
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 5:45 pm Temat postu: |
|
|
Osobe z astmą mogą zabić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Twojech
|
Wysłany: Nie Sty 18, 2015 4:04 pm Temat postu: |
|
|
To prawda, że są bardzo niezdrowe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
patryczka
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2015 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnio co raz więcej mówi się na temat szkodliwości e-papierosów. Sama miałam okazję kilka razy 'delektować' się e-papierosem ale to nie dla mnie. Z dwojga złego wolę tradycyjnego papierosa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|