Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Cudem wyrwałem się z anoreksji, lecz...

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kasia785

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 6:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć mam 17 lat i od jakichś 2 lat choruje na anoreksje i bulimie może niektórym może się wydawać że nie można chorować na obie choroby jednocześnie to ja jestem dowodem na to że można .... u mnie zaczelo sie to dość niewinnie chciałam schudnąć pare kilo bo mój brat powiedział że " się strasznie spasłam " :( no więć postanowiłam że schudne żeby pokazać mu że potrafie zaczełam cwiczyć zdrowo się odrzywiać np.: przestałam jesć słodycze po pewnym czasie zobaczyłam że chudne bardzo mało więc stwierdziłam że jesli zacznw wymiotować to wszysto pójdzie szybciej żeby rzadziej wymiotować przestawłam jesć w końcu doszło do tego że jadłam 2 jabłka dziennie :( byłam szczęśliwa bo schudłam i uznałam jak schudne jeszcze troche to nic się nie stanie niestety kiedy mama zauwarzyła żę mało jem zaczeła we mnie na siłe wpychać jedzenie a ja rzeby nie przytyć od nowa zaczełam wymiotować po pewnym czasie to też odkryła i rosiła mnie żebym nie wymiotowała powiedział że moge jeśc co chce ale mam nie wymiotować problem w tym że ja nie mogłam tak poprostu przestać wymiotować w ukryciu wymiotowałam jeszcze przez jakieś 2 miesiące wiedząć że nie moge wymiotować kiedy chce tak jak poprzednio zmniejszałam dawki jedzenia i ponownie zaczełam jesć tyle co nic. mama była zrozaczona nie wiedziała co ze mną zrobić bo nie chce jeść do lekarze też nie chce iść bo wiem że zaczną wszyscy mówić że jestem chora bo wszyscy moją mamme w szpitalu znają bo jest pielęgniarką ona uwarza że ja nie chce wyzdrowięć i z tago copisze też tak może wynikać jednak ja już mam dosyć cągłego odmawiania sobie wszystkiego kiedy widze że inni jedzą to co chcą ja też tak chce ale moja psychika jest nieźle "skopana" bo kiedy tylko pomysle że moge pójść i kupić sobie np. loda odrazu odzywa się we mnie tak jakby 2 głos mówiący że po tym przytyle że będe gruba... a na dodatek od roku nie mam miesiączki .... zaczełam więcej jeść przytyłam ale kiedy patrze w lustro pojawiją się myśli że powinnam schudnąć w tedy będę jeszce ladniejsza ale z drógiej strony nie chce bo kiedy idę na basen wszyscy na mnie dziwnie patrzą a j wiem dlaczego ......... wiem że to co napisałam jest troche pogmatwane ale nie umiem tego inaczej wyrazić bo kiedy pisze do mojej głowy napływają kolejne myśli którymi chce się z kimś podzielić dlatego prosze pomóżcie mi PROSZEEE!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sie 22, 2008 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A więc nie martw się że pogmatwane ja się wczytałam i wszystko zrozumiałam Smile Jest ok... No i nic dziwnego że masz obie choroby anoreksja bierze się przeważnie z bulimi. Niemartw się że wszyscy będą wiedzieć, napewno zresztą już to podejrzewają. Moja kuzynka też miała tą samą chorobe i się ludzie dowiedzieli jak srtraciła przytomność i karetka ją zabrała, i nikt się nie śmiał bo to niejest powód. Powinnaś zawalczyć porozmawiać przedewszystkim z matką szczerze i powiedzieć że jesteś chora i żeby ci pomogła. Napewno znajdziesz sie w szpitalu ale napewno nie na bardzo długo. Przełam sie zjedz coś mimo woli coś małego małymi kroczkami do celu. Bądz pwna że jak przytyjesz to nic się niestanie. Wiem że to jest trudne ale powinnaś zgłosić sie o pomoc do psychologa. 3mam za Ciebie kciuki.
kasia785

PostWysłany: Sob Sie 23, 2008 9:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki ale z mamą nie mam zbyt dobrego kontaktu więc raczej sobie z nią nie pogadam chociaż chce kiedy ja chce coś powiedzieć o mojej chorobie ona podtyka mi pod nos jedzenie i na tym się kończy niestety .......... a co do jedzenia kiedy zaczynam jesć pojawiają się myśli o tym żer przytyje albo że jak zjem za dużo to pójde to zwymiotować i tak jest cały czas ja już nie wiem co mam robić ............. do psychologa ja nie chce iść bo nie potrafie rozmawiać o chorobie z kimś w cztery oczy więc jak widzisz sytuacja jes beznadziejna już nie wiem czy są szanse na to że wyzdrowieje Sad Sad Sad
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szanse masz ale musisz chcieć. Zmotywuj się i idz do lekarza albo zgłoś się sama do szpitala. A twoja matka skoro tak robi to albo jest ślepa albo nieodpowiedzialna i umywa ręce a to przecierz nie twoja wina.
kasia785

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 8:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może masz racje ale to nie jejst takie proste ja chce wyzdrowieć ale nie chce przytyć a tak się nie da niestety Crying or Very sad
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 4:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No dobra to jeśli można wiedzieć ile warzyssz teraz? Ty włąśnie w tym problem powinnaś przytyć
kasia785

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 6:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

teraz nie mam pojęcia ale jak warzyłam się tydzień przed wakacjami warzyłam 46 kg przy wzroście 1.66 m
Powrót do góry
kasia785

PostWysłany: Wto Sie 26, 2008 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

teraz wrze jakieś 2 kg wiecej
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dieta i odchudzanie Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3