Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agne8190

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Nie Lip 11, 2010 11:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, że jest możliwe. Dlatego higiena nie zaszkodzi Wink
goxito

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Lip 11, 2010 6:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale mi chodzi czy tylko swieza sperma mozla zaplodnic

Dodano po 6 godzinach 54 minutach:

Dokladniej chodzi mi o to ze zaplodnic mozna np taka sperma np po uprawianej masturbacji i wlozeniu tego palca z nia do jej pochwy czy np taka ktora mogla zaschnac po masturbacji robionej 2 godziny wczesniej np.

Konkretniej czy zaplodnic mozna tylko swieza sperma po swiezym spuscie

Dodano po 4 minutach:

Czy taka zaschnieta na palcu np 2-godinna tez mozna.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
agne8190

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Nie Lip 11, 2010 7:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z obu przypadków jest to możliwe bo plemnik potrafi przetrwać przecież.
goxito

PostWysłany: Nie Lip 11, 2010 11:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przeciec plemniki w srodowisku zewnetrznym umieraja po kilku minutach wiec prosze o pomoc kogos kto sie na tym zna a ponawiam pytanie

Dodano po 11 minutach:

Ponawiajac pytanie chodzi mi o to ze mozna zaplodnic np palcowka taka ze w trakcie jej mialem wytrysk i palcem ze sperma wkladalem do jej pochwy

I czy mozna zaplodnic taka jak sie masturbowalem np 2 godziny przed tym jak wkladalem palec do jej pochwy, czy wtedy moze przetrwac jakies plemniki.

Dodano po 1 godzinach 48 minutach:

Sprostowanie chodzi mi o to czy tylko swieżą sperma wprowadzaona na palcu do pochwy mozna zaplodnic czy taka zaschnieta np 2- godinna takze?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lip 11, 2010 11:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

goxito napisał:
Czy taka zaschnieta na palcu np 2-godinna tez mozna.

taka napewno nie.
na palcu plemniki gina po 2min.
w sluzie sa w stanie przezyc do 7dni. dlatego w czasie owulacji i dni płodnych nalezy zachowac szczegolna ostroznosc Smile

Powrót do góry
goxito

PostWysłany: Nie Lip 11, 2010 11:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli zaschnieta sie nie da ale swieza tak podczas dni plodnych?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Lip 12, 2010 9:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

swieza sperma (nie zeschnieta i nie po ilus tam godzinach czy kilkunastu minutach), wlozona na palcu do pochwy albo w okolice pochwy (chodzi dokladnie o plodny sluz kobiety), jest w stanie zaplodnic bezdyskusyjnie, plemniki zachodza w reakcje ze sluzem, co powoduje reakcje chemiczna i plemniki dostaja "kopa" ....

PostWysłany: Pon Lip 12, 2010 10:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wielkie dzieki za odpowiedz. pozdrawiam
Powrót do góry
Sandruniaa

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lip 12, 2010 2:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Mam taką sytuację. Uprawiałam seks z moim chłopakiem 8 lipca bez prezerwatywy. Pierwszy dzien okresu to 1 lipca a ostatni 4-5. Od kilku miesiecy mam regularne cykle (28 dni). Wg moich obliczeń dni płodne powinny się zacząć 9 lipca.Chłopak nie doszedł we mnie. Czy istnieje duże ryzyko, że mogłam zajść w ciąże?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Lip 12, 2010 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sandruniaa czy wytrysk nastapil zaraz po wyjsciu z Ciebie? Czy nie bylo w ogole wytrysku? Jesli minela chwila od wyjscia do wytrysku to nie ma mozliwosci ciazy, jesli jednak nie minela dluzsza chwila no to jakies ryzyko istnieje bo sa rozne szkoly liczenia dni plodnych, niektorzy twierdza ze od 8 dc sa dni plodne inni od 10... ja sie sklaniam ku teorii ze od 8 - lepiej na zimne dmuchac.

Jezeli nie bylo wytrysku w tobie ani zaraz po wyjsciu z Ciebie to nie ma moziwosci zajscia w ciaze.

A na nastepny raz aby oszczedzic sobei stresow - zastosujcie prezerwatywe.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 36 z 41