Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajść w ciążę part. 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aedd

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Cze 17, 2009 11:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A byłes materacem koleżanki, że wiesz? Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kapsoq

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 1:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aedd napisał:
A byłes materacem koleżanki, że wiesz? Wink

Tak.
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 11:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem o co sie tak sprzeczacie, przeciez gdyby byla swieza sperma i dziewczyna by na nia usiadla to wg mnie mogla zajsc w taki sposob w ciaze, swieza sperma + sluz plodny to czemu nie?
czemu ludzie pisza o przypadkach ze uprawiali petting i dziewczyny w ciązach? uwazam ze to polega na tej samej zasadzie ze plemniki np z palcow przedostaly sie do pochwy.. a sperma wcale nie wsiaka od razu w material, bo z tego co sama zauwazylam wyplywa z penisa w postaci takiego glutka, wiec on przez jakis czas ma swoja temperature i wilgotnosc.
Moze jego kolezance rzeczywiscie tak się stalo i nie wiem czemu niedowierzacie..
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 2:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kapsoq skoro wiesz swoje, to po co ciągniesz ten temat? Myślę że należałoby już tę dyskusje zakończyć...

fasolka a powiedz mi kto przy zdrowych zmysłach, siada na świeżą spermę?Albo pozwala sobie taką wprowadzać na palcach?Zwłaszcza gdy nie chce potomka? Shocked

KONIEC dyskusji...To zaczyna być męczące dla innych userów...
Kapsoq

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 3:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka napisał:
fasolka a powiedz mi kto przy zdrowych zmysłach, siada na świeżą spermę?Albo pozwala sobie taką wprowadzać na palcach?Zwłaszcza gdy nie chce potomka? Shocked

A więc wszystko opierasz na swoim mniemaniu że nikt tak nie robi, tak? Uważasz że to jest tak głupie że pan seksuolog kłamie. Jasne.

Ja w ogóle nie wiem co się z wami dzieje. Skoro uważasz Nowicjuszko że wszyscy wszystko muszą wiedzieć od razu i nie wolno o nic pytać na forum bo się jest idiotą zadając pytanie na które twierdzisz że znasz odpowiedź to po co w ogóle jesteś na tym forum? Po co jest w ogóle to forum skoro nie wolno pytać?
Dyskutować też nie wolno, mimo że to jest forum dyskusyjne.

Ani razu nic nie powiedziałem złego na forum, nikogo nie obraziłem a atakujecie mnie z aedd tylko dlatego że śmiem pytać czy możliwe jest to i tamto mając przesłanki na ten temat.

Czy tylko ja miałem na tyle udane dzieciństwo że nie potrzebuję innych gnoić na forum? Dlaczego w Polsce jest tak że zanim się czegoś dowiemy na forum to trzeba oberwać milion razy na początek i w końcu zostać moderatorem bo tylko modów traktuje się z szacunkiem?
Powrót do góry
aedd

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 5:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miałam już sienie odzywac w tym temacie, no ale...

Przepraszam bardzo. własnie mnie obraziłes - ja dziecinstwo miałam udane Smile

Odpowiedzialam Ci tak, jak uważam, jasno i normalnie. Wiec uważam, ze Twoje pytanie zostalo potraktowane z szacunkiem. Odpowiedziałam raz, drugi i trzeci cały czas odpowiadając na pytania i nie gnojąc Cie, tylko odbijając piłkę - na tym polega dyskusja nota bene. Argument za argument. Pewnych rzeczy nie odbiera się personalnie.

nikt z nas nie jest lekarzem, wiec bazujemy na ZDROWYM rozsądku i wierzy pozyskanej z różnych źródeł. Bo wybacz, ale osoba odpowiedzialna na spermie nie usiądzie, ani nie da jej sobie wprowadzic do pochwy, bo wie czym to grozi EWENTUALNIE.
Tak to jest niestety jak małolaty (przepraszam jak kogoś obrażam), ktore nie są do tego dojrzałe biorą sie za seks, nie wiedząc jak wygląda proces zapłodnienia, ich cykl i padają pytania o zajście w ciąże przez jeansy. A z niewiedzy potem 14sto latki mają dzieci Smile i tak. Ja uważam, ze siadanie na świeża sperme i stosunek bez zabezpieczenia (gdy nie planowane jest dziecko) Jest GŁUPIE I NIEODPOWIEDZIALNE. i nie zmienie zdania Smile

Jeżeli uważasz, ze moja wiedza i wiedza innych osob wypowiadających się nie jest satysfakcjonująca, idź do ginekologa i zadaj mu te pytania. Bo zauważam pewien brak logiki - skoro nie uważasz nas za osoby kompetentne po co pytasz? Wink

Tutaj nikt nie atakuje nikogo. Rozmawiamy. Więc nie wyolbrzymiaj Smile

jest wiele bibliografii na ten temat - jeżeli interesują Cie problemy zapłodnienia i poczęcia, polecam bibliotekę i odpowiednie działy Smile

pozdrawiam

Ostatnio zmieniony przez aedd dnia Czw Cze 18, 2009 5:14 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 5:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja nie atakuję. Tylko prostuję pewne informacje.

aedd jest userką tak jak Ty i nie mam wpływu na jej wypowiedzi.

I nie uważam że wszyscy muszą wszystko wiedzieć. Jedyne co mnie przeraża to niewiedza ludzi dotycząca tak podstawowego materiału, który jest szeroko omawiany na lekcjach w szkole podstawowej, gimnazjum, liceum czy technikum.

I nikogo nikt tu nie gnoi. Jak masz jakieś jeszcze wątpliwości dotyczące atakowania/nieatakowania zapraszam na pw bo robimy tu off'a a to już nie jest zgodne z regulaminem.

A co do tego ze nikt tu nie jest lekarzem...No jeszcze nie Smile Ale już niedługo Wink
Kapsoq

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 6:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
padają pytania o zajście w ciąże przez jeansy

I to są bardzo dobre pytania. Dlaczego miałby ktoś to wiedzieć?
Cytat:
a uważam, ze siadanie na świeża sperme i stosunek bez zabezpieczenia (gdy nie planowane jest dziecko) Jest GŁUPIE I NIEODPOWIEDZIALNE. i nie zmienie zdania

Owszem, ale każdy ma prawo być głupi i nieodpowiedzialny.
Cytat:
Bo zauważam pewien brak logiki - skoro nie uważasz nas za osoby kompetentne po co pytasz?

Nie twierdzę tak. Po prostu nie uważam jakoby to co piszecie całkowicie wyczerpywało temat, więc dyskutuję, właśnie odbijam piłeczkę. Poza tym zakładałem akurat że są tu jacyś lekarze...
Cytat:
Jedyne co mnie przeraża to niewiedza ludzi dotycząca tak podstawowego materiału, który jest szeroko omawiany na lekcjach w szkole podstawowej, gimnazjum, liceum czy technikum.

Nie zgodzę się z tym że jest to podstawowy materiał. Poza tym wiele rzeczy się już nawet nie pamięta. To np. ile żyją plemniki, czy woda czy powietrze je niszczy wcale nie jest wiedzą podstawową. W szkole uczono praktycznie tylko tego że plemniki zapładniają komórkę jajową. I że w spermie są plemniki. A nie uczono nawet co to jest sperma i skąd ją wziąć. Wink

Oczywiście wszystko co piszecie, z wiedzy teoretycznej o zapłodnieniu itd. jest cenne i ja np. wszystkiego z tego nie wiedziałem mimo że i tak wiem dużo więcej niż większość ludzi jakich znam. Ale np. wiedza o tym jak dochodzi do zapłodnienia nie daje 100% pewności co do tego jak to będzie w praktyce.

Bo jeżeli wnioskujemy z wiedzy biologicznej że nie może dojść do zapłodnienia przez jeansy, to opieramy się na własnej logice, i możemy się zwyczajnie mylić. Ja np. osobiście uważam że jest to możliwe, po prostu tak mi się wydaje, i nie kłóci mi się to z niczym z wiedzy o biologii co zostało tutaj napisane. Uważam że jest mało prawdopodobne ale możliwe. Oczywiście mogę się mylić ale gdyby ktoś podał taki przykład z życia to byłby to niezbity dowód.

Dlatego najbardziej interesują mnie takie proste przykłady, gdyż wiedza teoretyczna zwyczajnie nie wystarcza.

Chyba że byłaby to wiedza potwierdzona w jakiś sposób naukowo. Np. gdyby znaleźć tekst opracowany w jakimś instytucie gdzie by napisano że do zapłodnienia jest potrzebna wyraźnie widoczna płynna świeża sperma, nie jest możliwe zapłodnienie poprzez palec wytarty chusteczką to byłoby to to czego szukam. I znów, osobiście wydaje mi się to całkiem logiczne, ale nie satysfakcjonuje mnie to co "mi się wydaje". Nauka poszukuje konkretów, dowodów. Akurat o miażdżeniu plemników Nowicjuszka już pisała, tylko jakby jeszcze jakiś tekst podała dokładnie opisujący zjawisko lub ten temat to by było świetnie.

I naprawdę, nie uważam żeby to nie było logiczne. Jest to dla mnie oczywiste że tak się nie da, ale chciałbym mieć poparcie w jakiejś literaturze.

Mam nadzieje że styl w jakim się wypowiadam wystarczy żeby wnioskować że nie szukam odpowiedzi, bo mam paranoje czy dziewczyna zaszła w ciążę czy nie. Smile
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Czw Cze 18, 2009 9:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok. To jak już opracuję publikację to wyślę Ci specjalny egzemplarz Smile Może do tego filmik z doświadczeń...Wtedy będzie to chyba już wystarczający dowód... Smile
szczypior

PostWysłany: Pią Cze 26, 2009 8:11 am    Temat postu: hej Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam, kochamy sie z dziewczyna od nie dawna i stosujemy zabezpieczenie czyli prezerwatywa oraz wybieramy moment tuz przed jej okresem czyli ze wychodzi ze powinna miec dni niepłodne wtedy oraz postanowilismy ze narazie nie bede w niej konczył a mimo to troche sie stresujemy ze moze to sie skonczyc nie tak jak chcemy czyli ciążą.....czy moze ktos mi powiedziec jaka jest wtedy szansa zajscia w ciązę???według mnie to chyba raczej jest to mało prawdopodobne.....jakie jest wasze zdanie...dziekuje za odpowiedzi Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 6 z 41