Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy bez wytrysku można zajśc w ciążę part.4

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Wto Cze 14, 2011 3:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć Dziewczyny, mam dylemat jak większość tutaj. Przeczytałam prawie całe forum i mam poczucie, że znacie się na rzeczy. Proszę o analizę i radę czy bać się czy nie: najpierw kochałam się bez zabezpieczenia, nie doszło do wytrysku (choć było to dość długo ale w trakcie zminialiśmy pozycje), potem była prezerwatywa w której doszło do wytrysku, została sprawadzona - nie pekła i nic się z nią nie stało. Był to chyba przełom moich dni płodnych z nie płodnymi 17 dc, mój nakrótszy cykl to nawet 21 najdłuższy 27.
Czy wogóle miałyście na forum przypadek zapłodnienia tylko z preejakulatu ? Bo wydaje mi się, że w higienicznych warunkach jest to raczej mało prawdopodobne. W internecie jest tyle różnych informacji, że można zwariować...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Cze 14, 2011 3:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WIKI16, jeśli podczas pierwszego stosunku nie było w ogóle wytrysku, a przy drugim była prezerwatywa i ani nie pękła ani się nie zsunęła to nie masz powodów do obaw Wink trudno powiedzieć za to czy były to Twoje dni płodne czy też nie, ale to chyba raczej nie ma znaczenia .. ciąża przez preejakulat ? w preejakulacie nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia, znajdują się w nim te zdolne to zapłodnienia tuż przed samym wytryskiem .. czyli jeśli wychodzi się na tzw. "styk" w dni płodne to ryzyko istnieje Wink przypadek takiego zapłodnienia ? znam takie przypadki, ale tylko w sytuacji wyjścia "na styk", innych przypadków nie znam i tak nie dojdzie do ciąży Wink
WIKI16

Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Wto Cze 14, 2011 3:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki Plus123, był tylko wytrysk w prezerwatywie. No własnie też tak mi się wydawało, powiem szczerze że dużo czytałam na ten temat oczywiście w necie, nie opieram się oczywiście na wypowiedziach na byle jakich forach, (większość to ignorancja i straszenie), znalazłam kilka artykułów (lekarze, seksuolodzy), gdzie opisane jest tak jak tutaj,(oczywiście trzeba czytać ze zrozumieniem, ponieważ nawet w Wiki została zmieniona definicja Preejakulatu, ale już nikt nie czytał na Wiki "Antykoncepcja" i "Gruczoły opuszkowo-cewkowe" Oprócz tego forum jest jeszcze tylko jedno gdzie człowiek jest normalnie potraktowany i może spotkać się z jakąś informacją. Rozumiem, że Wasza wiedza pochodzi z doświadczenia życiowego tego forum i zaineresowania tematem, czy też z wykształcenia w tej dziedzinie ?
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Cze 14, 2011 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WIKI16, nie ma za co, hehe, ja nie mam wykształcenia w tej dziedzinie, raczej to pierwsze, czyli z życia wzięte i sprawdzone (czyli najlepsze) Wink prezerwatywa od tego jest, żeby chronić przed niechcianą ciążą, gorzej jak jest właśnie pęknięta lub ma mikrouszkodzenia, a wytrysk był w środku to wtedy robi się nie zaciekawie .. ale jeśli jak mówisz była cała to nie ma powodów do obaw .. a co do innych forów i informacji w sieci - internet do kopalnia wiedzy, ale i wielu przeróżnych bzdur, także nigdy nie można wszystkiego brać na serio Wink
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Cze 14, 2011 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokładnie tak.
najlepiej to obserwowac swoj organizm a lata wprawy naprawde daja wiele Smile
zadne kalkulatory nie beda potrzebne do okreslenia dni płodnych,sama bedziesz wiedziala co i jak Smile
a na koniec dodam ze 21dni to b.krotki cykl... radziłabym uwazac po zakonczeniu okresu bo koniec jego moze znaczy poczatek owulacji...
no ale nie zawsze Wink tak czy siak miejcie gumke zawsze przy sobie Smile najpierw myslcie głowa a potem.. Wink Cool

Powrót do góry
tester

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Cze 18, 2011 3:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój przypadek być może pamietacie. I mam pytanie bo znowu sie stresujemy z dziewczyną Sad Od tamtego razu dostała okres, i teraz powinna tez dostać a jej się spóźnia. Miesiączkę ma nieregularnie. Mówiła ze owulacje już miała, więc skoro by była w ciąży to by raczej owulacji nie miała ?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Cze 18, 2011 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie...Proponuje wybrać się do ginekologa. Skoro się tak stresujecie, to lekarz sprawdzi dokładnie i może Was uspokoi.
tester

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sob Cze 18, 2011 10:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro by była w ciąży miała by jakies juz wczesne objawy bo minął ponad miesiąć, poza tym miała owulacje...
Powrót do góry
inco89

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sob Cze 18, 2011 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam.
Chciałabym się upewnić czy mam rację i nie powinnam się stresować sytuacją.
Otóż wczoraj podczas stosunku prezerwatywa zsunela się z członka. Nie wiemy dokładnie kiedy to się stało. Istnieje prawdopodobieństwo(bardzo niewielkie), że członek został parę razy wprowadzony do pochwy. Gdy zorientowalismy się, że prezerwatywa się zsunela członek ocierał się o pochwę. Nie doszło na wytrysku ani mój facet nie był bliski temu. Czy istnieje zatem możliwość zajścia w ciąże?
Raczej mam dni płodne(cięzko mi je wyliczyć bo mam niereguralne cykle).
Wydaje mi się, że nie istenieje możliwośc zajścia w ciąże ale wole się upenić. W końcu nie doszło do wytrysku.
Nie chce też niepotrzebnie truć się tabletkami "po"...
Z góry dziękuje za odpowiedz.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Cze 18, 2011 11:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

inco jesli nie doszlo do wytrysku to nie martw sie Smile z tego ciazy nie bedzie.
gorzej jakby gumka pekła i wszystko wylało sie do srodka...

tester jesli jest ciaza to owulacji nie ma. jesli jest owulka tzn ze do ciazy moze dojsc ale nie musi.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 32 z 42