Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.24"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sylwia1986r

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 11:25 am    Temat postu: Czy to upragniona ciąża??? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich. Bardzo bym prosiła o pomoc i opinie osób ,które wiedzą o co tu w tym wszystkim chodzi. Kochałam się z moim chłopakiem na początku dni płodnych w samą owulację i na końcu dni płodnych. Dodam od razu że pragnę ponad wszystko dziecka. Okres miałam 4 stycznia więc teraz mi przypada że dostane 2-3 luty. Dzisiaj mamy 1 -mogłabym poczekać i nie pisać w ogóle do Was ale chce znać Wasze zdanie. Zauważyłam u siebie większy apetyt który doprowadził do tego że przytyłam 5 kg mam większe wzdęcia i gazy,bardzo nabrzmiały brzuch. Piersi bolą mnie ale nie aż tak bardzo(ale przecież przed okresem też bolą) i zazwyczaj wieczorem mam trochę więcej widoczne żyły na klatce piersiowej. Ostatni test robiłam wczoraj-31 stycznia wyszedł negatywny,był to test Quixx test. Kupiłam sobie teraz inny z większą czułością ale boje się go zrobić że też wyjdzie negatywny. Byłam tydzień temu u lekarza powiedział że macica jest powiększona ale mogą być różne przyczyny tego. Przepisał mi duphaston i powiedział że jak nie dostane okresu w przewidywane dni to mam znów przyjść. A i też boli mnie brzuch raz mocniej raz słabiej a mój śluz jest bardzo gęsty i biały. Bardzo proszę napiszcie co o tym myślicie.

---Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne. Regulamin---tosia81
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
przemass

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 12:07 pm    Temat postu: Czy tu juz moze byc ciaza? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile

Przez ostatni tydzien, kilka razy kochalem sie ze swoja dziewczyna. Kilka razy z prezerwatywa, ale tez kilka razy bez. I co do jednego razu nie mam pewnosci, czy zdazylem wyjac przed dojsciem. Dopowiem, ze byla ona przed okresem i miala wczesniej problem z torbielem na jajniku, ktory juz zostal wyleczony pare lat temu. Nastepnego dnia moja dziewczyna miala wizyte u ginekologa aby zbadac bolący jajnik. Lekarz wykryl zmiany na tym samym jajniku, na ktorym wczesniej miala torbiela. Nie wiem czy to moze miec zwiazek z ciązą, nie jestem specjalista wiec pisze. Teraz moja dziewczyna dostala okresu, ale sama mowi, ze ten okres jest zupelnie inny niz te, ktore miala do tej pory. Narzeka na nudnosci, bole brzucha(klucie), ma odruchy wymiotne i wzmozone łaknienie. Jej cykl miesiaczkowy zawsze byl regularny, ten natomiast pojawil sie wczesniej. I tutaj jest teraz moje pytanie, slyszalem, ze nawet gdy kobieta dostaje okresu moze byc w ciazy, wiec czy istnieje taka mozliwosci, ze doszlo do zaplodnienia. Nie jest to dla nas olbrzymia tragedia, gdyz mamy juz swoje lata ale poprostu chcielibysmy byc na to przygotowani.

Prosze o pomoc i powazne podejscie do sprawy.
Powrót do góry
magda23415

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 1:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi napisał:
Nie panikuj nie bylo juz tam zadnych plemnikow a jesli w nocy jakies plemniki przedostaly si ena bielizne to w takim srodowisku nie przezyly do rana. Nie tworz sobie stucznych problemow.

A jesli tak panikujesz to zastanow sie czy jestes gotowa na wspolzycie skoro dla ciebie taki stres.

czyli nie mam żadnych powodów do zmartwień??

ok dzięki za odpowiedź
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 2:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przemass jeśli do ostatniego stosunku minęło 14-16 dni niech zrobi test . najpewniejszy jest ten z krwi- bthcg.
jej dolegliwości mogą być związane ze zmianami na jajniku- dostała jakieś leki?

ps. jeśli niezabezpieczony stosunek miał miejsce dzień przed wizytą u lekarza, i wtedy jak przypuszczasz mogło dojść do zapłodnienia, to Cię pocieszę- NIEMOŻLIWE jest by lekarz wykrył jakiekolwiek zmiany świadczące o ciąży. po prostu- za krótki okres czasu Smile

co do ciąży- w ciąży nie ma okresu. zdarzają się plamienia, ale nie okres.
są one "innego rodzaju" np krótsze, bardziej skąpe.
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 2:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sylwia1986r
jeśli od ostatniego stosunku minęło co najmniej 14-16 dni zrób test- najlepiej bthcg. daje on 100% pewności . apteczne mogą się mylić.
Powrót do góry
przemass

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 4:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak dostala leki ale tylko na wywolanie okresu, bo nie mozna robic badan przed okresem. Ja doskonale wiem, ze lekarz nie wykryl by ciazy, tylko wykryl jakeis zmiany na jajniku. Napisalem to, bo byc moze to ma jakis zwiazek z tym nietypowym okresem. Dziekuje bardzo za opinie... a test zrobimy na pewno, tylko dopiero za 2 tygodnie.

---- Przeczytaj Regulamin!!. Po raz kolejny zwracam uwagę ,że nie tworzymy nowych tematów skoro istnieją pokrewne. Robisz bałagan na forum---tosia81[/b]
Powrót do góry
monika02

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 2:20 pm    Temat postu: czy to mogły być dni płodne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak kochałam się z chłopakiem 23,24stycznia i dochodził we mnie a okres miałam 6stycznia

Dodano po 1 minutach:

to mogę być w ciąży

---- Pisz w odpowiednich działach i nie zakładaj nowych tematów skoro juz istnieją pokrewne. Czy w ogóle zwróciłaś uwagę gdzie napisałaś? Co Twoje pytanie ma wspólnego z niepłodnością?? REGULAMIN warto przeczytać skoro się go akceptuję ---tosia81
[/b]
Powrót do góry
magda23415

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam jeszcze pytanie w sprawie koleżanki... po jakim czasie od stosunku pojawiają się pierwsze objawy ciąży? konkretnie chodzi o częstsze oddawanie moczu?

może jest to zwykłe przeziębienie pęcherza, pojawił się także tak jakby siniak w okolicach pochwy, stosunek mieli 24stycznia czyli półtora tygodnia temu i mówi że w prezerwatywie.

A siniak mógł pojawić się także podczas ''intensywnego'' sexu?

no bo chyba nie realne żeby było to objawy ciąży po stosunku który mieli około 6 tygodni temu, test wyszedł im wtedy negatywnie i okres przyszedł na czas
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 11:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

magda23415 objawy ciąży są zależne od danej kobiety. Częste oddawanie moczu zazwyczaj występuję po kilku miesiącach kiedy rozpulchniona macica zaczyna uciskać pęcherz co w konsekwencji prowadzi do częstszych odwiedzin wc.
Siniak nie jest objawem ciązy. Możliwe ,że powstał na skutek otarć podczas stosunku.
Po stosunku który był 6 tygodni temu wyszedł test negatywnie i dostała okres więc ciązy z tamtego sexu nie ma . A po tym 24 stycznia jeśli prezerwatywa nie pekła , nie zsunęła się to również ciąży nie będzie.

Powrót do góry
magda23415

PostWysłany: Nie Lut 07, 2010 10:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuje w imieniu koleżanki która siedziała obok mnie jak to pisałam

jeszcze jedno pytanie, test ciążowy trzeba robić koniecznie z samego rana czy wieczorem też można i wynik będzie tak samo wiarygodny??
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 19 z 42