Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.24"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lut 08, 2010 11:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja radze zaopatrzyc sie w kwas foliowy, napewno Ci sie przyda. i nie czekaj na okres tylko zacznij myslec ze mozesz byc w ciazy. no i nie płacz tlyko na forum bo pełno tu takich ktore najpierw robia a potem mysla i beczą.. madry polak po szkodzie. powodzenia w wychowywaniu Neutral

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wojtek23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 1:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie pisałem nic ostatnio czekałem na 14dzień od stosunku, dziewczyna zrobiła test po 15dniach i wyszedł negatywnie (brak ciąży) czy możemy być już pewni że ciąży nie będzie??
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 4:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Raczej tak. Najpewniejszy jest test z krwi wykonywany w laboratorium. On daje 1005 pewności.
serduszko325

PostWysłany: Wto Lut 09, 2010 6:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aha.. Dzięki za informacje..
Jak zrobie test i będę wiedzieć jaka jest odpowiedź to wam napisze Smile ;p
Powrót do góry
jazz

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 12:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
Mam pytanie odnośnie tego czy jestem w ciąży.

Nigdy nie współżyłam, ale uprawiałam petting z partnerem. Ostatni okres miałam normalny i w terminie. Ostatni test robiłam koło dwa miesiące temu i było ok. Jakoś nie pokoi mnie tylko to, że mam mdłości, sikam często, mam apetyt i wrażenie że coś mi się rusza w brzuchu oraz to że brzuch ostatnio mi się powiększył. Troche też przytyłam. Nie biore tabletek antykoncepcyjnych. Strasznie jestem tą sytuacje zdenerwowana i się boje. Proszę o pomoc
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 12:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jest możliwość, że świeża sperma dostała się do pochwy?
jazz

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 1:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

[quote="nowicjuszka"]A jest możliwość, że świeża sperma dostała się do pochwy?[/quote

Mozliwosc zawsze jest, ale staralismy sie zachowywac bezpiecznie, i pilnowalismy sie. Dbalismy o czystosc rąk i mielismy prezerwatywy, a partner nigdy nie dochodzil w okolicy pochwy. Od kiedy mam te objawy, martwi mnie to, że pewnego razu umknęlo nam coś i mogła zajsc jakas podbramkowa sytuacje, ale nie pamietam takiej.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 1:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to pozostaje tylko wykonać test ciążowy bHCG w laboratorium. Koszt ok 30 zł.

Tylko poczekaj aż minie 14-16 dni od ostatniej niebezpiecznej sytuacji.
Magda1988

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 5:34 pm    Temat postu: Hey Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam jestem tu nowa. Kilka razy zdarzyło mi się sypiać z chłopakiem bez zabezpieczenia.<ostatnio jakiś tydz przed miesiączką> A mimo iż mam miesiączkę zastanawiam sie czy nie jestem w ciąży ponieważ ta miesiączka jest strasznie skąpa nie lecie tiak jak zwykle. I cycki mi trochę bolą po za tym czuje się cały czas zmęczona. Jak tylko skończy mi się miesiączka to ide się zbadać ale mam pytano czy możliwe jest że jestem w ciąży??
Proszę o odpowiedz.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Lut 10, 2010 6:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Każdy stosunek bez zabezpieczenia niesie ze sobą ryzyko ciąży, to naturalne. Jeśli Twoje krwawienie jest skąpe a przynajmniej inne niż miesiączki to nie da sie niczego wykluczyć. Proponuje test beta hcg

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 21 z 42