Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.24"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rootek27

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 01, 2010 2:50 pm    Temat postu: Czy po 2 razach ciąża ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie czy po 2 stosunkach i spuszczeniu się głęboko 2 razy w dni płodne w ten sam dzień u partnerki ciąża jest 100% pewna ?
---Nie pisz nowych tematów skoro istnieja pokrewne. Nie pisz pogrubiona czcionką całego postu. REGULAMIN!!---tosia81
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Mari20

PostWysłany: Pon Mar 01, 2010 6:07 pm    Temat postu: Jak rozpoznać początkowe tyg. Ciąży? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam w sumie pare pytan na ktore bardzo chcialabym uslyszec odpowiedz..
1.Zaczne moze od tego, ze mam cykle 28 dniowe (prawie jak w zegarku). Z chlopakiem kochalam sie bez zabezpieczenia w 14 dniu cyklu i przed tym dniem. Czternastego dnia mialam jak to u mnie bywa klucie jajnika z prawej str. (co miesiac mi sie to przewaznie zmienia), przezroczysty sluz itp. czy jest mozliwosc ze zaszlam w ciaze? bardzo bym tego chciala!
2.Jak to jest z mierzeniem temperatury..czy to musi byc okolo 7godz? ja np zawsze budze sie o 8 i wtedy mierze i do tej pory mam okolo 37' , okres spoznia mi sie narazie 2 dzien wiec jeszcze sie nie ciesze ale moze akurat to juz cos znaczy?! Wink
3.Wypadal by teraz, ze to cos ok 3tyg. ale mamdziwne lekkie skurcze jak na @ i boje sie ze jednakona przyjdzie..;/ mam nadzieje ze to nic zlego
4. dolekarza ide 11 i nie wiem czy to nie za wczesnie bo czasem lekarz nic nie wykryje jeszcze.. nie wiem czy przelozyc wizyte na pozniejszy termin?!

jesli moge prosic to pomozcie mi i odpowiedzcie
Pozdrawiam!

--- Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne.---tosia81
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Mar 01, 2010 6:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli wystąpila owulacja, lub ewentualnie jeszcze kilka dni po stosunku to tak.
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Mar 01, 2010 6:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest duże prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku. Na objawy jeszcze poczekasz. Poza tym nie należy cieszyc sie zbyt wczesnie. po prostu czekaj spokojnie. jak minie 14-16 dni od stosunku zrob test ciążowy najlepiej z krwi w lab (koszt ok 30 zl) i z wynikiem idz do ginekologa, bo on moze jeszcze ciazy rzeczywiscie nie widziec.

O wczesnych objawach ciąży jest juz temat, wiec po prostu poczytaj.
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 1:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rootek27 gdyby było to takie łatwe nie było by problemu z zajściem w ciążeWink.
Oczywiście współżycie w dni płodne niesie ze sobą ogromne ryzyko aczkolwiek nie jest powiedziane ,że partnerka w tą ciąże zajdzie.
Penetracja płytko czy głęboko nie ma tu nic do rzeczy.

Mari20współżyłaś w dni płodne więc szanse są. Podwyższona temperatura świadczyć może o ciąży( mierzymy zawsze o stałej porze przed wstaniem z łóżka). Spóźniony okres również . Dlaczego nie zrobisz testu??
Najlepiej iść do lekarza około 6-8 tygodnia ciązy . Wtedy widać już bijące serduszko

Powrót do góry
jaaaa19

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 12:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej Smile
od kiklu dni swędzą mnie piersi czuje się senna jak bym mogła to wogóle nie wychodze z domu tylko cały czas spię Wink i bolą mnie jajniki...

mogą to być objawy ciąży?

Dodano po 31 minutach:

i dodam ze na na miesiączke to jeszcze za wcześnie
Powrót do góry
Mari20

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 2:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli chodzi o test to dzisiaj kupiłam.. tylko jest inny problem bo dostalam lekkiego krwawienia ale jest inne niz zawsze bo ma jasniejszy kolor i tylko delikatne.. nie wiem czy jeszcze o tej poze zrobic tes, czy bedzie o wiarygodny?.. prosze o pilna odpowiedz bo strasznie sie boje (przypominam ze to moze byc 1 lub 2 miesiac ciazy bo ostatni okres tez mialam skąpy)
Sad
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 4:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli minelo 14 dni od stosunku to jak najbardziej mozesz robic test! Bedzie juz wiarygodny
Mi to wyglada na ciaze 99%

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 10:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi
nie mineło jeszcze 14 dni...
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Mar 03, 2010 10:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jaaaa19 moja odpowiedz byla skierowana do mari20 ale juz odpowiadam i Tobie Smile

Powiedz mi czy wspozlylas bez zabezpieczenia? Jest szansa ze mozesz byc w ciazy? To moga byc objawy ale nie musza... czasem kobiety ktore chca dziecka potrafia sobie "wkrecic" objawy. Poczekaj az minie 14 dni od stosunku i zrob test. Test z Krwi BHCG da 100% pewnosc
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 34 z 42