Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 11:57 pm Temat postu: |
|
|
no własnie... tyle stron jest na forum o tabsach... zebys poczytała chociaz jedna...
ja nie rozumiem dlaczego Ty tak panikujesz...
piszesz ze chcesz miec dziecko a przezywasz ze zle zazywałas tabletki...? to w takim razie po co je brałas? i w dodatku zle.. kto Ci je przepisał.. jakis durny lekarz.. albo myslał ze wszystko wiesz.. i Cie nie uswiadomił... ehh brak słow na niewiedze.nie ma czego beczec i zamartwiac sie. rozlegulowałas sobie organizm i nic na to nie poradzisz. trzeba było czytac 100 razy ulotki ...
czekaj na okres. a jak chcesz miec dziecko to poczytaj o dniach płodnych,sluzie, owulacji itp _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Danzi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 3:13 pm Temat postu: |
|
|
i kto tu mowi o czytaniu ?? hahah^^ jak ty bys przeczytala to bys nie musiala teraz pytac po co je zaczelam brac.. No i tak w ogole to skoro chce miec to dziecko.. to napewno teraz nie becze.. Wlacz sobie prace mozgu.. i zacznij wszystko kojarzyc.. i jakos jedno do drugiego dobierac.. a jesli nie umiesz to sie nie odzywaj na ten temat.. a moja niewiedza na ten temat to tylko dlatego ze predzej mnie takie rzeczy nie interesowaly.. szczerze i do teraz nie interesuja.. bo zawsze jesli mam problem moge poradzic sie kogos..
Zacznij myslec dziewczyno.. ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klarka
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 4:17 pm Temat postu: |
|
|
MAM PYTANIE... zdecydowałam sie na swoj pierwszy raz. Było cudownie. Zabezpieczyliśmy się przez uzycie prezerwatywy, a poza tym moj chlopak wyszedł przed wytryskiem. Teraz spoznia mi sie okres i mam mysli o ciązy. Czy to możliwe, że mogłam zajść w ciążę??
Ps. dodam tylko, że od tygodnia bola mnie piersi jak zawsze przed okresem, ale okresu nie ma;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 4:23 pm Temat postu: |
|
|
klarka jezeli prezerwatywa nie zawiodla to nie ma mowy o ciazy.
Czasem organizm kobiety po 1 razie wariuje i stad opoznienie miesiaczki. Ale mysle ze nie ma powodow do obaw. Czekaj spokojnie na miesiaczke. Bo ciazy z tego nie bedzie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
klarka
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 7:25 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi napisał: | klarka jezeli prezerwatywa nie zawiodla to nie ma mowy o ciazy.
Czasem organizm kobiety po 1 razie wariuje i stad opoznienie miesiaczki. Ale mysle ze nie ma powodow do obaw. Czekaj spokojnie na miesiaczke. Bo ciazy z tego nie bedzie. |
prezerwatywa była cała, nie pękła- więc chyba nie powinnam mieć obaw...
dziękuje za odpowiedź |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Danzi
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Mam klocia w dolnej czesci brzucha.. ;/
Co to moze byc ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Danzi skutek uboczny zazywania tabletek antykoncepcyjnych _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 12:09 am Temat postu: |
|
|
Danzi napisał: | Witam.. Mam pytanie... mam nadzieje ze jest ktos w stanie mi pomoc.
Wiec tak.. Miesiaczka skonczyla mi sie 3.01.2010 roku.. nastepnie dzien pozniej zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne.. 3 dni po zaczeciu brania tych tabletek kochalam sie z moim narzeczonym bez zabezpieczenia i on skonczyl w srodku. Czy mozliwe jest to ze zaszlam w ciaze..??
Szczerze to nawet bardzo bym chciala Wink
Prosze o szybka odpowiedz.. Z gory dziekuje.. |
chyba Ty nie rozumiesz co piszesz...
- najpierw był okres
- potem zaczełas brac tabsy ( byle jak )
- potem kochałas sie do konca
- i na koniec pytasz czy zaszłas w ciaze?!
wiec nie rozumiem po co tabletki skoro stosunek był pełny? przeciez one maja za zadanie nie dopuscic do zapłodnienia,wstrzymuja owulacje i wydzielanie sluzu...
ps- skoro nie rozumiem to mi wytłumacz co tabletki maja wspolnego z ciaza?! i troche grzeczniej.. poczytaj regulamin i dowiesz sie co jest po 3 ostrzezeniach.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 12:44 am Temat postu: |
|
|
Ale tabletki anty się bierze pierwszego dnia cyklu...czyli w pierwszym dniu miesiaczki. a nie po skończeniu okresu.
Te tabletki były bez sensu. Poza tym co ma piernik do wiatraka? skoro oboje chcecie mieć dziecko, to rodzice nie powinni mieć tu nic do gadania...
I trochę grzeczniej mimo wszystko. Za młoda jesteś na takie odzywki kierowane do nas. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 12:10 pm Temat postu: |
|
|
Spokojnie Kochane bo robi się nieprzyjemnie .
Danzi no niestety dziewczyny mają rację bo zrobiłaś głupotę. Trzeba umieć przyjąć krytykę a nie skakać odrazu z fochem. Tabletki anty to nie witaminy i należy je brać zgodnie z tym co napisane jest w ulotce. Nie wiem czemu nie pomyślałaś i zrobiłaś jak zrobiłaś. To może skutkować ciążą , bo nie wiadomo jak tabsy zadziałały jak również zafundowałaś sobie niezły kołowrotek w organizmie i hormony zbzikowały.
Mam nadzieję,że dowiedziałaś sie jak brać tabletki i w przyszłości już drugi raz nie popełnisz takiego błędu. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|