FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 9:14 pm Temat postu: |
|
|
"emilka" jak Ciebie słucham to aż mi dobrze sie robi na sercu
moje objawy to takie: kłucie w obu jajnikach, czasem pobolewający brzuszek, bóle głowy, nabrzmienie piersi (bardzo mnie bolą boki piersi przy pachach, jeszcze nigdy mnie tak nie bolały) oraz nudności już 6 dzień ..
dodam, że śluz miałam płodny z domieszką żółtego już po stosunku parę dni, a dziś mam suchośc w pochwie lub żółtą, grudkowatą, skąpą wydzielinę
naprawdę, było z gumką, a wytrysk był po za mną, guma się tylko lekko zwinęła podczas stosunku, ale to przecież normalne ..
dodam na koniec, że po stosunku zauważyłam na nodze w okolicy pochwy coś białego, ale podejrzewam, że to był śluz, bo tego dnia miałam białawy, bo sperma to raczej wykluczone ..
jeśli to będzie pomocne to miałam zapalenie jajnika oraz wymrażaną nadżerkę, okres mam miec jak już wspomniałam 13 kwietnia
proszę jeszcze o wasze opinię, bo naprawdę, boję się cholernie, a przecież nie mam jeszcze terminu, wszystko przez te piersi
pozdrawiam cieplutko
Dodano po 8 minutach:
nadżerka i zapalenie jajników przeszłam w tamtym roku ..
Dodano po 2 godzinach 20 minutach:
proszę o radę, te piersi naprawdę są inne .. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mussli
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 9:42 pm Temat postu: martwię się. |
|
|
Witam!
Otóż 16, 17 oraz 18 lutego współżyłam ze swoim partnerem. On używał prezerwatyw plus przed wytryskiem każdego razu wychodził.
Potem już nie urządzaliśmy sobie żadnych "zabaw" czy pieszczot.
Z 28 lutego na 1 marca dostałam miesiączkę. To był 33 dzień cyklu. Krwawienie było normalne i trwało około 6 dni.
Zażywam również leki hormonalne, gdyż leczę się na niedoczynność tarczycy. Dziś jest 4 kwietnia, a okresu brak.
Co prawda jakiś czas temu kuły mnie kilkakrotnie jajniki. Moje cykle nie były szczególnie regularne. Oto kilka z nich... 28, 33, 29, 31, 33, 33, 31.
Czy ktoś może powiedzieć mi dlaczego miesiączka ewentualnie może mi się opóźniać?
Czy przyczyną mogą być hormony związane z tarczycą?
----Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne, Temat powinien sugerować problem. REGULAMIN---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 10:02 pm Temat postu: |
|
|
tak, jak najbardziej. problemy z tarczyca wpływaja na opoznienie okresu.
w Twojej sytuacji ciaza jest niemozliwa wiec spokojnie czekaj na okres. napewno sie pojawi _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 10:05 pm Temat postu: |
|
|
Plus123 napisał: | nabrzmienie piersi (bardzo mnie bolą boki piersi przy pachach, jeszcze nigdy mnie tak nie bolały) |
wiesz co.. ja bym poszła do zwykłego lekarza rodzinnego z tym bolem pod pachami. to nie jest oznaka ciazy ale..
mozesz miec chore wezły chłonne..
dla swietego spokoju idz i niech Cie zbada
o ciazy nie ma mowy.
dołaczam sie do słow Emi
potrzebny jest wytrysk w srodku i owulacja wiec jak widzisz nie takie to proste
nic sie nie martw. i nie przypisuj kazdego bolu do ciazy bo mozna oszalec..
jutro zacznie Cie bolec w krzyzu i tez pomyslisz ze to ciaza? daj spokoj. zrelaxuj sie
bedzie dobrze.
ale z tymi pachami to przejdz sie do lekarza.
moge sie mylic ale sprawidzic nie zaszkodzi
pozdrofka
Dodano po 35 sekundach:
aha najlepiej by było jakbys sobie zrobila usg piersi. tam wszystko bedzie czarno na białym co jest nie tak.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 9:10 am Temat postu: :) |
|
|
"wind_of_hope" dziękuję Ci bardzo za udzielenie rad
ja jestem ogólnie człowiekiem, który się bardzo przejmuje wszystkim, zawsze sobie wszystko wmawiam, a potem się okazuje, że jest wszystko w porządku
tzn. nie boli mnie pod samymi pachami, tylko od pach do zewnętrznej strony piersi, wiesz, sutki mnie bolą, wewnętrzna strona i właśnie jak nigdy ta zewnętrzna koleżanka mi powiedziała, że przed okresem też boli ją w tej części bardzo, a druga, że ją tam w ogóle nie boli ..
już mam zawirowania w głowie .. bo one mnie bardzo bolą ..
na dodatek mam ostre nudności, a co za tym idzie ból żołądka i taka jakby pustka w nim ..
no ja też się kurczę zastanawiam jak to jest możliwe ? nawet jeśli to miałam dni niepłodne raczej, bo to było 2 dni po miesiączce .. a owulacja, jajeczkowanie było 5 lub 6 dni po tym zdarzeniu, gdy śluz był przejrzysty i ciągnący się z domieszką żółtego (dodam, że przeważnie mam żółty śluz) ..
wiesz, normalnie ja popadam w jakąś paranoje, dziś nie spałam w nocy, zasnęłam o godzinie 4 rano, bo ciągle śniła mi się ciąża i fora, na których pisze, że możliwa jest ona u mnie .. hehe .. koszmar ..
a tak to brzuszek boli i jajnik czasem zakłuje .. hm ..
martwią mnie piersi tylko, ale nie są ani twarde ani nie widac żył tak ani wielkośc i kolor sutków się nie zmienił .. więc ? myślisz, że to "urojenie" ?
pozdrawiam Cię cieplutko i czekam na odpowiedź ..
Dodano po 5 minutach:
ja nie wiem - nie ma możliwości zajścia w ciążę bez wytrysku !
po za tym miałaś dni niepłodne z tego co piszesz
więc po co ten stres ?
a co do plamień, mnie osobiście się wydaje, że to oznaka zbliżającej się miesiączki, ja sama tak mam, że w dzień przed lub kilka godzin przed mam brązowe lub różowo - czerwone plamienia z domieszką śluzu
mówię Ci - ciąża wykluczona
a forum jest po to, żeby się pytac anonimowo
pozdrawiam serdecznie _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamkaz85
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 9:48 am Temat postu: |
|
|
No i stało się. Tak jak mi pisałyście dzisiaj zrobiłam test ciążowy. Hmmm no i wynik ujemny. Zastanawiam się czy jest możliwość, zebym była w ciąży i test tego już nie wykryje? A może luteina ma wpływ na wynik testu? Bo skoro w ciaży nie jestem, to dlaczego nie dostaje okresu? Móglby mi ktoś pomóc? Sama nie wiem co mam robić, a jutro mam wyjazd w delegację na 3 miesiące... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 9:54 am Temat postu: |
|
|
kamkaz85 napisał: | No i stało się. Tak jak mi pisałyście dzisiaj zrobiłam test ciążowy. Hmmm no i wynik ujemny. Zastanawiam się czy jest możliwość, zebym była w ciąży i test tego już nie wykryje? A może luteina ma wpływ na wynik testu? Bo skoro w ciaży nie jestem, to dlaczego nie dostaje okresu? Móglby mi ktoś pomóc? Sama nie wiem co mam robić, a jutro mam wyjazd w delegację na 3 miesiące... |
jest taka możliwośc, że test, że tak ujmę "kłamie" możesz się o tym przekonac robiąc badanie ginekologiczne lub badanie krwi i wtedy będziesz 100 % pewna .. a ile Ci się spóźnia dokładnie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
janiewiem
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 10:41 am Temat postu: Re: :) |
|
|
ja nie wiem - nie ma możliwości zajścia w ciążę bez wytrysku !
więc po co ten stres ?
a co do plamień, mnie osobiście się wydaje, że to oznaka zbliżającej się miesiączki, ja sama tak mam, że w dzień przed lub kilka godzin przed mam brązowe lub różowo - czerwone plamienia z domieszką śluzu
pozdrawiam serdecznie [/quote]
no ja wiem wiem skad sie biora dzieci,ale kurcze,zawsze mialam tak ze przychodzil okres to byl,a nie jakies wczesniejsze plamienia dziwne. no i co wczoraj je mialam a dzis nic to sie dlatego martwie,i tak sobie pomyslalam z tym krwawieniem wiazacym sie z zagniezdzeniem zarodka,bo tak pisali ze do 12 dni po zdarzeniu. ja juz w sumie nie wiem o co chodzi. przeciez nie stykalismy sie narzadami bezposrednio,stosunku tez nie bylo.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 1:33 pm Temat postu: :( |
|
|
janiewiem napisał: | ja nie wiem - nie ma możliwości zajścia w ciążę bez wytrysku !
więc po co ten stres ?
pozdrawiam serdecznie |
no ja wiem wiem skad sie biora dzieci,ale kurcze,zawsze mialam tak ze przychodzil okres to byl,a nie jakies wczesniejsze plamienia dziwne. no i co wczoraj je mialam a dzis nic to sie dlatego martwie,i tak sobie pomyslalam z tym krwawieniem wiazacym sie z zagniezdzeniem zarodka,bo tak pisali ze do 12 dni po zdarzeniu. ja juz w sumie nie wiem o co chodzi. przeciez nie stykalismy sie narzadami bezposrednio,stosunku tez nie bylo..[/quote]
a ile masz lat, że tak mogę spytac ?
babo, nie ma możliwości, żebyś była w ciąży, to ja już się bardziej martwię o moją
bez stosunku nie ma ciąży, no, chyba, że jesteś wiatropylna albo spuścił się na palca i Ci go wsadził do pochwy
nie potrzebnie podsycasz emocję, naprawdę, sama się o tym nieraz przekonałam jak się bałam i 5 dni mi się spóźniał nie było za fajnie ..
w Twoim wypadku nie ma ciąży .. pozdrawiam
P.S. czekam na odpowiedź do mojego artykułu o moim przypadku dziewczyny
Dodano po 1 godzinach 27 minutach:
"wind_of_hope" nie wiem co robic, ponieważ kłują mnie jajniki i te piersi .. okres za 8 dni .. co robic ? _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kamkaz85
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Plus123 napisał: | jest taka możliwośc, że test, że tak ujmę "kłamie" możesz się o tym przekonac robiąc badanie ginekologiczne lub badanie krwi i wtedy będziesz 100 % pewna .. a ile Ci się spóźnia dokładnie ? |
PLUS123 okres powinnam mieć 16 marca. Niestety się nie pojawil. Owszem kochalam sie ze swoim facetem, ale zawsze sie zabezpieczaliśmy. Dodam, że mam nieregularne cykle. Zmartwiło mnie to i zrobiłam test ciążowy. Wyszedl negatywny. Po kilku dniach poszłam do lekarza. Zbadał mnie i jak narazie nie ma żadnych oznak ciąży. Dostałam luteinę i mam czekać. Ale problem jest w tym, że jutro wyjeżdzam w delegację na 3 miesiące. Wczoraj zrobiłam znowu test i znowu wyszedł negatywny. sama nie wiem co mam myśleć. A okresu jak nie ma tak nie ma. Nie lubie być w takiej niepewności. Dodam, ze nie mam żadnych innych typowych objawów ciąży jak bolesne piersi. Ale zawsze je mam przed okresem. Jak myslicie jest to ciąża? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|