Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 4:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kamkaz85 napisał:
Plus123 napisał:
jest taka możliwośc, że test, że tak ujmę "kłamie" możesz się o tym przekonac robiąc badanie ginekologiczne lub badanie krwi i wtedy będziesz 100 % pewna .. a ile Ci się spóźnia dokładnie ?

PLUS123 okres powinnam mieć 16 marca. Niestety się nie pojawil. Owszem kochalam sie ze swoim facetem, ale zawsze sie zabezpieczaliśmy. Dodam, że mam nieregularne cykle. Zmartwiło mnie to i zrobiłam test ciążowy. Wyszedl negatywny. Po kilku dniach poszłam do lekarza. Zbadał mnie i jak narazie nie ma żadnych oznak ciąży. Dostałam luteinę i mam czekać. Ale problem jest w tym, że jutro wyjeżdzam w delegację na 3 miesiące. Wczoraj zrobiłam znowu test i znowu wyszedł negatywny. sama nie wiem co mam myśleć. A okresu jak nie ma tak nie ma. Nie lubie być w takiej niepewności. Dodam, ze nie mam żadnych innych typowych objawów ciąży jak bolesne piersi. Ale zawsze je mam przed okresem. Jak myslicie jest to ciąża?

kamkaz85 - nie ma raczej mowy o ciąży moim zdaniem, skoro testy wyszły Ci negatywne, a sam gin nic niewykrył, żadnej ciąży to możesz spac spokojnie, ale jeśli nadal doszukujesz się czegoś to polecam zrobic badanie krwi na obecnośc ciąży, o ile się orientuje to kosztuje ono 20 zł, a może 25 zł .. Question
albo idź jeszcze raz do gina i powiedz mu o swoich obawach Smile pogadaj z nim .. jeśli się zabezpieczasz z chłopakiem to jest małe prawdopodobieństwo ciąży Very Happy ja np. czekam na okres .. Crying or Very sad

pozdrawiam Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kamkaz85

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 4:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

plus123 gdybym miała możliwość pójścia na badanie krwi to nawet bym sie nei oglądała. Jutro rano wyjeżdzam na 3 miesiące. Pewnie wróce na kilka dni, ale nei wiem kiedy. A jeśli za 3 tygodnie nie dostane okresu to mam iść do gina na usg, ale wiesz jak to jest w obcym mieście, Ale jeśli bede musiala to czegoś poszukam no i zrobie moze jeszcze jeden test. Nie podobno, zeby w takim odstępie czasu wszystko wyszlo negatywnie.
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 4:45 pm    Temat postu: :) Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kamkaz85 - ja szczerze wątpię, abyś była w ciąży, widzę, że nie chcesz byc w niej, to tak jak ja Crying or Very sad no, ale ja czekam na okres ..
rozumiem Cię, jeśli po takim czasie wyszły negatywne to nie jesteś w ciąży, nie martw się, będzie dobrze, jeszcze będziesz się z tego śmiała i obie będziemy się śmiac Very Happy

pozdrawiam Very Happy
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 5:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kamkaz85 napisał:
No i stało się. Tak jak mi pisałyście dzisiaj zrobiłam test ciążowy. Hmmm no i wynik ujemny. Zastanawiam się czy jest możliwość, zebym była w ciąży i test tego już nie wykryje? A może luteina ma wpływ na wynik testu? Bo skoro w ciaży nie jestem, to dlaczego nie dostaje okresu? Móglby mi ktoś pomóc? Sama nie wiem co mam robić, a jutro mam wyjazd w delegację na 3 miesiące...

Luteina nie wpływa na wynik testu. Tak jak mówiłam wcześniej test wykryłby ciąże. Zrobiłaś go po spodziewanej miesiaczce więc jest ok. Okres spóźniać się może z wielu powodów. Stres, choroba, zabrzenia hormonalne lub najzwyczajniej przypadek.

Powrót do góry
kamkaz85

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 5:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki dziewczyny za informację.
PLUS123 powiem Ci szczerze, ze chcialabym miec dzidziusia, ale wiem, że teraz jest to neimożliwe. Postanowiliśmy ze swoim narzeczonym, ze jak wrócę to się postaramy. Gdyby nie ta delegacja, to bylabym naprawde szczęsliwa gdyby wynik był pozytywny. Poza tym w sierpniu bierzemy slub i potem zdecydowanie zaczynamy sie starac Very Happy
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 6:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy delaegacja w czyms przeszkadza?

Powrót do góry
awaria

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 6:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

siemka mam pytanie jakie jest prawdopodobienstwo bycia w ciazy jesli mialam normalny okres przez 3 mc od stosunku . testy ciazowe wykazaly brak ciazy .
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 7:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

prawdopodobieństwo zerowe Wink

Powrót do góry
awaria

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziwi mnie tylko fakt ze przytylam . moze za duzo slodkiego jem w szlkole napewno doszedl do tego brak cwiczen na wf . normalnie nie wiem co mam zrobic . za tydzien mam dostac okres a moj brzuch jest taki jakis wiekszy nigdy wczesniej nie zwracalam na niego az takiej uwagi ;// doradzicie mi co mam zrobic ?? a jutro mam do odbioru testy krwi co by mi pokazalo ze jestem w ciazy ??bo raczej w niej nie jestem
Powrót do góry
kamkaz85

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia81 No w moim przypadku delegacja przeszkadza, bo gdybym była w ciąży musialabym z niej zrezygnować i pójść na zwolnienie. NIe mogłabym narazić zdrowie czy nawet zycie własnego dziecka. Tym bardziej, że moja praca do siedzącej nie należy, a niestety muszę sie troszke w ciągu dnia nadżwigac. A na moje zastępstwo niestety nikogo nie ma i cieżko byłoby znaleść np jutro kogoś, kto by mnie zastąpil od srody przez 3 miesiące
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 13 z 41