Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 11:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyno sluz plody + stosunek bez zabezpieczenia =ogromna szansa na ciaze,

masz dwa wyjscia:
1) czekac 2 tygodnie i zrobic test ciazowy najlepiej z krwi da 100% pewnosci

2) Jesli nie minely 72h od stosunku pedzic do ginekologa po recepte na tabletke "po" zey zimimalizowac ryzyko zajscia w ciaze
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 11:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma paniki jeśli chodzi o ten "śluz z krwią" ale jest ogromna panika jeśli chodzi o wpadkę.....bo szanse są duże

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nark0tyk napisał:
aha dziękuje bardzo za pomoc i za zmniejszenie paniki Very Happy

dziewczyno, jeśli nie chcesz byc w ciąży to po co ryzykujesz Smile ?
masz duże szanse, że zaszłaś w ciążę ..
jeśli chcesz byc spokojna to odczekaj i wykonaj test ciążowy (do kupienia w aptece bez recepty) lub dla większej wiarygodności wykonaj badanie krwi (to kosztuje coś Very Happy ) lub wybierz się do gina Smile
jeśli jest dobrze i nie będzie dzidzi to następnym razem się zabezpieczajcie Razz

pozdrawiam Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 12:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie rozumie dziewczyn ktore nie chca zajsc w ciaze... a nie stosuja zadnej antykoncepcji (przypominam stosunek przerywany nie jest metoda antykoncepcji) Confused A potem jest placz i zgrzytanie zebow i panika...

To chyba logiczne jest ze nie chce zajsc w ciaze = zabezpieczenie = nie ma ciazy,
a chce byc mamusia wspolzycie + bez zabezpieczenia = ciaza Neutral

A co druga malolata (i podobno dorosle odpowiedzialne osoby rowniez) liczą ze "to im sie uda" bo szkoda kieszonkowego czy wyplaty na tabletki czy gumki... Confused Dziewczyny (faceci również) gdzie wy macie glowy : Confused Czy głowę zastąpiła już inna część ciała?
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 12:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chyba hormony tak szaleją,że nie myśli się w danej chwili o takich " drobiazgach " jak zabezpieczenie. Ja sobie nie przypominam żebym była tak lekkomyślna....hmmm ale to chyba inne czasy;)

Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 2:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi napisał:
Nie rozumie dziewczyn ktore nie chca zajsc w ciaze... a nie stosuja zadnej antykoncepcji (przypominam stosunek przerywany nie jest metoda antykoncepcji) Confused A potem jest placz i zgrzytanie zebow i panika...

To chyba logiczne jest ze nie chce zajsc w ciaze = zabezpieczenie = nie ma ciazy,
a chce byc mamusia wspolzycie + bez zabezpieczenia = ciaza Neutral

A co druga malolata (i podobno dorosle odpowiedzialne osoby rowniez) liczą ze "to im sie uda" bo szkoda kieszonkowego czy wyplaty na tabletki czy gumki... Confused Dziewczyny (faceci również) gdzie wy macie glowy : Confused Czy głowę zastąpiła już inna część ciała?

zgadzam się w 100 % z Mala_mi Smile jeśli ktoś nie chce dziecka, nie chce byc w ciąży absolutnie to po co współżyje z partnerem bez zabezpieczeń i to na dodatek w dni płodne .. Very Happy ?
no i gdzie tu odpowiedzialnośc dziewczyny Smile ?
ja zawsze używam zabezpieczeń, a jak ich nie ma, po prostu opanowuje emocje, bo nie mam takiego toku myślenia: "raz się nic nie stanie" .. bo przypadki chodzą po ludziach i wszystko jest możliwe Razz

pozdrawiam Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 10:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dajcie spokoj... bedziecie sie przejmowac "takimi"...
ich sprawa. niech wpadaja, niech chodza z brzuchem,niech rodza..
co to Nas obchodzi.. jak matka,przyjaciolka, siostra i szkoła nie nauczyły to Wasze rady na nic sie nie zdadza.
nie warto zaprzatac głowy i uswiadamiac kolejna 1000czną osobe..
brak słow.

PS - Lisica z Ciebie Mi Razz nie machaj tak ogonkiem Razz Laughing

Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 10:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokładnie, wind_of_hope ma rację, ich sprawa ..
no, ale, po to jest forum ..
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W zasadzie wiekszosc dziewczyn pisze tu po fakcie jak sie okres spoznia Confused Tak to jest jak małolaty biorą się za seks Confused

Wind No jestem lisiczka Very Happy Do twarzy mi prawda? Very Happy

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 2:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej! Kochałam się z chłopakiem w 8 dniu cyklu bez zabezpieczenia i on skończył we mnie. Czy jest możliwość,że jestem w ciąży jeśli długość mojego ostatniego cyklu trwała 26 dni? Bardzo proszę o odpowiedź, z góry dziękuję...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 15 z 41