Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Nie Kwi 18, 2010 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sarenka112233 - wind_of_hope ma rację, nie należy sobie wmawiac, bo to jest najgorsze .. ja sobie wmawiałam i co ? miałam mdłości, zawroty głowy, wymioty .. i sobie uroiłam właśnie Smile
a bardzo nie chciałam byc .. Smile
trzeba cierpliwie czekac, jutro świat się z tego co wiem nie kończy hehe Mr. Green
lilka_lilka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 10:32 am    Temat postu: ciąża? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może mi coś poradzicie... Wiem, że najprawdpodobniej wszystko to efekt mojego stresu i wymyślania różnych czarnych scenariuszy, ale. Sad
Jestem w 44 dniu cyklu (normalny cykl 34 dni, wahania do 2 dni maks.), okres spóźnia mi się już 10 dni.
Nie miałam w czasie cyklu stresujących sytuacji, brak chorób, odchudzania.
Nie było pełnego stosunku, ale był petting, wiele razy, z wytryskiem. Teraz panikuję i dorabiam sobie scenariusze z przeniesieniem spermy na rękach, ręczniku, łóżku itp. Panikuję...
Zrobiłam w ciągu ostatniego tygodnia 3 testy ciążowe (2 x bobo test płytkowy, raz maluszek też płytkowy) i wyniki wyszły negatywne.
Byłam u pani dr w 40 dniu cyklu i miałam zrobione usg. Pani dr powiedziała, że endometrium jest bardzo duże i powinnam dostać na dniach okresu, który będzie nienaturalnie duży. Po czym zapytała, dlaczego właściwie wykluczam ciążę. Kiedy powiedziałam o wyniku testu i o braku pełnego stosunku, powiedziała, że miesiączka powinna wystąpić w ciągu 1-2 dni. (Dziś mijają 4 od tej pory)
Nigdy dotąd okres mi się aż tak nie spóźniał...
Jak sądzicie?
Wiem, że to głupie, ale naprawdę bardzo mnie to męczy...Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 12:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się,że nie ma szans na ciąże jednak dziwi mnie podejście Pani Dokotor. Poprzez dokładną analizę usg , przyjrzeniu się endometrium itd można z całą pewnością na tym etapie wykluczyć ciąże. Nie wiem jak ona to sprawdzała no i tez jaki ma sprzet ( od tego dużo zależy) ale powinna zobaczyć ewentualne szanse na ciąże. Jeśli stwierdziła,że dostaniesz okres to znaczy ,że w ciaży nie jesteś o ile dobrze wszystko sprawdziła.
Myślę jednak ,że skoro testy wyszły negatywnie itd to nie ma się czym martwić. Teraz bardzo się stresujesz a to również może opóźniać miesiączkę.

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 12:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lilka_lilka faktycznie testy sie niemylily. Mysle ze teraz sie stresujesz i tylkopozniasz tym miesiaczke. Poczekaj cierpliwie, rozluznij sie. Bo poki bedziesz sie stresowala to beda problemy z miesiaczka

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 12:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Wam za odpowiedzi :* Faktycznie stresuję się strasznie, ale też dotąd nie zdarzało mi się nic takiego.
Z drugiej strony, skoro nie było wytrysku we mnie i uważaliśmy, to jakby małe prawdopodobieństwo... No i te 3 testy. Ale mimo wszystko mnie to przeraża.
Tosia, czyli w 40 dniu cyklu ciąża przez usg jest już na pewno wykrywalna? Czytałam gdzieś, że dopiero po dłuższym czasie, ale o mogą być w sumie plotki...
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 12:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochana po takim czasie usg nie wykryje ciąży bo to za wcześnie ale jest dużo innych parametrów które po przeanalizowaniu przez lekarza dają pewność,że ciąży nie ma na pewno.

Powrót do góry
lilka_lilka

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 1:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia - wiem, jak wyglądał mój obraz usg, czy w takim razie coś byłoby na nim widoczne?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 1:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lilka_lilka czesto jest tak ze sa pewne "Wewnetrzne" objawy wskazujace na mozliwosc ciazy. Jesli lekarka powiedziala ze miesiaczka bedzie to zapewne tak sie stanie. Nie miala by podstaw aby klamac. Gdyby myslala ze isieje mozliwosc ciazy to jestem pewna ze skierowala by Cie na badania BHCG, aby powteirdzic ewentualna ciaze. Jelsi tak jednak sie nie stalo to widocznie nie ma powodow aby podejrzewac ciaze.

Dodano po 1 minutach:

Pamietaj ze gdyby podejrzewala ciaze musiala by to potwierdzic, bys jak najszybciej zaczela zazywac witaminy odpowiednie i tak wazny kwas foliowy.
Moderator

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 1:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na pewno nie dla Ciebie Wink To niestety trzeba się na tym znać i lekarz musi mieć dobry sprzęt. Oglada przede wszystkim endometrium i tu jest pierwszy wyznacznik tego czy coś ewentualnie może z tego być a czy z całą pewnością niczego nie będzie. JA byłam na usg bodajże 26 dnia cyklu czy jeszcze sporo przed miesiączką . Lekarz odrazu mi powiedział,że jak dla niego to może się udało Wink No i się udało. Jak wcześniej jeżdziłam do kliniki to po usg odrazu lekarz mi mówił,że w tym cyklu się nie udało. TAk więc widzisz...

Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2010 5:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lilka_lilka - tak jak moje poprzedniczki twierdzę, że nie jesteś w ciąży .. ciąża byłaby już dawno wykryta przez testy i gina Smile
weź głęboki oddech, rozluźnij się lub weź gorącą kąpiel, zajmij się czymś, bo rozmyślanie nad tym: "dlaczego ?", "czy jestem w ciąży ?", "czy test się pomylił ?", "dlaczego nie mam okresu ?" nie da Ci nic, tylko niepotrzebny stres Mr. Green !
nakręcasz się nie potrzebnie, aż w końcu dojdziesz do urojonej ciąży Rolling Eyes

trzymaj się i przestań o tym myślec Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 23 z 41