Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 5:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anon nie ma takiej opcji.
mialas wtedy dni niepłodne i nawet wytrysk w srodku nie doporowadzi do ciazy.
spokojnie:)
jednak na przyszlosc uwazajcie, bo bedziesz miala dni płodne i jesli sytuacja sie powtorzy to ciaza murowana..oczywiscie jesli dojdzie do wytrysku.
dlatego w takich sytuacjach nie ma co myslec tylko leciec do gina po tabletke "po".

podsumowujac: Smile w ciazy nie jestes. Mr. Green

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 5:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anon jak sama nazwa wskazuje dni nieplodne to takie podczas ktorych (jesli masz regularne cykle i umiesz dobrze wyliczac dni plodne nieplodne) nie mozesz zajsc w ciaze.

Jesli dostalas miesiaczke po stosunku na 2 dzien to nie ma mowy o ciazy bo
1. Przed miesiaczka sa dni nieplodne
2. Dostalas miesiaczke
3. Nie bylo wytrysku wiec co by cie mialo zaplodnic.

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 6:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja jestem spokojna ale mój chłopak wciąż panikuje:P byłam nawet u pani ginekolog i powiedziała, że prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jest jak wygrana w totka jeżeli teraz mam okres a miesiączki mam w miarę regularne (max. 5 dni różnicy).

słyszałam, że do zapłodnienia może dojść także przez sam preejakulat ale że też nie zawsze zawiera on plemniki.

Mam nadzieję, że do ciąży nie dojdzie bo byłabym największym pechowcem na Swiecie:P
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 6:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anon napisał:

słyszałam, że do zapłodnienia może dojść także przez sam preejakulat ale że też nie zawsze zawiera on plemniki.

Zeby byla jasnosc - preejekulat moze zawierac plemniki owszem, ale przed samym wytryskiem tzn. na kilka sekund. Dlatego tez czesto partner mysli ze zdazyl a te plemniki i tak juz swoje zrobily... .
Jednak w Twoim wypadku nie ma mowy o ciazy... dziwi mnie ze lekarka powiedziala ze sa jakiekolwiek szanse na ciaze.

Dodano po 49 sekundach:

Nawet minimalne tj. wygranie w totolotka. Wg mnie nie ma zadnych szans na ciaze. Nic a nic.

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 6:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to dziękuję ci bardzo:)
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 6:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

elegia29 napisał:
no niestety nie wytrzymalam i poszlam na bhcg....
dzis popoludniu beda wyniki. Trzymajcie kciuki, prosze....
mam schiza Embarassed

moim zdaniem też kasa poszła w błoto ..
dziewczyno, jeśli nie jesteś gotowa na nawet takie "niewinne" zabawy, bo boisz się ciąży to nie rób nawet tego, bo psychika Ci siądzie całkowicie ..
jeśli masz siedziec w domu i się zamyślac czy doszło do zapłodnienia, a stosunku nie było to po co to Shocked ?
nie mówiąc już o stosunku ..

na pewno wynik będzie ujemny, uspokój się i nie myśl o tym Wink
Powrót do góry
elegia29

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mialyscie racje. Wynik <0,1 a dzis 1 dzien przerwy wiec pewnie cos by juz pokazalo, prawda???
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

koniec tematu.po co drązyc to co oczywiste

Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

elegia29 - to badanie na 100% pokaże Ci prawidłowy wynik !
no chyba, że rzeczywiście mogą sobie coś pomylic, ale to zdarza się rzadko ..
dziewczyno wrzuc na luz, bo skończysz na fotelu u psychologa Wink

jest dobrze .. Smile
lena1972

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Pią Kwi 23, 2010 8:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i zapomniałam dodać że wczoraj wyleciało ze mnie większa ilość przezroczystego śluzu był on bez zapachu wogóle czuje sie tak jak przed okresem

Dodano po 15 minutach:

okres miałam 11 kwietnia skąpy bardzo trwał 3 dni.od wczoraj boli mnie dosyć mocno podbrzusze i wyleciało ze mnie jakis przezroczysty śluz bez zapachu .do gin ide we wtorek ostatnio dokuczają mi mdłosci ogólnie raz rano albo w ciągu dnia.współrzyjemy bez zabezpieczenia ale wytrysk jest na zewnatrz.co to moze oznaczac czy to ciąża czy coś innego.test wyszedł pod koniec tego okresu negatywnie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 26 z 41