Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Pią Kwi 23, 2010 8:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lena1972 - nie sugeruj się mdłościami .. ja ostatnio jak się za bardzo przejmowałam miałam około tygodnia nudności i mdliło mnie, a na dodatek wymiotowałam .. Confused a okazało się, że nic .. i powiem, że często tak mam jak się schizuję .. Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sarenka112233

Wysłał podziekowań: 6
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Kwi 24, 2010 2:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczyny! Jutro rano robię test. Przyznam, że nie wytrzymałam i 19 kwietnia zrobiłam, ale wyszedł negatywny. Neutral Jednak dopiero jutro mija te dwa tygodnie od ostatniego stosunku, który mógł być TYM, więc powtarzam test jutro i... Napiszę, co wyszło. Dodam tylko, że od 1 kwietnia zupełnie nie używamy zabezpieczenia, więc mam nadzieję, że nasze starania nie będą długo trwały. Pozdrawiam Was wszystkie! Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Kwi 24, 2010 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie dwa tygodnie od stosunku tylko dwa tygodnie od domniemanej owulacji . Przyjmujemy że środek cyklu jest tym punktem wyjściowym.

Powrót do góry
sarenka112233

PostWysłany: Sob Kwi 24, 2010 4:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

OK. 2 tygodnie od domniemanej owulacji, ale jednocześnie 2 tygodnie od stosunku (który miał miejsce 11 kwietnia właśnie). Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Kwi 24, 2010 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chodzi o to,że stosunek musiałby się odbyć miej więcej w połowie cyklu żeby przyjąć zasadę "dwa tygodnie " . Rozumiesz ? Wink. Test wykazuję hormon hcg dopiero po zagnieżdzeniu się zarodka a to ma miejsce dopiero około 7-9 dnia fazy lutealne. Wcześniej zrobiony test może przynieść niepotrzebne rozczarowanie. Trzymam kciuki

Powrót do góry
sarenka112233

PostWysłany: Sob Kwi 24, 2010 4:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, rozumiem. Smile Trudność polega na tym, że mam nieregularne cykle, stąd ciężko mi określić, kiedy mam owulację... Oraz ciężko nawet określić dokładną połowę cyklu, bo nigdy nie wiem, ile ma on trwać... Smile Dlatego wg rady jednej z Was, robię test 2 tyg. po ostatnim stosunku, który ewentualnie mógłby przypadać na domniemane dni płodne. Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Kwi 24, 2010 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sarenka112233 jesli masz nieregularne cykle moze sproboj stosowac testy owulacyjne? MOze to cos pomoze i przyspieszy pojawienie sie malestwa

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 12:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak, rozważam to oczywiście. Jednak póki co czekam do zrobienia testu (już jutro rano), może się udało... Smile

Dodano po 11 godzinach 44 minutach:

Niestety, test wyszedł negatywny. Sad Zacznę chyba używać testy owulacyjne, bo w moim przypadku to jak zabawa w chowanego... Pozdrawiam!
Powrót do góry
miś_26125

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 2:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miałam okres ok 4 dnia wzięłam gorącą kąpiel i mi się wstrzymała na 1dzień póżniej wieczorkiem znowu miałam krwawienie mocne ok 3 godzinki i póżniej brązy z krwią dziś 8 dzień leciutko plamię na brązowo i chyba mam pęcherz przeziębiony bo często sikam proszę o odpowiedz co może mi być
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 7:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miś - ale dlaczego pytasz, boisz się, że jesteś w ciąży czy co .. ?
możliwe, że przez tą kąpiel wstrzymała Ci się miesiączka albo ewentualnie przesilenie wiosenne - okres płata figle, znam takie przypadki .. Wink
a brązowe plamienie na ogół oznacza koniec miesiączki lub też, że się zbliża ..
możliwe, że masz przeziębiony pęcherz albo po prostu tak masz i często oddajesz mocz ..

pozdrawiam Wink
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 28 z 41