Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 10:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miś nie rozumiem co to ma do tematu czy jestem w ciazy? Jesli nie chodzi o ciaze to moja droga to nie ten dzial.

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Kwi 25, 2010 11:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich. jest taka sprawa, a mianowicie jakoś w połowie lutego współżyłam bez zabezpieczenia (był to sam początek dni płodnych). od jakiegoś miesiąca mam zawroty głowy i mdli mnie, dodam też ze miałam normalny okres, ale w kwietniu był tylko jeden dzień niedużego krwawienia i lekkie plamienie. no i moje pytania: czy możliwa jest ciąża w takim przypadku? po jakim czasie widać zmiany w wielkości brzucha?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
dodi102

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 8:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc. mam pytanko, otóż staramy sie o dziecko od jakiegos czasu, mam miesiaczke nie zawsze regularna zazwyczaj co 26, 28 a czasem 31 dni, ale bardzo bardzo rzadko. wiem ze dni plodne przypadaja tak w polowie cyklu i tak wlasnie sie staramy. moze akurat trafimy:) teraz powinnam miec okres 23 kwietnia lub 25. moge twierdzic, ze okres mi sie spóźnia, zazwyczaj na okres bolaly mnie piersi po bokach a teraz czuje dziwne uczucie w sutkach takie jakby mrowienie, boli mnie podbrzusze choc nie przez caly czas tak jakby jajniki, troche tak jak na okres wlasnie bolal mnie brzuch w nocy, i w nocy wstawalam oddac mocz, spie mniej jakos nie moge zazwyczaj spalam dluzej teraz budze sie wczesnym rankiem, nie mam apetytu, az sie dziwie, moje okolice rodne sa rozpulchnioneno i sluz gesty i bialy, i go duzocos jak bialko kurze tylko biale. staralam sie jak najlepeij opisac moje dolegliwosci moze ktos cos podpowie czy moze to byc ciaza?
Very Happy
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 8:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miś a współżyłaś?? Jeśli nie to jesteś w nieodpowiednim temacie Evil or Very Mad
hammerofhate jeśli dostałaś normalny okres po współżyciu to ciąży nie ma. Jeśli nie doszło do kolejnego stosunku po którym nastapił ten skapy okres to nie ma się czego bać. Dla czystego sumienia i spokoju duszy zrób test ciążowy . Już w 100% wykaże o ile współżycie było w lutym.
dodi102 a dlaczego nie zrobisz testu ciążowego?? No przecież to sprawę wyjaśni. Każda kobieta no i każda ciąża przebiega zupełnie inaczxej i z różnymi objawami. To,że masz gęsty biały sluz świadczyc może o tym,że jesteś w ciazy lub w drugiej fazie cyklu czyli fazie poowulacyjnej. Taki sluz jest do miesiączki więc na tej podstawie nie ocenisz czy to ciąża czy nie. Inne objawy mogą ale wcale nie muszą świadczyć o ciązy. Zrób koniecznie test.

Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 6:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hammerofhate - jak miałaś okres to ciąża jest wykluczona, ale jeśli był on inny niż zwykle to powinnaś zrobic test ciążowy i już nie będziesz miała wątpliwości Wink

dodi102 - jeśli się staracie to ciąża w Twoim przypadku jest możliwa, ale nie twierdzę, że na 100 % .. jeśli okres Ci się spóźnia możesz miec podstawy by tak twierdzic, ale jeśli nie to czekaj spokojnie na niego i nie podsycaj emocji, bo to mogą byc objawy napięcia przedmiesiączkowego Wink
po prostu zrób test Mr. Green
dodi102

PostWysłany: Pon Kwi 26, 2010 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje wszystkim za odpowiedz. zapomnialam dopisac,tak zrobie test chcialabym poczekac jeszce do konca tygodnia gdyby sie cos zmienilo.
bede jeszce tu zagladala i jesli cos sie zmieni na peno dam znac......pozdrawiam wszystkich Very Happy
Powrót do góry
paulina171005

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam mam pytanie 28 kwietnia 2010 miałam ostatni @ zle sie czułam miałam zawroty głowy było mi nie dobrze itp zrobiłam test wyszedł pozytywnie ale czy to mozliwe ze tak szybko zaszłam a poza tym boli mnie brzuch na dole jak by na @ prosze o pomoc
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Kwi 27, 2010 7:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

28 kwiecień jest jutro Wink. Kiedy zrobiłaś test?

Powrót do góry
bartek19

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Wto Maj 04, 2010 10:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Siemka wszystkim. Mam taki męczący mnie dość bardzo problem. Przestałem trzeźwo myśleć, chodze blady i się denerwuję. Otóż bawiłem się dzisiaj z moją partnerką i nie skończyło się to wszystko jak chciałem. Byliśmy w slipkach ona leżała na mnie i się "ocieraliśmy". Nagle poczułem, że zaraz skończe więc szybko "uciekłem", zaraz potem zobaczyłem że mam mokre slipy. Najprawdopodobniej zdążyłem odepchnąć partnerkę. Ona była bodajże dzień po okresie. Co prawda nie współżyliśmy, mieliśmy gacie ale obawiam się najgorszego ;( przygnębia mnie to co o tym sądzicie?
Pozdrawiam was serdecznie.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Wto Maj 04, 2010 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Że powinieneś cofnąć się do lekcji z układu rozrodczego i rozmnażania....

Tak nie da się zajść w ciążę.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41