Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kamkaz85

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 12:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczyny. No i poraz kolejny mam dylemat. Otóżmam nieregularny okres. Przez pół roku brałam tabletki na wyregulowanie okresu. Potem przestałam brac i w pierwszym miesiącu okres przyszedł normalnie. Na drugi tez, no ale teraz okres powinnam miec 16 marca i do tej pory nie dostałam. Mój facet zabezpieczał się prezerwatywą. Czy jest możliwość że jestem w ciąży? Dodam, że mam nabrzmiałe i bolące piersi, boli mnie dół brzucha. W środę byłam u lekarza i on nic nie stwierdzil. Jak powiedział, jest jeszcze zbyt wcześnie, zeby cokolwiek zobaczyć. Dostałam luteinę pod język, ale jak narazie nic. Jakis tydzień temu robiłam test i tez wyszedł negatywny. Co się moze dziać? Z gory dzięki za odpowiedż
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 12:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety z nieregularnym cyklem tak to już jest . Po odstawieniu tabsów kilka cykli jest ok a potem znowu wraca problem. Myślę,że raczej to właśnie to. Skoro prezerwatywa nie pękła, nie zsunęła się...

Powrót do góry
kamkaz85

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z prezerwatywą wszystko było ok. Sama nei wiem co mam na ten temat myśleć. Na dodatek zaraz po świętach mam wyjad służbowy na 3 miesiące i nie wiem czy mam jechać czy zrezygnować, bo jesli faktycznie jestem w ciązy?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 5:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz ja też brałam tabletki na wyregulowanie . W konsekwencji kiedy je brałam to cykl był super, kolejny już gorzej a później wszystko wróciło czyli rozregulowało się . Proponuję zrobić test ciażowy poraz kolejny bo teraz to już na 100% wykażę prawdziwy wynik. Jeśli wyjdzie ujemny to spokojnie jedz w delegację.

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 6:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli test zrobilas po 14 dnia od stosunku to juz byl zapewne wiarygodny. Mozesz sprobowac ewentualnie jeszcze jeden test zrobic, ale jesli prezeratywa nie zawiodla to nie powinno byc z tego ciazy.

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 3:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy test wykryje tygodniową lub 2 - tygodniową ciąże? Bo wedłg moich obliczeń, to jeśli jestem w ciąży to gdzieś ok 2 lub 3 tygodnia. Sama nie wiem co mam na ten temat myślec. Czy jeśli zrobiłabym test jeszcze dzisiaj będzie on wiarygodny?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 4:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jesli test zrobilas po 14 dnia od stosunku to juz byl zapewne wiarygodny.

= 14 dni = 2 tygodnie

Zatem jesli teraz zrobisz test bedzieon wiarygodny

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 5:31 pm    Temat postu: :* Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Was wszystkie serdecznie.
Jestem tu pierwszy raz na forum i ciut troche czuję się zagubiona.
Wybaczcie mi ,to jeśli napisze pod niewłaściwym tematem.
Otóż mam do Was pytanie.
Miesiączki mam tak co 30-31 dni.
Niestety powinnam ją dostać dokładnie 24 marca jak dotąd nic.
Coś mnie pchnęło i zrobiłam test ciążowy y i zaraz po kilku sekundach wyszedł pozytywny ,tzn jedna kreska troche bladsza od drugiej.
Czy test mógłby się mylić?
Nietstety mam 22 lata ale jeżeli tylko jestem w ciąży to na pewno bardz mocno pokocham dzidziusia.
Poprostu ta wiadomość mnie zszokowała ,proszę o poradę Sad
Chce zaznaczyć,że nie mam żadnych objawów poza bólem piersi .
Serdecznie pozdrawiam
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 6:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Awunia a współżyłaś bez zabezpieczenia? W dni płodne ? Jeśli tak to test zapewne sie nie pomylil.

Jesli jednak masz watpliwosci po swietach zrob test z krwi bhcg da ci 100% pewność czy jesteś w ciąży czy nie

Co do objawów to zwykle pojawiają się one koło 6-8 tygodnia. A po drugie nie każda kobieta je odczuwa:)

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 7:44 pm    Temat postu: :* Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem nadal w takim szoku.
Tak się boję co powiedzą moi rodzice,jak sobie z tym poradzę i czy nie jestem za młoda:(
Tak współżyłam ale tylko raz w dni płodne.
Widocznie to wystarczyło Sad
Masz racje powinnam zrobić test na krew Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 10 z 41