Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży part.25"

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Poziomka916

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 4:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, właśnie zrobiłam test. Co prawda powinno się robić rano, ale nie chciałam czekać do jutra, zwłaszcza, że zakupiłam test. Z moich obliczeń wynika, ze gdybym była w ciąży byłby to 8 tydzień więc przypuszczam, że czy to rano czy wieczorem test wykazałby ciążę... Choć mogę być w błędzie. Nie chcę robić kolejnego. Ale do rzeczy- pojawiła się jedna kreska, jedna jedyna:) W ulotce było napisane, że częstą przyczyną otrzymania błędnego wyniku jest użycie nieodpowiedniej ilości moczu.. Powinny być 4 kropelki a poleciało mi 5, ale to chyba bez znaczenia. Chyba popadam w paranoję i doszukuję się dziury w całym heh.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poziomka916
w 8 tygodniu gdybyś była to myślę, że nie ma znaczenia czy robisz test rano czy wieczorem.
nie sądzę też żeby1 kropla mogła wpłynąć na zły wynik. tu chyba chodzi o mniejszą ilość moczu a nie większą.
pamiętaj żeby test odczytywać po wskazanym przez producenta czasie. ani wcześniej ani później. jeśli spojrzysz na test później np po godzinie to wynik może wyjść zafałszowany - substancje chemiczne wchodzą w reakcję z powietrzem (czy jakoś tak) Razz
jeśli chcesz się upewniać dalej to możesz wykonać test z krwi bthcg.
a najlepiej przejdź się do ginekologa. niech sprawdzi czemu nie masz okresu (bo rozumiem, że nie masz go od 2 miesięcy) ?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 9:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

masienka gratuluje!

Łobuz no widzisz okres jest to dobrze bo przynajmniej nie bedziesz sie niczym stresowala Smile A moze nastepnym razem sie uda.

Poziomka916 zgadzam sie 100% z Gosią. W 8 tygodniu to juz by była bardzo wyrazna krecha.

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ponownie xD mam tylko pytanko czy podczas seksu w okres, tzreba sie zabezpieczac? jakie wtedy jest prawdopodobiestwo ciazy?
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

SrV zalezy ilu dniowe dziewczyna ma cykle. Przy krotkich cyklach istnieje mozliwisc ...

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

28-31 dni przewaznie
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To spokojnie bez obaw, no chyba ze dziwczyna ma dluzsze miesiaczki niz 8 dni Smile Bo od 8 dnia cyklu zaczynaja sie dni plodne

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 8:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gosia85, okres przyszedł po 3 tyg spóźnienia, poza tym źle się czułam dlatego podejrzewałam ciążę. Ale od wczoraj samopoczucie jest już ok, w końcu nabrałam apetytu, ustąpiły mdłości Very Happy Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi i za pomoc Smile
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 9:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Heh, masz rację, mala_mi, MOZE następnym razem. Muszę szczerze przyznać, że od kiedy jestem tu z Wami na forum, to lepiej mi się znosi to oczekiwanie na radosną nowinę i drobne rozczarowania, gdy się okazuje, że to jeszcze nie teraz Wink Człowiek zawsze trochę pomarudzi, gdy ma paskudny humor, ktoś na to odpowie czymś pocieszającym, ogólnie - warto tu z Wami być! Dziś wyjeżdżam na święta na "koniec świata", gdzie nie mam netu, więc wszystkim życzę zdrowych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy! Very Happy

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Kwi 02, 2010 10:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz Wesołych Świąt. Znam przypadki gdy małżeństwo starało się dwa lata i w końcu się udało Smile Wiec bądź pozytywnej myśli a wszystko będzie dobrze. Zwykle tak jest że te małolaty które nie chcą ciąży zachodzą w nią bez problemu a te kobiety które bardzo pragną maleństwa mają trudności. Ale znam również wiele przypadków gdy małżeństwo zaczęło się starać i za pierwszym razem się udało zasiać fasolkę wiec jak widać na to nie ma reguły. Powodzenia w staraniach i odzywaj się częściej. Oby jak najszybciej w dziale "ciąża" Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 9 z 41