Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Poziomka916
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 4:26 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, właśnie zrobiłam test. Co prawda powinno się robić rano, ale nie chciałam czekać do jutra, zwłaszcza, że zakupiłam test. Z moich obliczeń wynika, ze gdybym była w ciąży byłby to 8 tydzień więc przypuszczam, że czy to rano czy wieczorem test wykazałby ciążę... Choć mogę być w błędzie. Nie chcę robić kolejnego. Ale do rzeczy- pojawiła się jedna kreska, jedna jedyna:) W ulotce było napisane, że częstą przyczyną otrzymania błędnego wyniku jest użycie nieodpowiedniej ilości moczu.. Powinny być 4 kropelki a poleciało mi 5, ale to chyba bez znaczenia. Chyba popadam w paranoję i doszukuję się dziury w całym heh. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 7:36 pm Temat postu: |
|
|
Poziomka916
w 8 tygodniu gdybyś była to myślę, że nie ma znaczenia czy robisz test rano czy wieczorem.
nie sądzę też żeby1 kropla mogła wpłynąć na zły wynik. tu chyba chodzi o mniejszą ilość moczu a nie większą.
pamiętaj żeby test odczytywać po wskazanym przez producenta czasie. ani wcześniej ani później. jeśli spojrzysz na test później np po godzinie to wynik może wyjść zafałszowany - substancje chemiczne wchodzą w reakcję z powietrzem (czy jakoś tak)
jeśli chcesz się upewniać dalej to możesz wykonać test z krwi bthcg.
a najlepiej przejdź się do ginekologa. niech sprawdzi czemu nie masz okresu (bo rozumiem, że nie masz go od 2 miesięcy) ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 9:08 pm Temat postu: |
|
|
masienka gratuluje!
Łobuz no widzisz okres jest to dobrze bo przynajmniej nie bedziesz sie niczym stresowala A moze nastepnym razem sie uda.
Poziomka916 zgadzam sie 100% z Gosią. W 8 tygodniu to juz by była bardzo wyrazna krecha. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
SrV
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:32 pm Temat postu: |
|
|
witam ponownie xD mam tylko pytanko czy podczas seksu w okres, tzreba sie zabezpieczac? jakie wtedy jest prawdopodobiestwo ciazy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:37 pm Temat postu: |
|
|
SrV zalezy ilu dniowe dziewczyna ma cykle. Przy krotkich cyklach istnieje mozliwisc ... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
SrV
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:42 pm Temat postu: |
|
|
28-31 dni przewaznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:43 pm Temat postu: |
|
|
To spokojnie bez obaw, no chyba ze dziwczyna ma dluzsze miesiaczki niz 8 dni Bo od 8 dnia cyklu zaczynaja sie dni plodne _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Poziomka916
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 8:35 am Temat postu: |
|
|
Gosia85, okres przyszedł po 3 tyg spóźnienia, poza tym źle się czułam dlatego podejrzewałam ciążę. Ale od wczoraj samopoczucie jest już ok, w końcu nabrałam apetytu, ustąpiły mdłości Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi i za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 9:53 am Temat postu: |
|
|
Heh, masz rację, mala_mi, MOZE następnym razem. Muszę szczerze przyznać, że od kiedy jestem tu z Wami na forum, to lepiej mi się znosi to oczekiwanie na radosną nowinę i drobne rozczarowania, gdy się okazuje, że to jeszcze nie teraz Człowiek zawsze trochę pomarudzi, gdy ma paskudny humor, ktoś na to odpowie czymś pocieszającym, ogólnie - warto tu z Wami być! Dziś wyjeżdżam na święta na "koniec świata", gdzie nie mam netu, więc wszystkim życzę zdrowych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 10:41 am Temat postu: |
|
|
Łobuz Wesołych Świąt. Znam przypadki gdy małżeństwo starało się dwa lata i w końcu się udało Wiec bądź pozytywnej myśli a wszystko będzie dobrze. Zwykle tak jest że te małolaty które nie chcą ciąży zachodzą w nią bez problemu a te kobiety które bardzo pragną maleństwa mają trudności. Ale znam również wiele przypadków gdy małżeństwo zaczęło się starać i za pierwszym razem się udało zasiać fasolkę wiec jak widać na to nie ma reguły. Powodzenia w staraniach i odzywaj się częściej. Oby jak najszybciej w dziale "ciąża" _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|