Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sob Sie 21, 2010 11:27 am Temat postu: |
|
|
zgadzam się z mala_mi, są to niby teoretycznie jeszcze dni niepłodne, ale musisz wziąśc pod uwagę nieregularne miesiączki i to, że plemniki mogą przeżyc w Tobie do około 5 dni, czyli podsumowując - mogą doczekac sie Twojej owulacji i wtedy ciążą murowana, ryzyko jednak istnieje, ale aż taką specjalistką nie jestem i Ci nie powiem czy ciąża jest czy jej nie ma. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila111
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 1:07 am Temat postu: |
|
|
Mój cykl trwa 29/30 dni. W lipcu miesiączkę miałam 11 lipca a następną 9 sierpnia i trwała ona 4 dni tak jak i w lipcu. 13 sierpnia doszło między mną a chłopakiem do zbliżenia. Nie uprawialiśmy seksu jako tako. Jestem (lub teraz już nie) dziewicą i bolało mnie po dwóch jak to ująć 'umoczeniach' nawet ćwierć jego penisa nie weszła do środka i skończyliśmy, nawet nie ma mowy o wytrysku, jego czlonek był lekko wilgotny, nawet nie wiem czy to nie czasem od moich 'soków'. Czy możliwe jest abym była w ciąży? Mineło od tego czasu 9 dni i od jakis 3 dni mam ciągnący się biało-przeźroczysty śluz, czy to coś znaczy? Bardzo się boję.
--- Przed napisaniem jakiegokolwiek postu proponuje przeczytać REGULAMIN!!!. Nagminne łamanie zasad panujących na forum bedzie kwitowane ostrzeżeniem a co to oznacza juz sobie doczytaj . Post został skasowany.---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 8:25 am Temat postu: |
|
|
Kamila111 primo w zasadzie nie powinnaś dostać odpowiedzi na swój post bo nie stosujesz się do regulaminu forum.
Po kiego grzyba piszesz te same rzeczy w rożych tematach?! Jeden w zupełności wystarczy Tylko robisz syf na forum
po kolei bo tu trzeba przytoczyć podstawy biologii bo jesteś z nich totalnie zielona jak widzę....
- dziewictwo nie ma nic do ciąży, można być dziewicą w ciąży
- nie było w ogóle wytrysku = nie ma ciąży. Fizycznie nie miało cię nawet co zapłodnić.
- Biało / przeźroczysty śluz,... śluz albo jest biały albo przeźroczysty...
Jak byś uważała na lekcjach biologi czy wychowania do życia w rodzinie, to tam mówiono o czymś takim jak dni płodne / dni niepłodne i o śluzie podczas takich dni. Ciągnący się przeźroczysty sluz świadczy że aktualnie masz dni płodne. Masz to co miesiąc tylko wcześniej na to nie zwracałaś uwagi _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila111
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 10:26 am Temat postu: |
|
|
Wiem, że mam to co miesiąc, wiem, że dziewica tez moze zajsc w ciąze. Wiem o wszystkim co napisałaś, ale jestem tak zestresowana ze chciałam napisac wszystko co do joty co sie stalo i co u siebie zaobserowowałam. Przepraszam, że sprawiłam wrażenie takiej idiotki..Na pewno nie moglo dojsc do zaplodnienia? Na innych forach pisza ze wczesniej zachodzi u mezczyzny kropelkowanie i zaplodnienie JEST mozliwe. Co mam w koncu myslec? Moj sluz juz nie jest taki gęsty i ciągnący, jest plynny i calkowicie przeźroczysty wczoraj był jeszcze z takimi białymi smugami.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 10:55 am Temat postu: |
|
|
Jeśli wiesz to po co pytasz?? Przeczytaj o kropelkowaniu a bedziesz wiedziała więcej. Śluz taki jest charakterystyczny dla okresu płodnego przedowulacyjnego i tyle _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 6:23 pm Temat postu: |
|
|
JEstem pewna ze nie ma ciazy. Skoro tak panikujesz pomysl czy jestes gotowa na takie kontakty _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 8:37 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie a mianowicie chodzi o to czy moge być w ciąży,.i prosze o konkretne odpowiedzi. Mam regularne miesiaczki zawsze 6 dnia kazdego miesiaca. Natomiast w tym miesiacu dostalam krwawienia 13 dnia. ale nie była to miesiaczka taka jak zawsze. mialam ja 3 dni z tym ze przypominalo raczej plamienie. Kochalismy sie do konca takze mam podejzenia, czy jest mozliwe ze jestem w ciąży? nie mam zadnych objawow ani nic z tych rzeczy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 8:40 pm Temat postu: |
|
|
zanetka1910 na objawy jest za wczesnie. Zrob test ciazowy najlepiej z krwi BHCG, mozna go zrobic w lab. medycznym, daje 100% pewność czego nie mozna powiedziec o testach z moczu. Jednakże prawdopodobieństwo ciazy jest wysokie skoro mialas plamienia a nie miesiaczke _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje za udzielenie informacji... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 8:57 pm Temat postu: |
|
|
hmm czyzby ciaza nie byla tym o czym teraz marzysz?
Nie wiem czy cie to ucieszy czy zmartwi ale mi to wygląda na ciaze... a to co nazywasz miesiączką to było plamienie ciążowe.... zrób test i udaj się do lekarza. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|