Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lena18
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 11:14 pm Temat postu: aa |
|
|
witam mam problem współzyje ze swoim chlopakiem dosc dlugo i raczej stosujemy stosunek przerywany czasem uzywamy prezerwatywy jak dotad nie spoznial mi sie okres az 4dni zwykle bylo 2 ,3 mam 18lat i powinnam miec regularne wedlug mojego chlopaka nie moge byc w ciazy bo nic tam nie polecialo ..;/bardzo sie boje nawet nigdy nie bylam u ginekologa co mam zrobic test ale do jutra chyba zwariuje
Dodano po 3 minutach:
a dodam ze mam wzdecia nigdy takich nie mialam ale innych objawow ciazy nie mam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 11:18 pm Temat postu: |
|
|
lena18 nic nie poleciało... wystarczy ze wyszedł sekunde za późnoo.. nie musiało nic polecieć... istnieje zjawisko kropelkowania, tuż przed wytryskiem "wystrzelona" zostaje porcja plemników zdolnych do zapłodnienia. Wystarczy że wyszedł na styk, albo zaraz po wyjściu z Ciebie nastapił wytrysk... .
Zajście w ciaże przy tej metodzie jest bardzo łatwe, dlatego jest to tak zawodna metoda. Ponieważ często wydaje sie partnerowi ze zdążył wyjść, a w efekcie porcja "plemników" już robi swoje. Powinnaś liczyć się z zajściem w ciaże stosując taka pseudometodę antykoncepcji.
Niestety musisz poczekac do jutra i zrobic test ... moze lepiej test z krwi? Da 100% pewność?
A moze bralas antybiotyki? Zmianiałas klimat? Podrozowalas? Mialas duzo stresu? To wszystko moze opoznic miesiaczke... ale tak czy siak zrob test... bo niestety nie mozna ciazy wykluczyc, chociaz podejrzewam ze chciałabyś abym napisała "nie ma mozliwosci ciaży" prawda? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lena18
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 11:27 pm Temat postu: ehh |
|
|
prawda chcialabym ..wlasnie w tym misiacu jakos stresow nie mialam jeden ale to po zakonczeniu poprzedniej miesiaczki nie wiem czy sie liczy .. no coz poczekam do jutra nic innego mi nie pozostaje dziekuje bardzo za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 11:35 pm Temat postu: |
|
|
Niestety, musisz poczekać i zrobić test. Nic innego poradzić teraz nie mogę. Nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem... teraz i tak jest za pozno.
Jesli test wyjdzie negatywny - to wyciagnijcie wnioski
Jesli test wyjdzie pozytywny - pora dorosnać .... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lena18
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 12:27 am Temat postu: |
|
|
Masz racje tak czy tak pora dorosnac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
SrV
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 4:50 pm Temat postu: |
|
|
witam, wczoraj z dziewczyna mielismy mala wpadke, tzn zsunale sie przezerwatywa i zostala w srodku. po stosunku wyciagnelismy ja i udalismy sie po escapelle. Po 3 godz dziewczyna ja zazyla. czy jest sie czego obawiac? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 4:56 pm Temat postu: |
|
|
SrV
raczej nie . tabletka została bardzo szybko zażyta więc ciąży nie musicie się obawiać.
jednak należy pamiętać, że escapelle ma bardzo dużą dawkę hormonów więc może (ale nie musi) pojawić się plamienie, cykl może się rozregulować itd.
ale w ciąży nie będzie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 5:09 pm Temat postu: |
|
|
SrV - Gosia85 ma rację, nie macie się czego obawiać, bo tabletka była zażyta szybko i na czas _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kobietka 26
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Kochałam się z mężem 5 sierpnia bez zabezpieczenia i wytryskiem na zewnątrz.Wiem że mógł mieć na członku w wydzielinie plemniki ,zanim włożył do środka.Wtedy były niepłodne dni chyba.Okres dostałam w terminie ,czyli 7 sierpnia.Trwał normalnie 5 dni.Ogólnie cykle mam regularne +/- 1 dzień .Tym razem był cykl 28 dniowy.Czy mam pewność że nie jestem w ciąży? no i dostałam od Was odpowiedz że mogę spać spokojnie.
Zaobserwowałam po okresie ,który dostałam 7 sierpnia,że mam oznaki owolucji ,(przynajmniej na to mi wyglądało )-no i moje pytanie jest takie :Czy już naprawdę mogę spać spokojnie i czekać te 1,5 tygodnia na okres w spokoju??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 5:34 pm Temat postu: |
|
|
Po okresie zwykel jest owulacja
Spokojnie. Nie w twojej sytuacji nie ma mozliwosci ciazy. Jak cie to gryzie zrob test ale i tak bedzie negawtywny _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|