Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 12)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma mowy o ciazy w Twoim przypadku. Wszystkie stosunku byly z zabezpieczeniem i wytrysk byl na zewantrz wiec skad ciaza? Mysle ze to Twoja wyobraznia dziala. Okres napewno przyjdzie tylko nie stresuj sie bo moze sie opoznic z tego denerwowania sie.. pozdrowki Smile
Powrót do góry
monia89

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 12:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pinezka napisał:
nie ma mowy o ciazy w Twoim przypadku. Wszystkie stosunku byly z zabezpieczeniem i wytrysk byl na zewantrz wiec skad ciaza? Mysle ze to Twoja wyobraznia dziala. Okres napewno przyjdzie tylko nie stresuj sie bo moze sie opoznic z tego denerwowania sie.. pozdrowki Smile

oj dziala działa i to jak
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Saffii

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 1:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki za wyjaśnienie.Trochę mnie uspokoiłaś.Bo bałam się, że zamiast ciąży mam raka, stąd tyle hormonu. Właśnie to dziwne, że mogłam zajść w ciążę przy takim cyklu, ale chyba prawdopodobne, jak piszesz.
Czy ten mięśniak nie zagraża ciąży, czy po urodzeniu będę musiała go usunąć, czy sam się jakoś wchłonie jeśli poziom hormonu spadnie? W ogóle to groźne?
Czy przy takim poziomie hcg jak 2876 jest możliwe niezauważenie pęcherzyka ciążowego na USG? Rozumiem, że przy 117 może być nie widać, ale przy 2876? Czytałam, że USG wykrywa ciąże przy poziomie hormonu hcg powyżej 1000? Czy to prawda? Very Happy
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 7:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

monia89 to musisz ja uspokoic i nie kwrecac sobie tyle Smile 3 maj sie
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 8:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Saffii, może się w czasie ciązy wchłonąć. róznie to bywa.
przy takim poziomie hcg jest możliwe nierozpoznanie ciąży, bo taki poziom to ok. 4-5 tydzień a lekarze to w zależności od umiejętności zwykle widzą tak w 6-8 tygodniu dopiero ciąże.
buba

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 9:07 pm    Temat postu: ... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

potrzebuje porady!
niedawno kochalam sie z moim chlopakiem bez prezerwatywy jednak on wyjal penisa kilkadziesiat sekund przed wytryskiem czy jezeli nowy cykl zaczal mi sie 6 maja a moje cykle sa raczej regularne(28-30 dni)to jest moziwe zebym zaszla w ciaze?

---edited by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 9:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

buba nie napisałas kiedy to miało miejsce...ktory to był dzien cyklu...z reguły plemniki pojawiaja sie tuz przed wytryskiem,,,a Twoj facet był blisko co nie? wiec jesli mialas dni plodne i nie daj boze mu cos kapneło i nie zdazył wyjac to szanse na ciaze sa... Rolling Eyes czekam na odp.

Powrót do góry
paula20

PostWysłany: Czw Maj 29, 2008 11:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Od ponad roku biore tabletki anty wszystko bylo do tej pory ok. W zeszlym miesiacu mialam slabe plamienie a teraz nie mam okresu wogole mimo ze odczuwalam słabe objawy nadchodzacej miesiaczki (bole brzucha). Zrobilam dwa testy i wyszly negatywne. Wybralam sie do lekarza i stwierdzil uplawy. Zbadal mnie ale mowil ze nie widzi narazie zadnych objawów ciazy ale jej nie wyklucza. Dostałam luteine mam nadzieje ze bede miala okres po jej przyjmowaniu. Chcialabym poznac Wasza opinie na ten temat. Czy ciaza jest faktycznie mozliwa. Bo chyba trzeba miec ogromnego pecha zeby biorac tebletki regularnie wpasc.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Maj 30, 2008 12:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

luteina przy anty? dziwny pomysł. jeżeli brałas sumiennie i regularnie, to wg mnie to nie ciąża.
lekarz powinien Cię wysłać jak już to na betę a nie zapisywać luteinę.
miałaś robione usg?
może to przyzwyczajenie organizmu i trzeba zmienić tabletki - tak czasami bywa.
albo może zmieniałaś dietę, odchudzałaś się albo coś w tym guście?
Saffii

PostWysłany: Pią Maj 30, 2008 9:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
Saffii, może się w czasie ciązy wchłonąć. róznie to bywa.
przy takim poziomie hcg jest możliwe nierozpoznanie ciąży, bo taki poziom to ok. 4-5 tydzień a lekarze to w zależności od umiejętności zwykle widzą tak w 6-8 tygodniu dopiero ciąże.

Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi! Będę więc czekać spokojnie do terminu wyznaczonego USG przez lekarza - 16.06. Wtedy już chyba powinien zobaczyć ciążę, co nie? Pewnie poszłam za wcześnie i nie potrzebny ten cały stres.
Czasami zdobycze nauki nie są za dobre, bo za wcześnie się wie, że ciąża jest, a na zobaczenie jej jest jak sie okazuje za wcześnie.No, trochę żartuje oczywiście w tym momencie.
Dobrze, że są takie fora jak to - bardziej uspokajają i czasami więcej się można dowiedzieć niż od lekarzy.
Napiszę potem co stwierdził lekarz na USG.Mam nadzieję, że jest we mnie zdrowa i dobrze rozwijająca się fasolka!!! Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 17 z 40