Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 12)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
monic

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 5:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za ten post... Smile podniosl mnie na duchu... znow wracam do swojego swiata... Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lol1937

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 6:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć! Mam 15 lat i już uprawiałam seks... robiłam to pierwszy raz 2 czerwca bez zabezpieczenia ale dosłownie kilka sekund... jednak czytałam że kiedy chłopak się podnieci to wydziela mu się taka wydzielina i tam mogą być plemniki (to nie był wytrysk)... bardzo się boję ze jestem w ciąży chociaż mój chłopak zaręcza że nie jestem, że napewno do tego nie doszło... mam takie objawy które mnie niepokoją: jestem trochę rozdrażniona ale tylko trochę ale to pewnie przez stres w szkole, wydziela mi się wydzielina taka biała może leciuteńko żółta i nie ma zapachu, straszny mam apetyt na słodycze... okres powinnam dostać pod koniec miesiąca... moje pytania brzmią następująco: czy według was jestem w ciąży? kiedy powinnam zrobić test? błagam pomóżcie mi... wiem że niektórzy będą mnie krytykować że w tym wieku już zaczęłam ale obiecuję że poczekam aż będę na tyle dorosła psychicznie żeby podejmować takie decyzje... błagam pomóżcie mi!!!! Sad
Powrót do góry
majka24

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 6:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

miałam miesiączkę 13 maja mój ostatni cykl wyniósł 32 dni (waha się 28-33 dni) kochałam się z moim chłopakiem 3 czerwca on doszedł we mnie, czy były to moje dni płodne i czy mogę być w ciąży bo już sama nie wiem ;( . Z góry dzięki za odpowiedź.

---edited by Wind_Of_Hope---
Proszę nie pisać dwoch takich samych tematów. Drugi został usunięty.
Powrót do góry
alenka55

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 6:39 pm    Temat postu: czy to ciaza? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie.

Sama nie wiem dlaczego piszę. Chyba po prostu za bardzo się denerwuję. Nie jestem nastoletnią smarkulą, wiem jak dochodzi do zapłodnienia i uważam się za osobę odpowiedzialną. A jednak znalazłam się w bardziej dziwnej sytuacji i psychika płata mi figle.

Trzy tygodnie temu uprawiałam z moim chłopakiem petting. Po jego wytrysku wytarł ręce ręcznikiem, minęło kilka - kilkanaście minut i zaczął mnie pieścić. Używał przy tym żelu 2in1 durex play. Masował mi nogi i biodra, później pieścił palcami moją łechtaczkę. Dodam, że jestem dziewicą, choć to ponoć nie ma żadnego znaczenia.

Po dwu dniach naszła nas nagle dziwna myśl, że może na tych rękach (chociaż wytartych) była sperma, która dostała się do moich dróg rodnych. Przestraszyłam się, bo byłam wtedy w 17.-18. dniu cyklu. Cykle mam rzadkie (32-34 dni). Więc mogły się trafić dni płodne. Jednakże jakoś nie chce mi się wierzyć, że do czegoś mogło dojść.

Mimo wszystko pod wpływem stresów związanych ze szkołą i problemami w domu, znów zaczęłam o tym myśleć. Tydzień po ty wydarzeniu rozbolały mnie piersi, zrobiło się na nich parę żyłek i pobolewały mnie jajniki. Wszystko nagle przeszło. Okres, który miał się pojawić na początku miesiąca nie przyszedł, a ja czuję się znów fatalnie. Głównie psychicznie. Co do zasinieni warg sromowych, to się nie wypowiadam, bo w zasadzie nie mam z czym porównać. Na jutro mam umówioną wizytę u pani ginekolog, więc wszystko powinno się wyjaśnić.

Boję się. Nie wiem, czy ciąży (chyba raczej zmiany) lub choroby. Stawiam raczej na zaburzenia hormonalne. Piersi wczoraj znów zaczęły pobolewać. Obserwuję się i wariuję... badałam szyjkę macicy, jest nisko, twarda i moim zdaniem zamknięta. Śluz jest jak w dniach niepłodnych. Dosyć małe ilości, jest przeźroczysty i nie ciągnący się.

Nie wiem, co chciałabym usłyszeć. Może któraś miała podobną sytuację lub mogłaby mi coś poradzić?

Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 6:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lol 1wszy raz i bez zabezpieczenia? glupi pomysł. tym bardziej ze nie jestes doswiadczona w tych sprawach. umiesz liczyc dni płodne i nie? w ktorym dniu cyklu byłas?
jesli chłopak jest pewny ze nic nie poleciało to mozesz byc spokojna. w ciazy nie jestes. gorzej jak mialas owulacje i jednak cos mogło uleciec... Neutral
to nieprawda ze dziewice nie moga zajsc w ciaze podczas 1wszego razu...bzdura Exclamation rozdraznienie wynika wg mnie z tego ze zamartwiasz sie ta cała sytuacja ....kiedy powinnas dostac okres? wiesz ze stres dziala na niekorzysc...moze Ci sie przesunac z nerwow. wiec postaraj sie uspokoic.
ps- a gumki sa od tego zeby chronic przed wpadkami...chorobami itp, pomysl nast. razem o nich Exclamation

majka24 zakładajac ze cykl masz 32 dniowy to mialas wtedy ost. dzien dni płodnych. wg mnie nikłe szanse na ciaze ale zawsze moze byc ten 1%...wkoncu to jeszcze płodne...
jesli natomiast załozymy ze cykl trwa 28 dni to 2 Czerwca juz mialas niepłodne. Wink

alenka55 nie masz sie czego obawiac. w ciazy nie jestes.z reszta jutro potwierdzi Ci to ginekolog. jesli masz zaburzenia hormonalne to dostaniesz odp. leki na to. powiem tak: teoretycznie nie ma mozliwosci zajscia w ciaze podczas samego pettingu ,ALE:
- jesli chłopak mial (na 100%) na palcach sperme i potem tymi samymi palcami piescił Cie w miejsach intymnych to sa szanse na ciaze,jednak to sie zdarza raz na milion przypadkow. musiałabys miec wtedy mega duzo sluzu, owulke no i on mega speeda w palcach, bo plemniki podczas wytrysku wedruja z ogromna szybkoscia- dla nas nie porownywalna.
takze uspokoj sie Smile jutro sie okaze Smile ja stawiam na brak ciazy,
Relaxxxx Laughing Very Happy

Dominika7777 mialas do tej pory regularne cykle? kurde to strasznie długo juz nie masz okresu Neutral Neutral. dalczego nie poszłas do ginekologa? jesli do tej pory sie nie pojawil a test wykazał brak ciazy wiec natychmiast musisz isc do lekarza. Exclamation nie bagatelizuj tego...

Ostatnio zmieniony przez wind_of_hope dnia Sro Cze 11, 2008 6:58 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Dominika7777

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 6:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chciałam żebyście trochę wypowiedziały się na mój problem.Otóż od 24 kwietnia nie mam miesiączki,sex był , zawsze z zabezpieczeniem(prezerwatywa),gumka ani razu nie pękła i się nie zsunęła,zrobiłam dwa dni temu test i wyszedł mi negatywny tylko,że dalej boli mnie brzuch i się zaczęłam zle czuć,uspokoiłam się ale znowu zaczęłam się zastanawiać co się dzieje,z początku myślałam że to przez podjętą prace w jakiś sposób wysiłek,nerwowa sytuacja w domu która nie raz wyprowadziła mnie z równowagi,zła dieta poza tym mam córeczkę którą jeszcze karmie piersią.Może któraś z was miała podobny problem proszę Was o odrobinę otuchy Sad

Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce Smile
Powrót do góry
lol1937

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 6:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no więc opowiadam na pytania: dni płodna miałam 5-7 czerwca ale 7 czerwca robiłam to znowu też bez zabezpieczenia ale też dosłownie kilka sekund i też nic nie pociekło... okres powinnam dostać pod koniec miesiąca... błagam odpiszcie Crying or Very sad Sad
Powrót do góry
alenka55

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 6:58 pm    Temat postu: dziękuję Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję... czegoś takiego się spodziewałam, ale musiałam napisać. Stawiam na zaburzenia hormonalne, ponieważ mam już dawno problemy z owłosieniem. (możliwy hirsutyzm) No i ogólnie objawy zaczęły występować zaraz po dwu dniach... czyli od razu w tym widziałam psychiczne podłoże problemu. Po aktywnym weekendzie (braku czasu na zgubne myśli), znów mam czas, więc się zadręczam.

Niepokoją mnie jednak znów lekko powiększone piersi i żyłki na nich. No i ten brak okresu. (ok. 10 dni). Już bardzo bym chciała, żeby się wyjaśniło, co ze mną.

Nikt nie lubi chorować.

Dziękuję za odpowiedź. Smile
Pozdrawiam
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 7:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lol wiesz ja wnioskuje ze Ty nie umiesz liczyc dni płodnych..soryy...ale na 100% nie trwaja one 2 dni Neutral nie ma takiej opcji...;/ jesli nic nie pociekło to w ciazy nie jestes i przestan panikowac. aha i zakup gumki...chyba 8złto nie wydatek prawda? lepsze to niz za rok wydatki zwiazane z pieluchami, wozkiem itp... Question

alenka wybierz sie do gina i bedzie wszyscho jasne. ciazy nie ma Smile aha no i zapytaj o te zyłki na piersiach bo z tego co mi wiadomo to pojawiaja sie one u kobiet ktore maja zaburzenia horm. a takze u ciezarnych Wink lekarz jest od tego zeby pomoc wiec pytaj o wszystko Razz powodzenia Exclamation

Powrót do góry
megi210

PostWysłany: Sro Cze 11, 2008 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie, mianowice moja historia jest taka: miałam dostać miesiączke 3 maja (opoznila sie) zrobilam test z krwi i wyszlo ze jestem w ciazy. podczas wizyty u lekarza stwierdzil ze nie widac na razie bo za wczesnie niestety 15 maja dostalam okres (mikroporonienie Sad() Teraz wraz z mezem bardzo chcemy miec maluszka. Miesiaczke od pol roku mialam regularnie co 30dni pomijajac teraz ten ostatni byl po 41 dniach. Kochamy sie bez zabezpieczenia 24 maja, 25 maja, 29maja, 30 maja (2 razy), 31 maja. Smile Tylko nie wiem kiedysą te plodne dni a bardzo bym chciala byc w ciazy Czy jest taka szansa?? Tak pisalam 1.06 (pamietasz wind_of_hope) Teraz mam pytanie kiedy zrobic test? Bardzo sie niepokoje juz. Kochaliśmy sie jeszcze 1.06 i 5.06 teraz w niedziele ma byc okres. Bola mnie piersi i sa bardzo wrazliwe, mam apetyt i jestem senna . Smile Czy to moga byc oznaki cizay? Windofhope Pomoóż!!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 25 z 40