Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 18)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patryk87l

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 7:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tutaj nie bardzo Cie rozumiem, piszesz ze podczas dni płodnych kobieta nie jest dostatecznie nawilżona ??
Jakoś nie zgadza mi się to
A w jaki sposób plemniki się przedostaną skoro nie będzie śluzu ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 9:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pomylka, mialo tam byc "nie plodne"

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 1:03 pm    Temat postu: ;( Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej mam pytanie. współżyłam z chłopakiem 3 dni po okresie bez zabezpieczenia. to był dzień niepłodny to wiem na pewno płodne zaczynają mi się 10-18. czy mogłabym zajść w ciąże? jedni mówią że plemniki żyją nawet 5 dni.proszę o szybką odpowiedź Wink z góry dziękuję Wink[/list]

--- przenosze do tematu pokrewnego w dziale Objawy ciazy, nie zakladaj takich samych tematow jezeli juz istnieja! --- Pituszka
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 8:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to chyba nie ten dzial, i nie zakladaj nowych tematow.

plemniki moga przezyc nawet do 7 dni, ale w sluzie plodnym.

PostWysłany: Nie Kwi 05, 2009 8:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A czy prezerwatywa nasączona środkiem plemnikobójczym jest w takiej sytuacji czynnikiem branym pod uwagę bo tego się nie dowiedziałem ;/
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 3:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli pekla, to srodek zostal na niej.
wiec nie bralabym tego pod uwage.

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 4:46 pm    Temat postu: Spóźniony okres Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam bardzo ważne pytanie. Mam 16 lat ze swoim chłopakiem jestem od 3 3 lat.Nasz pierwszy raz planowaliśmy juz od ponad roku.Okres spóźnia mi się już 10 dni. ostatni miała 27lutego. Kochaliśmy się 18 marca. Oczywiście zabezpieczeniem była prezerwatywa.Ja jako osoba,która wszystko musi sprawdzic 40 razy bardzo się "sraczkuję" gumka nie zsunęła się chłopak zdążył wyjść. Po wszystkim sprawdzałam z 10 minut czy gumka nie pękła nie było aniii sladu pęknięcia. Dodam że miesiączka zawsze misie spoznia tak okolo max7 dni. Teraz jestem w ogormnym stresie bo wiadomo czego się boję.Do tego zmiania pogody bo wiosna nadeszła i ten pierwszy raz. Dodam,że przedtem były pieszczotki wiadomo gra wstępna. przez to opóźnienie zaczynam rozmyślać a może gdzieś przy pieszczotach a moze cos..może na reku a moze gdzieś.. jestesmy bardzo rozważni i bardzo uwazalismy ale ja tak strasznie sie boje.. pobolewaja mnie jajniki i czasami w śluzie są objawy okresu. tym bardziej się boje.. bo jakby chciało a nie mogło.. pomocy !jak myślicie? czy jest prawdopodobieństwo ciązy?

--- przenosze do tematu pokrewnego, nie zakladaj takich samych tematow jezeli juz istnieja! --- Pituszka
Powrót do góry
costa23

Wysłał podziekowań: 9
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 4:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po pierwsze wcześnie zaczęłaś ale to nie moja sprawa...jeśli nic nie pękło to jest ok a spóźnia ci się pewnie przez stres Smile spokojnie wszystko ok
eyesonfire
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 5:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po pierwsze nie zakladaj nowych tematow, jesli juz takie sa!

po drugie, skoro tak wszystko planujesz, to czemu akurat zaplanowaliscie pierwszy raz na okres dni płodnych?

istnieje ryzyko ciąży, jeśli w casie pieszczot doszło do wytrysku i np na reku plemniki zostaly przeniesione do pochwy.
jesli chodzi o gumke, to skoro nie pekla, to nie ma powodow do obaw.

Wysłał podziekowań: 9
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Kwi 06, 2009 5:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

eyesonfire uważam ze nie potrzebnie po co ją stresujesz Smile uważam też że doi zapłodnienia może dojść tylko i wyłącznie przy wytrysku w środku i dniach płodnych oczywiście. Dziwi mnie to że taką panikę się tu sieje w temacie np pieszczot i przeniesienia plemników np za pomocą dłoni i że niby możliwość zajścia w ciąże? Gdybym zaczynając współżycie czytała to forum to raczej bym się nie zdecydowała bo bałabym się ciąży- przesadzone to jest wszystko trochę.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 25 z 41