Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 18)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 10:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kamkaz a Bhcg robiłas???

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
rybka24

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 11:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a mam jeszcze jedno pytanko bo byłam zrobic sobie badania tzn. OB MORFOLOGIA, MOCZ- i czy z tych badań może już coś wyniknąc czy tak samo jest to zbyt wcześnie???i dziękuję za odpowiedzi POZDRAWIAM

Dodano po 9 minutach:

NOWICJUSZKO bardzo proszę o odp.
Powrót do góry
kamkaz85

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 11:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope nie nie robiłam. Nie wiem nawet co to jest?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 2:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rybka24 z tych badan to się nie dowiesz czy jesteś w ciąży...
Musiałabyś zrobić sobie test Bhcg z krwi to by wykazał na 100% jeśli minie 14-16 dni od stosunku.

kamkaz85 Bhcg to test ciążowy z krwi.
rybka24

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 2:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

DZIĘKUJĘ ZA ODP.i cieszę się że jest ktoś taki jak ty!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam serdecznie Very Happy
Powrót do góry
kamkaz85

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 8:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nwłąśnie przed chwilką zrobiłam zwykły test płytkowy. Wynik taki sam jak 2 tygodnie temu - negatywny. A okresu nadal nie mam. Czy luteina którą biorę mogła wpłynąć na wynik testu?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 10:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kamkaz85, nie
kiki

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 11:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam! moja sytuacja wyglada nastepujaco...ostatni okres mialam 2 lutego dzis mamy 16 marca- dodam ze czesto okres spoznial mi sie dwa tyg, i pare razy bralam tabletki na wywolanie @... 4 dni temu bylam u ginekologa-pani doktor stwierdzila ze mialam jajeczkowanie i podejzewa u mnie wczesna ciaze, nie bylo widac pecherzyka ale macica ma juz dobrze powiekszone rozmiary i wyglada tak jak we wczesnej ciazy...najgorsze jest to ze testy plytkowe wychodza negatywnie:/ nie wiem czy to jest mozliwe...w zasadzie nie wiadomo kiedy moglo dosc do zaplodnienia poniewaz moj okres zawsze byl rozregulowany, ale 2 tyg od zaplodnienia napewno minelo, wiec czemu te tesy domowe nic nie wykazuja:/ teraz zastanawima sie czy to nie ciaza pozamaciczna:(...inne objawy to bol piersi i brzucha ale to sa objawy spodziewanej miesiaczki i ciazy wiec juz sama nie wiem
Powrót do góry
kamkaz85

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 12:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Emilka dziękuję.
kiki - ja radzilabym przejść sie do innego lekarza. Zobaczysz, co ten lekarz powie. Jeśli stwierdzi to samo, to tak musi być. Testy nie zawsze są zgodne. Zrób test z krwi. On jest pewniejszy. Pozdrawiam
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pon Mar 16, 2009 12:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli zbadala macice, i podejrzewa wczesna ciaze to ja bym jak najszybciej wykonala test z krwi, da ci juz 100% pewnosci. nie ma na co czekac, a potem wynik skonsultowala z tym ginekologiem i najlepiej jeszcze z innym. nie ma na co czekac.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 5 z 41