Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 9:21 pm Temat postu: |
|
|
chcesz miec 100% pewnosci?
polecam wstrzemiezliwosc.
zapraszam do dzialu o antykoncepcji, ten dotyczy objawow ciazy, a poki co w ciazy nie jestes. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
jacom77
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 9:52 pm Temat postu: czy jest w ciazy? |
|
|
Moja dziewczyna ma podejzenia ze jest w ciazy, tak wlasciwie to jakies 98% ze jest...
Sytuacja wyglada tak:
Okres miala dostac na poczatku czerwca, około 3-5, wiec jest juz praktycznie 3 tygodnie po spodziewanej miesiaczce, ktorej nie bylo.
Czy to jest mozliwe, zeby po 3 tygodniach testy wyszly negatywne? bo takie byly w piatek.
Dzisiaj, czyli w poniedzialek, trzy testy wyszly pozytywne. Poszla wiec do ginekologa, ktory nic nie stwierdzil.
Miala robione usg dopochwowe, czy cos takiego. Niestety nie chciala ze mna isc, tylko z kolezanka, wiec moge cos zakrecic.
Ginekolog nie wykryl ciazy, czy to mozliwe zeby nie wykryl 3-4 tygodniowej ciazy?
Czy takie usg jest bardziej wiarygodne niz testy plytkowe?
Jutro wyniki hcg (chyba nie przekrecilem...), ale mnie szlak trafia te czekanie.
Jesli ktos jest na forum z fachowymi informacjami, to dodam ze moja dziewczyna, z ktora jestem tak od 20 maja, miala problemy ze soba.
Probowala popelnic samobojstwo, tydzien przed tym jak zaczelismy byc razem. Polknela kilka/kilkanascie tabletek nasennych. Ona twierdzi ze ze 40, ale tego nie wiem.
Wiem ze takie tabletki zmieniaja zawartosc hcg i moze byc bledne. Ale w piatek bylo negatywnie, a teraz test pozytywny.
Czy jest ktos kto potrafi ocenic taka sytuacje? Co z usg i co z testami, co jest bardziej wiarygodne?
Dodam jeszcze, ze brala tabletki anty... i niestety skusilem sie skonczyc w srodku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 10:16 pm Temat postu: |
|
|
usg dopochwowe powinno wykryc 4 tygodniowa ciaze.
najlepiej jesli zrobi test beta hcg, przypuszczam, ze to ten na ktory czekasz na wyniki (test z krwi)
po takiej dawce tabletek, cykl moze sie rozregulowac i skoro ginekolog stwierdzil ze nie jest w ciazy, to najprawdopodobniej nie jest, okres po prostu spoznia sie, ze stresu, ktory zapewne przezyla (stad ta proba samobojcza) noi z tabletek, ktore zazyla.
ale poczekaj do jutra, betahcg daje 100% pewnosci
i nie zakladaj nowych tematow, jesli podobne juz istniejaa
przenosze do pokrewnego _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 10:21 pm Temat postu: |
|
|
eye 4tygodniowa? oj a nie za wczesnie??? ja myslałam ze 6 tyg to juz napewno ale 4... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 10:25 pm Temat postu: |
|
|
mojej kolezance kobieta potwierdzila ciaze usg dopochwowym w 4,5 tygodnia
poza tym zmienia sie "faktura" macicy i przy zwyklym badaniu lekarz moze stwierdzic ciaze 4-ro tygodniowa, ale nie na 100%, ok 80%, tak jej powiedziala ginekolog, wiec powoluje sie na lekarza _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
jacom77
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 11:33 pm Temat postu: |
|
|
A z testow hcg mozna okreslic tydzien zarodka?
Jak to jest z dokladnoscia okreslenia zaplodnienia? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 11:38 pm Temat postu: |
|
|
jacom77 napisał: | A z testow hcg mozna okreslic tydzien zarodka? |
można.
co do anty to jeśli brała je regularnie itp itd to w ciąży być nie powinna.
choć nie wiem jak to jest z tymi tabletkami które zażyła. niektóre bowiem osłabiają działanie antykoncepcji.
a okres może się spóźniać właśnie z powodu stresu i potraktowania się taką ilością leku (choć nie bez znaczenia jest co tak naprawdę połknęła i w jakiej dawce).
chyba jednak musisz poczekać na wynik testu z krwi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jacom77
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 11:56 pm Temat postu: |
|
|
a jak te wyniki wygladaja?
Czy tam bedzie napisane ze jest taki czy inny tydzien zarodka? Czy mozna rozmoznac to po ilosci hcg?
Po prostu boje sie, ze jesli jest w ciazy, to moze byc z kims innym. Juz nie mowie ze zdradzila, ale w jednym cyklu miesiaczkowym kochala sie przynajmniej z dwoma. Napisalem przynajmniej, bo ze mna i ze swoim wczesniejszym facetem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 12:13 am Temat postu: |
|
|
tam bedzie podane stezenie hcg, zapytaj pielegiarke o normy bhcg w ich labolatorium, i ona ci wtedy powie ktory to tydzien. na forum jest oddzielny temat dotyczacy norm bhcg, ale moga sie one roznic w zaleznosci od labolatorium _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
jacom77
|
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 7:55 pm Temat postu: |
|
|
wyszlo ze jest w 5-6 tygodniu ciazy.
Dokladnie wyszlo ze ma jednostek 12xx
potem bylo ze
3-4 tydzien to 70-7xx jednostek
5-6 tydizen to 3xx-7xxx jednostek
7 tydzien cos ponad 3000 jednostek.
Ja sie z nia kochalem pelne 4 tygodnie temu pierwszy raz, czy jest mozliwe, ze to nie ja jestem ojcem?
Czy ktos potrafi dac w miare pewna diagnoze?
Bo jesli to moje, to niechcialbym wyskoczyc z takimi podejzeniami.
Ona cos powiedziala ze niby sie zgadza, bo to sie liczy od dnia okresu, a niby wtedy miala, ale cos to dziwne.
Bo potem powiedziala ze ma okres co 21 dni, mimo ze brala tabletki (jedno hormonalne czy jakos tak), a z tabletkami to raczej cykl ma 28 dni.
Tylko ze na poczatku czerwca mowila ze powinna miec okres, wiec nawet cofajac sie 21 dni, to wychodzi okres tak okolo 10-15...
Kur.... jest tyle pytan i odpowiedzi ktore do siebie nie pasuje, ze nie wiem co robic.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|