Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dominika
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lip 27, 2006 9:26 am Temat postu: |
|
|
tabletki są skuteczne wiec nie martw się
tylko nie panikuj jak Ci sie bedzie spozniac miesiaczka bo po zarzyciu tych tabletek moze tak sie zdarzyc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Młoda ;( Gość
|
Wysłany: Sob Lip 29, 2006 6:57 pm Temat postu: |
|
|
Paweł... Napewno nie mam sie czym martwic ? Okres spoznia mi sie juz 7 dni, piersi mnie bola od jakiegos tygodnia ale nic pozatym okresu, nie widac. ;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Lip 29, 2006 7:14 pm Temat postu: |
|
|
Nikt Ci nie da 100% pewności.
Pewnośc powinno sie nabierać przed jak i po
NIe ma co panikować.
To co opisujesz to naprawde ciąża jest bardzo mało możliwa, bardzo bardzo żekł bym |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Młoda ;( Gość
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 8:54 am Temat postu: |
|
|
Dostałam okres 2 dni temu lecz pierwszego dnia krwawienia byly normalne zas juz drugiego o wiele słabsze niz zawsze Okres trwa mi zawsze 7 dni a tu juz 2 krwawie jakby to był 4 dzień Czy to ciaza ? Czy poprostu tu normlane w mojim wieku ? mam 15lat. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nasia
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 1:38 pm Temat postu: Czy mogło dojść do zapłodnienia |
|
|
Witam! Ostatnio kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia gdzie doszło do wytrysku w sam środek... Później przeliczyłam dni i wyszło że miałam dni płodne...Obecnie miesiączka spóźnia mi się 7 dni....Czy pewne jest że możemy spodziewać się dziecka??? Jakiś czas temu odczuwałam lekkie napięcie brzucha, mam lekko nabrzmiałe piersi, bóle głowy i mam złe samopoczucie....Proszę o jakieś odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 1:43 pm Temat postu: |
|
|
Nie no żeby to było aż tak łatwe to nikt by nie miał problemu z planowaniem rodziny.
Owszem zapłodnienie jest możliwe, chodz to tylko możliwość.
Teraz by trzeba to jakoś sprawdzić, dobrym rozwiazaniem jest test ktory można kupić w aptece, bądz iść do laboratorium i zamówić badanie krwi na poziom hormonu HCG (próbka krwi jest jak do normlanych badań, a wyniki zazwyczaj na następny dzień - ten test jest bardzo dokładny).
A ludzie starają sie o dziecko czasem nawet z rok. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nasia
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 1:48 pm Temat postu: |
|
|
Ale nie zawsze może dojść do zapłodnienia prawda??? Ogólnie to zero stresu itd. wię nie rozumiem dlaczego ta miesiączka mi się spóźnia... Prawdę mówiąc nie jestem przygotowana na przyjście na świat dziecka ale jeśli tak będzie to mimo wszystko będę się cieszyła |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nasia
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Ogólnie chodzi mi o te bóle podobne do tych przed miesiączką...Czy takie bóle są normalne...Nie chcę się nastawić na wiadomość że będę miała dziecko a później nie chcę się rozczarować |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Stres to nie strach.
Tutaj jest różnica.
Stres jest to stan emocjonalny, ma on różne objawy oraz różne nasilenie.
Owszem terminu stres stosuje sie gdy coś sie dzieje złego, ale tak naparwde to łzy szczęścia to też stan emocjonalny, który można nazwać stresem.
Mimo że nie myślisz "co będzie jeżeli jednak" nawet jeżeli czujesz że nie stanie sie ogromna tragedia jeżeli bedziesz w ciąży, to wzbudza to twoje emocje, których wcale nie musisz uzewnętrzniać.
To najprawdopodobniej jest przyczna przesunięcia miesiączki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia 18
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 2:32 pm Temat postu: ciąża |
|
|
ostatnio kochałam się ze swoim chłopakiem i był to nasz 1 raz, nie doszło do wytrysku, partner twierdzi też że nie miał orgazmu, ale pomimo wszystko mam obawy, czy moge być w ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|