Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Piotrr
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 03, 2016 6:26 pm Temat postu: |
|
|
1 dzień wolnego można zrobić na tydzień |
|
Powrót do góry |
|
|
|
witkoo
|
Wysłany: Sro Lis 09, 2016 11:13 am Temat postu: |
|
|
ja mam system ćwiczenia co drugi dzień i niedziela oczywiście wolna. Nie przemęczam się, nie mam zakwasów i już podporządkowałam moje wszystkie obowiązki pod te ćwiczenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Melvit
|
Wysłany: Pią Wrz 29, 2017 10:41 am Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od Twojej obecnej formy oraz planowanej intensywności ćwiczeń. Jeśli chcesz robić krótkie i w miarę lekkie ćwiczenia, to śmiało możesz je wykonywać codziennie i nie wpłynie to negatywnie na Twoje zdrowie. Jeśli jednak chcesz, żeby trening był intensywny, długi i ciężki to wtedy rób sobie 1-2 dni przerwy pomiędzy treningami. Poprawi to Twoją wydolność i zmniejszy szanse na złapanie kontuzji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nutka87
|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2017 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Ja ćwiczę codziennie.. ale są to mało forsujące ćwiczenia.. I teraz np krócej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zrzucbrzuch
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Lis 09, 2018 11:03 am Temat postu: |
|
|
Zależy jak intensywny jest ten trening. Regeneracja jest równie ważna jak trening, zarówno w odchudzaniu, budowaniu masy mięśniowej czy kondycji, dlatego moim zdaniem codzienny trening nie będzie dobrym rozwiązaniem. Powinnaś robić przynajmniej 2 dni przerwy w tygodniu. Kiedyś pisałem o tym na blogu http://zrzucbrzuch.blogspot.com/2015/05/7-grzechow-gownych-odchudzania.html |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ela90
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2018 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Niby można, ale czasami warto dac sobie odpocząć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lilianka
|
Wysłany: Nie Gru 16, 2018 3:29 pm Temat postu: |
|
|
mysle, ze codzienny ruch jest jak najbardziej wskazany, warto wybrac sie kazdego dnia chocby na krotki spacer, ja akurat mam psa wiec nie mam wyjsca ale lubie to, z tym, ze tej jesieni zaopatrzylam sie w maseczke antysmogowa bo jednak u mnie w miescie nie ma innego wyjscia jesli nie chce sie wdychac tego smrodu, wszystkim biegaczom i spacerowiczom polecam, https://adamed.expert/najlepsze-maseczki-antysmogowe/ tutaj mozna poczytac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zrzucbrzuch
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Sty 02, 2019 4:31 pm Temat postu: |
|
|
Regeneracja jest tak samo ważna jak sam trening dlatego powinniśmy mieć przynajmniej dwa dni w tygodniu wolne od treningu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
hanika
|
Wysłany: Czw Sie 29, 2019 1:42 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście, że można. Wszystko zależy jaki i na jakiej intensywności. Organizm zawsze powinien mieć jednak czas na odpoczynek i regenerację. Inaczej narazić się można na kontuzje i przetrenowanie. Zwyczajnie człowiek będzie stale przemęczony i wyniki nie będą szły w górę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
danusia90
|
Wysłany: Sob Wrz 14, 2019 9:47 am Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy jakie ćwiczenia będziesz wykonywać. Jeśli trening będzie bardzo intensywny to zalecana jest przerwa na regeneracje. Jeśli jest to systematyczna aktywność lekka to jak najbardziej można ćwiczyć codziennie. Na https://benchk.com/codzienne-rozciaganie-dlaczego-jest-tak-wazne/ jest ciekawy artykuł na temat ćwiczeń rozciągających i tego, że ich wykonywanie codziennie jest bardzo ważne. To też ćwiczenia i jak się okazuje te są wskazane do wykonywania każdego dnia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|