Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sabinamusial
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 28, 2013 1:25 pm Temat postu: Dieta dla każdego |
|
|
Znam niezawodny sposób na zrzucenie kilku kilogramów a przede wszystkim na pozbycie się wałeczka z brzucha. Przede wszystkim:
-wyeliminować cukry z diety, słodycze itd.
-nie jeść produktów takich jak chleb, makaron, ryż
-jeść dużo warzyw
-starać się w miarę możliwości ruszać, trochę sportu a jak ktoś nie ma czasu to chociaż spacer raz dziennie
Po pierwszymi miesiącu zauważycie efekty. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
przmariusz
|
Wysłany: Wto Mar 04, 2014 4:18 pm Temat postu: |
|
|
Białko? Jestem weganinem (nie spożywam produktów odzwierzęcych) od około 20 lat. Nigdy nie nie słyszałem, aby ktoś z moich wege znajomych miał jakiekolwiek problemy z białkiem. W dodatku większość z nich uprawia aktywnie sport i wcale nie jedzą 2 kg kotletów sojowych jak to niektórzy myślą . Ja praktycznie strączkowych nie jem. Owoce, warzywa, zieleninka, orzechy, nasiona, kiełki, glony i jest ok. Jem ile chcę i kiedy chcę "Panika białkowa" to zmora Zróżnicowane, dobrej jakości pożywienie roślinne jest w stanie dostarczyć nam wszystkich niezbędnych aminokwasów i to w łatwo przyswajalnej formie. Ludzie cierpią często z nadmiaru białka, a nie z jego niedoboru. A co z witaminami i innymi ważnymi elementami? Zapominamy o tym, że jedzenie to nie tylko białko.
---REGULAMIN----
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rocki Spamer
|
Wysłany: Sro Kwi 16, 2014 8:15 am Temat postu: |
|
|
podczas odchudznai dieta ma ogromen znaczenie, daltego najlepiej jest się odchudzać pod okiem specjalisty. Ja uczęszczam do Gaca System i tam po zrzuceniu kilku kg i jest mi dobierana specjalna indywidualna dieta, nie jest ciągle taka sam, czyli jej nie powtarzmy ponieważ jak się ostatnio dowiedziałam traci się efekt rozbudzania metabolizmu. Dlatego tak czesto zdarza sie że mimo prowadzneia diety i ćwiczeń nie chudzniemy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
urm
|
Wysłany: Pią Wrz 14, 2018 12:56 pm Temat postu: |
|
|
Czy ktoś stosował dietę ketogeniczną? Czy sami opracowywaliście sobie jadłospis czy byliście u dietetyka? _________________ http://www.biomedical.pl/forum |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 16, 2018 1:06 pm Temat postu: |
|
|
Od dłuższego czasu jestem na diecie ketogenicznej. Jednak postanowiłam nie bawic się w to sama ale wybrałam się do dietetyka. Pani dietetyczka u ktorej byłam wyliczyła mi zapotrzebowanie energetyczne, zaleciła jak stosować dietę aby nie zrobić sobie krzywdy Dieta ogólnie sama w sobie jest bardzo dobra ponieważ pozwala schudnąć szybko oraz bez efektu jojo. Jednak jeśli nie jest zlecona przez kogoś kto sie na tym zna i jeśli nie jest dostosowana do organizmu to możę mieć wiele efektów niepożądanych.
Sama jednak jestem bardzo zadowolona, ze się na nią zdecydowałam. Z tego powodu,ze chudnę ale jednocześnie nie jestem głodna co mnie bardzo cieszy. Wcześniej próbowałam wiele diet ale wiecznie chodziłam nienajedzona.
https://zdrowie.tvn.pl/a/dieta-ketogeniczna-efekty-jadlospis-i-przepisy Więcej informacji tutaj |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|