Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
trancer
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 4:25 pm Temat postu: próchnica zębów |
|
|
Witam
Mam 19 lat i musze przyznac, ze troche sie "zagapilem" jesli chodzi o zeby. Ostatni raz u dentysty bylem chyba w wieku 15 lat...
Zęby mnie nie bolą, mam w miare swiezy oddech, wiec nigdy sie nimi zbytnio nie przejmowalem, ale ostatnio "odkrylem" jesli mozna uzyc takiego stwierdzenia, ze dwie lewe szóstki nie wyglądają za ciekawie... najgorsze jset to ze w srodku nich to musialo dziac sie juz dluzszy czas, a dopiero niedawno daly o sobie znac praktycznie tracac srodek... wczesniej, o ile dobrze pamietam, nie byly plombowane.
Zaraz po nowym roku wybieram sie do dentysty aby to naprawic... Mam jednak lekki niepokoj stad moje male pytanie.. Czy mozliwe jest, ze zeby sa zakazone prochnica, srodki sa dosc zniszczone, ale nie mozna jezykiem "wyczuc" dziasel w srodku... czy istnieje mozliwosc ze NIE DA sie ich wyleczyc? Dziwnie sie czuje i takie mysli ciagle mi chodza po glowie a wizyta lekarska najwczesniej w piatek...
musze je miec zdrowe ;] chocby po to, zeby sie dobrze czuc
Pzdr
tranc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pepsijarek
|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 9:45 pm Temat postu: |
|
|
w najgorszym wypadku otruje się zęba i wstawi się plombę. A zawsze można wkręcić nowe;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
trancer
|
Wysłany: Pią Sty 05, 2007 3:22 am Temat postu: |
|
|
zapisalem sie do dentystki troche droga ale ponoc dobra jest i calkiem niezla laska przynajmniej bede mial motywacje zeby chodzic =) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pią Sty 05, 2007 10:57 pm Temat postu: |
|
|
Ostatecznie zawsze można wyrwać Serio, to oni tak od razu się zębów nie pozbywają, pewnie będzie ok. A tak a propos motywacji: całowałeś się kiedyś po francusku? _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
trancer
|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 2:09 am Temat postu: |
|
|
heh, jasne ;]
mam dziewczyne, heh |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 10:54 am Temat postu: |
|
|
No to widzisz! Motywacja sama się znalazła! A jak masz dziewczynę, to wara od ładnej dentystki! _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
duke
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 8:35 pm Temat postu: Dentysta:Co powie? |
|
|
Otóż boję się iść do dentysty,nie z powodu tego,że się boję bo będzie bolało,ale z tego powodu,że mam 18 lat i dosyć zepsute zęby szczególnie przednie i to widać,boję się reakcji dentysty na to gdy to zobaczy,co on powie!,powiedzcie czy opłaca sie robić zęby za 30 zł od zęba albo 120 lub nawet 1200zł za koronę,czy mam mieć obawy,bo bardzo chciałbym sobie je wyleczyć,ale męczy mnie to co on powie,czy z gorszymi przypadkami się spotkał,dajcie mi siły przekonajcie mnie do pójścia tam!. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 8:39 pm Temat postu: |
|
|
sory ale im pozniej pojdziesz tym gorzej.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
duke
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 8:46 pm Temat postu: |
|
|
ale jaka moze byc jego reakcja |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Paź 15, 2007 10:20 pm Temat postu: |
|
|
no pewnie nie bedzie zadowolony po tym co zobaczy...bo zaniedbałes zabki . ile lat nie widziałes wiertła ? nie mozna tak postepowac,chcesz zeby Ci wszystkie zeby wypadły? nie wiem co lepsze...korona super...ale droga...moze uda sie jakos uratowac zabki,jak nie to załozy korone czy licowki musisz nabrac odwagi...aha moze uprzedz przez wejsciem na fotel ze widok moze nie byc zbyt miły...eh ah uh...powodzenia!!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|