Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pią Gru 09, 2005 1:08 pm Temat postu: Dni płodne i niepłodne- temat specjalny (part.2) |
|
|
mam 20 lat i bardzo chce miec juz dziecko jedynym problemem jest to ze nie mam regularnych miesiączek i nie wiem jak wyliczyc dni płodne. ostatni cykl trwał 36 dni ale bywały i takie po 25, 26.... nie mam czasu na mierzenie PTC poniewaz studiuję i bardzo sie spiesze zeby zdązyc do szkoły...Kiedy (w jakich dniach sie najlepiej kochac zeby zajsc w ciąże i ok. ktorego dnia mam owulacje, jak to obliczyc???[/b] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malena
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 6:26 pm Temat postu: Dni niepłodne - zbiorczy |
|
|
czy pieć dni przed okresem są dni niepłodne?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
VP Gość
|
Wysłany: Sro Kwi 05, 2006 10:44 pm Temat postu: ODP |
|
|
Tak - ja z moją partnerka kochamy sie do końca - bez zabezpieczeń nawet 10 dni przed okresem. oczywiście konieczne jest to czy okres jest regularny czy nie. Moja ma akurat regularny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 06, 2006 2:10 pm Temat postu: |
|
|
wszystko zalezy od tego czy masz regularne okresy, ine trwają . Są kalkulatory które liczą jaki masz dzisiaj dzień-płodny czy niepłodny. [zakaz linkowania na forum] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 2:17 pm Temat postu: |
|
|
a ja mam takie pytanko ,moja dziewcznya ma regularne okresy najczesciej 28 dni nieraz zdaza sie 27 lub 29 ! hmm kochamy sie w dni nieplodne nigdy nie spuszczam sie do srodka wytrysk zawsze jest na zewnatrz! nie ejst to stosunek przerywany ,! mam takie pytanie czy stosunek po miesiaczce(wyczytalem ze to sa dni nieplodne:3 dni po gdy okres jest regulrany ) i nap kilka dni przed spodziewanym okresem ,do tego moja dziewczyna wie dziki kalendarzykowi i wlasnym obserwacja sluzu kiedy sa dni plodne ! no i oczywiscie kiedy sa nieplodne ! dzieki takim obserwacja i wlasna teoria z forum i innych stron mozna odbywac stosunki bez zabezpieczenia ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 2:33 pm Temat postu: |
|
|
To o czym piszesz to wlasnie naturalna metoda antykoncepcji, jednak nie jest ona dość skuteczna. Zawsze lepiej mięc więsze zabezpieczenie, np prezerwatywy. Obserwowanie śluzu i kalendarzyk nie są za bardzo pewne.
tu jest link do tematu o tym. Zapoznaj sie z tymi informacjami i sam zdecyduj, jaką forme antykoncepcji chcesz stosowac http://www.biomedical.pl/forum/metody-naturalne-vt1230.html |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 2:47 pm Temat postu: |
|
|
czy przy regularnym mniej wiecej okresie 3 dni po miesiaczce sanieplodne ? bo z tego co czytalem to tak lecz gdy kobieta ma krotkie cykle np co kilkanascie dni to wtedy jajeczkowanie jest pod koniec miesiaczki !hmm moja dziewczyna obseruwje swoje cialo juz od 4 miesiecy i wie kiedy jest plodna a kiedy nie ale teraz musze kupic prezesy i nie edzie sie czego bac pozdro |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 3:01 pm Temat postu: |
|
|
istnieją kalkulatory dni płodnych ( juz któryś raz o tym pisze) sa dostępne naprzykład na różnych stronach w necie. np.http://kobieta.wp.pl/kat,26231,kalkulatordniplodne.html?ticaid=11646
[zakaz linkowania na forum] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 3:04 pm Temat postu: |
|
|
rudziutka napisał: | To o czym piszesz to wlasnie naturalna metoda antykoncepcji, jednak nie jest ona dość skuteczna. Zawsze lepiej mięc więsze zabezpieczenie, np prezerwatywy. Obserwowanie śluzu i kalendarzyk nie są za bardzo pewne. |
Hmm jesli moja kobieta ma mniej wiecej regularne cykle to chyba kalendarzyk obserwacja sluzu i nie dochodzi do spuszczenia w srodku ,czyli uprawiamy sex a gdy czuje ze niedlugo moze cos wylecie to porostu wycigam odczekuje chile i znow a wytrysk zawze nastepuje troche czasu po sexie ,metaody naturalne nie sa dobre dla kobiet ktore maja nieregularne okresy ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|