Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Durexy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 19, 20, 21  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja mechaniczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zibi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 12:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mam pytanie. Co daje mi prezerwatywa ze środkiem plemikobójczym? Wytłumaczy mi to ktoś Razz ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
exullt
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 1:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gonzi wg. mnie to logiczne... pomyśl trochę i będziesz miał odpowiedź... Rolling Eyes
Powrót do góry
Zibi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 1:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No tak, ale czy podczas wytrysku to coś w środku zabija plemniki? Czy coś się z nimi dzieje? No i np. gdy gumka pęknie to czy może ta gumka ( plemikob. ) zapoobiedz ciąży?
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 1:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Takie gumki są tym środkiem pokryte w środku i na zewnątrz.
Gdy gumka pęknie ten środek ktory znajduje się na zewnątrz zabija te plemniki które się "wydostały" ale oczywiście nie gwarantuje to 100 procentowej ochrony przed niechcianą ciążą...
Generalnie nie polecam prezerwatyw pokrytych środkami plemnikobójczymi, są bardzo nie zdrowe, to w końcu zwykłe detergenty..
Powrót do góry
Zibi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 10:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm. No ale jednak ktoś używa tych gumek i chyba żyje co Question Może ktoś jeszcze sie wypowiedzieć... Smile

Dzięki Dominika Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 10:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gonzi co tu dodawac? Smile Domi wytlumaczyła bardzo dobrze Smile.
tylko od razu Ci powiem ze durexy juz nie maja srodka plemnikob. Sad niestety..wycofali je z produkcji....zostaja chyba Unimile? ale tym to nie ufam za grosz.. Neutral

Powrót do góry
Zibi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 11:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurcze, szkoda że nie ma już tych Durex`ów... Shocked Rolling Eyes
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 12:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niestety... nie mam pojecia dlaczego wycofali Neutral. pozostaje Ci zaopatrzyc sie w inna firme lub durex classic + globulki Smile

Powrót do góry
Zibi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 12:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No używam Classic do zabaw fajowych Smile A co do globulek to pogadam z dziewczyną. Smile
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 1:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja słyszałam że te durexy wycofali przez to ze coś nie tak było a tym środkiem plemnikobójczym, ludzie się skarżyli, że za mocny podrażnia itp.
Generalnie prezerwatyw z tym środkiem moim zdaniem nie powinny używać osoby mające skłonności do różnego rodzaju infekcji narządów rodnych, bo ten środek może dodatkowo sprzyjać ich rozwojowi.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja mechaniczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 15 z 21