Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Magda777
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 11:58 pm Temat postu: Escapelle part.7 |
|
|
Witam
kochałam sie z moim chłopakiem 27.02.2011 i pękła nam gumka ostatnio okres zaczął mi się 11.02.2011 mam regularne co 28 dni okresy i zażyłam po 14 h od stosunku pigułkę escapelle czy mam sie spodziewać ciąży????
Zmieniłam temat na bardziej odpowiedni tworząc jednocześnie kolejną część zbiorczego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 12:19 am Temat postu: |
|
|
spokojnie. Teraz pozostaje tylko czekanie.Zażyłaś escapelle bardzo szybko, więc nie ma się czym martwić. Jak minie 14-16 dni od stosunku zróbcie test(najlepiej bHCG z krwi w laboratorium, koszt ok.30zł a pewność 100%). _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magda777
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 12:28 am Temat postu: |
|
|
A jakie jest prawdopodobieństwo że to będzie ciąża?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 12:30 am Temat postu: |
|
|
Takie samo jak nalanie szklanki wody z pustej butelki...
Zastanawiałaś sie w ogóle jak działa escapelle? Poczytaj odrobinę u nas na Forum w tematach dotyczących escapelle...Zapisaliśmy już6 części, właśnie otworzyłam 7... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Magda777
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 12:41 am Temat postu: |
|
|
Po prostu sie denerwuje... dziękuje za podpowiedzi:) to znaczy ze nie jestem w ciąży?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tazuna
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 9:15 am Temat postu: |
|
|
A więc przejdzmy to tematu. W sobotę 26 lutego o godzinie 20 zawiodła nas prezerwatywa. Mozliwe ze wytrysk był w srodku ale nie koniecznie poniewaz nie czułem tego tak jak zawsze lecz czulem zapach spermy.. Załózmy ze był wytrysk. był to 15 dzien cyklu przy cyklach 26-31dniowych. Mozliwe ze była juz owulacja albo ze akurat wtedy była lub ze dopiero bedzie. W niedziele nie udało mi sie zdobyc recepty bo na pogotowiu powiedzieli ze dziewczyna nie ma 18 lat.. Poszlismy w poniedziałek do ginekologa prywatnie. Przepisał tabletke. Została wzięta po 36h od stosunku. Dziewczyna gdy ta tabletke wzieła po jakiejs godzinie zaczeło jej sie trochę krecic w głowie, bolały ja jajniki. Bole jajników ma do teraz.. czy wszystko jest ok? jaka jest mozliwosc ze bedzie w ciąży.. ile po zapłodnieniu zaczyna sie ten proces implantacji, oraz jaka jest szansa ze tabletka zadziała... Proszę o szybką odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 9:31 am Temat postu: |
|
|
magda my nie jestesmy wrozkami. to jak lotto albo sie uda albo nie. niby 14h to nie 36 tak jak u kolegi nizej, trzeba byc dobrej mysli.
tazuna u ciebie to wyglada nieciekawie. bardzo duze prawdopodobienstwo ze była owulacja, ale czy na 100% jestes pewien ze doszlo do wytrysku w srodku? przeciez Wy faceci to czujecie wiec nie rozumiem słowa "chyba", mało tego jesli wytrysk nastapiłby w srodku to po wstaniu wszystko by sie "wylało"... mialo co takiego miejsce? niby esc działa do 72h... miejmy nadzieje ze zdazyliscie. a zawroty głowy to wynik przyjecia tabletki, dobrze ze nie zwymiotowała bo trzeba by było isc po nowa. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tazuna
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 9:37 am Temat postu: |
|
|
nie wylało sie nic. mogłem zdazyc wyjsc bo jak wyszedłem to czułem ze sie wylewa odemnie i koszulke miałem mokra troszke i ten zapach spermy.. Ale tabletka została wzięta zobaczymy co z tego bedzie..
Dodano po 3 minutach:
dodam ze dziewczyna juz miała tak mokro jak na owulacje w 12 dniu cyklu.. bo sie pytalem a tego 15 dnia juz nie było mokro.. wiec mozliwe ze ta owulacja juz była racja? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 1:28 pm Temat postu: |
|
|
racja ale do konca nigdy nie wiadomo kiedy wystepuje. czasem sie wydaje ze to własnie tego dnia a tak naprawde jest juz dawno po. my kobiety mozemy tylko sie domyslac ze to własnie ten dzien a jedynie lekarz jest w stanie stwierdzic czy jest owulka czy juz sie skonczyła.
skoro nic sie nie wylało to wg mnie nie ma powodu do paniki _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tazuna
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Oby było wszystko dobrze.. Czy ta tabletka moze zrobic taki efekt ze dziewczynie bedzie sie chciało ciagle jesc? bo ciagle jest głodna.. a gdyby np doszło do zapłodnienia to miała by wieksza ochote na jedzenie czy mniejsza? jak to jest |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|