Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Gynoxin kilka pytań

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2011 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

brenda, a może warto zrobić posiew? bo to zastanawiające, że taka kuracja nie przynosi skutku (oba leki są naprawdę skuteczne w przypadku grzybicy). może to nie grzybica ale bakterie? jakie masz objawy? clotrimazolum również jest na grzybicę, także pewnie nie zaszkodzi, ale skoro silniejsze leki nie pomagają to nie wiem, czy pomoże. proponowałabym jeszcze dokupienie lacibios femina, pomocny probiotyk w przypadku każdej infekcji, nie tylko grzybicznej. no i jesli kuracja nie pomoże, to serio bym zrobiła posiew
ewka.25

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Gru 31, 2011 11:38 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej!
Wczoraj byłam u ginekologa, który zapisał mi całą armię leków (niestety mam uporczywe, powracające infekcję)... Mam w związku z tym pytanie jak je stosować, chodzi mi o kolejność, ponieważ mam dwa rodzaje globulek dopochwowych a są to:betadine (całe opakowanie), gynoxin (1 globulka 600mg) i tabletki doustne mycosyst (przez 7 dni). Trochę jestem przerażona ilością tych leków... :/ i jestem ciekawa ile za nie zapłace, bo szczerze mówiąc jestem spłókana po wczorajszej wizycie za którą zapłaciłam 150 zł.... :/ Pomóżcie, proszę
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 03, 2012 9:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewka.25, lekarz powinien zalecić, jak stosować te leki... jeżeli nie to ja osobiście bym przyjęła w ten sposób:
- betadine 1 globulkę ok 7 max 14 dni raz dziennie na noc (lub np. 2 razy dziennie przez 7 dni - choć wg mnie zakładanie globulek na dzień trochę mija się z celem)
- po betadine zaaplikowac sobie gynoxin jedną globulkę i mycosyst (naprawdę na 7 dni masz brać? strasznie dużo? rozumiem, że dawka 50 mg? bo ja to bym wzięła w tym dniu co gynoxin 150mg i potem najwyżej po 50 raz dziennie lub nawet już nie...)
- i do tego CAŁY CZAS i jeszcze przez kilkanaście dni po leczeniu lacibios femina na odbudowanie flory bakteryjnej w pochwie
Elen

PostWysłany: Sob Sty 28, 2012 4:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mam takie pytanie odnośnie globulki gynoxin (1 globulka 600mg). Jako, że okres mam nieregularny i nigdy nie spodziewam się go w 100%. Postanowiłam użyć owej globulki tej nocy przed pójściem spać. Dzisiaj rano po prysznicu poczułam typowe bóle menstruacyjne a po 12 dostałam okres. Wiem, że podczas okresu nie powinno się aplikować globulek dopochwowych, ale jeżeli zrobiłam to noc przed miesiączką nie powinno się mam nadzieję nic takiego stać? W sumie to pierwszy raz w życiu używałam czegoś takiego i miałam jakiekolwiek problemy z dolnymi patiami ciała więc nie bardzo się orientuję. Czy mam się czym martwić?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Sty 29, 2012 5:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Elen, rzeczywiście lepiej by było, żeby globulka dłużej działała, bo teraz wraz z krwią miesiączkową jak jakieś tam pozostałości jej wypłyną, to kuracja może być mniej skuteczna. niemniej jest duża szansa, że przez tą dobę wszystko co złe udało się wybić Wink i tutaj również proponuję jeszcze w czasie okresu i kilka dni po łykać lacibios femina, aby odbudowywać florę bakteryjną w pochwie. na pewno nie zaszkodzi a może ochronić przed ew. nawrotem infekcji. krew miesiączkowa niestety ma niesprzyjające pH dla zdrowia pochwy, dlatego warto je obnizać probiotykami
młoda00

PostWysłany: Czw Mar 01, 2012 10:55 pm    Temat postu: cześć Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie związane z Gynoxin...
zapisano mi 1 glob. jestem kilka dni przed miesiączką.. czy mogę ją założyć przed okresem czy lepiej po ? i jak dokładnie to zrobić.proszę o jakiekolwiek zdanie...po raz pierwszy stosuje cos dopochwowo.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Mar 02, 2012 8:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

młoda00, jeżeli to jednorazowo to jak najbardziej powinnaś zaaplikować. proponuję abyś zwilżyła globulkę wodą, rozluźniła się i zaaplikowała globulkę popychając ją jak najgłębiej w górę pochwy na całą długość palca wskazującego. tylko musisz się rozluźnić Smile
i najlepiej to zrobić przed snem - największa skutecznosć. potem do okresu i kilka dni po jeszcze bierz lacibios femina aby odbudować dobrą florę i powinno być wszystko dobrze Smile powodzenia!
młoda00

PostWysłany: Pią Mar 02, 2012 9:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za informacje Smile dzisiaj to ogarnę Smile
Powrót do góry
Mergotte

PostWysłany: Pią Mar 09, 2012 11:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lekarz przepisał mi 1x Gynoxin oraz 2x1tabl przez tydzień Orungal (dla mnie i partnera). Jestem na dzień przed okresem, czy lepiej zaczekać z Gynoxinem na jego koniec? A czy Orungal mogę brać od razu?

Dzięki za pomoc!
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 11:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z gynoxinem bym poczekała na zakończenie krwawienia. orungal możesz od razu Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4