Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Gynoxin kilka pytań

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Mar 13, 2012 10:04 pm    Temat postu: Gynoxin i Flumycon Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłam dziś u gina. Z powodu nawracających infekcji ( grzybica ) dostałam Gynoxin 1 globulka oraz Flumycon 200 mg 7 kapsułek. Mam wziąć 3 kapsułki przez 3 dni a resztę dać partnerowi. Ale przeczytałam ulotkę i włos mi się zjeżył Sad Czy stosowałyście ten lek bez skutków ubocznych ? Dodatkowo mój partner ma astmę, nie wiem, czy może go brać, a mój gin dopiero w poniedziałek będzie dostępny. Pomóżcie ;/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
agamm

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Mar 14, 2012 12:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to powszechne leki na grzybicę, a ulotki-wiadomo musza mówić o wszystkich możliwych skutkach, nawet tych bardzo rzadkich. Co do astmy to zadzwoniłabym do lekarza, albo podeszłabym chociaż do lekarza rodzinnego-powinien wiedzieć.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Mar 15, 2012 12:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ewik, ja flukonazol stosowałam - przy krótkotrwałym stosowaniu, nie powinno być problemów Smile
Ell_

PostWysłany: Wto Lis 06, 2012 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam!
Wczoraj byłam u ginekologa - z objawami typu świąd, pieczenie, upławy - lekarz stwierdził grzybicę i zapisał mi dwie globulki Gynoxinu (600 mg, druga globulka dwa lub trzy dni po pierwszej) plus maść Pimafucort. (Z własnej inicjatywy zamierzam dziś jeszcze dokupić sobie Lacibios feminę.) Wczoraj, po zaaplikowaniu globulki, było mocne, intensywne pieczenie, które po jakimś czasie ustąpiło - ale w ulotce wspomniano o takiej możliwości, przypuszczam więc, że wszystko jest w normie? Trochę się też martwię tym, że dzisiaj, po globulce, utrzymuje się dyskomfort, trochę swędzenie itp. - czy powinno mnie to niepokoić? Dodatkowo - jak długo globulka się rozpuszcza i "wycieka" na zewnątrz? Pytam, ponieważ dzisiaj wciąż sączy się ze mnie coś białego i nie wiem, czy to lek, czy też może jakieś upławy.
Byłabym wdzięczna za pomoc i rozjaśnienie sytuacji!
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Lis 09, 2012 9:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę, że wszystko jest ok. taka dawka gynoxinu ma za zadanie działać przez kilka dni (jeśli się nie mylę, to 3). początkowe swędzenie tez jest w normie. wydaje mi się, że wszystko jest ok. pamiętaj aby jeszcze lacibios femina łykac jakiś czas po zakończeniu leczenia. jeśli objawy nie miną, proponuję zrobić posiew Smile
erin

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 6:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, ja mam pytanie co do ewentualnych działań niepożądanych Gynoxinu. Otóż moja lekarka przepisała mi jedną globulkę 600 mg, plus Lacibios Femina przez 10 dni po 3 dniach od zaaplikowania Gynoxinu. Tak też zrobiłam, tzn. to jest drugi dzień, więc lac fem jeszcze nie biorę. W ulotce zalecają użycie globulki wieczorem i tak też zrobiłam. Następnego dnia, mniej więcej 12 godzin (nie z samego rana, tylko później) wystąpiło jakieś plamienie... Dziś, czyli 2 dni po, to niewielkie plamienie się utrzymuje. Czy tak powinno być?

Jestem na antykoncepcji hormonalnej i miałam jeszcze jedną tabletkę do końca, ale w tym miesiącu jest tak, że po prostu potrzebuję brać je bez przerwy, więc wczoraj wieczorem, czyli dobę po zaaplikowaniu gynoxinu, wzięłam pierwszą tabletkę z kolejnego blistra - a więc krwawienie nie powinno wystąpić.
Powrót do góry
narciarka

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 10:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mysle ze nie ma sie co przyjomwac, czasem takie dluzsze krwawienie moze sie zdarzyc, a co do probiotyku to ja bralam provag, bo juz go znalam, bralam kiedy dokuczaly mi uplawy, byl skuteczny, wiec zawsze ten probiotyk wybieram, choc lekarz miala jakies inne pomysly;P
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Lut 11, 2013 10:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

erin napisał:
Witam, ja mam pytanie co do ewentualnych działań niepożądanych Gynoxinu. Otóż moja lekarka przepisała mi jedną globulkę 600 mg, plus Lacibios Femina przez 10 dni po 3 dniach od zaaplikowania Gynoxinu. Tak też zrobiłam, tzn. to jest drugi dzień, więc lac fem jeszcze nie biorę. W ulotce zalecają użycie globulki wieczorem i tak też zrobiłam. Następnego dnia, mniej więcej 12 godzin (nie z samego rana, tylko później) wystąpiło jakieś plamienie... Dziś, czyli 2 dni po, to niewielkie plamienie się utrzymuje. Czy tak powinno być?

hm, może się podrażniłaś tam jakoś? raczej plamienia być nie powinno. przeszło po kilku dniach czy byłaś u ginekologa?
btw, lacibios powinno się zacząć brać w trakcie leczenia, najlepiej działa jak się zacznie stosować juz nawet pierwszego dnia kuracji. to już mówię dla potomności jeśli ktoś trafi na ten temat, bo w tym przypadku już po ptokach Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4