Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 4:00 pm Temat postu: |
|
|
ja bym poczekała na razie i wzieła normalnie następne opakowanie. jeżeli po kolejnym okazałoby się, że krwawienie wcześniej się pojawiło, to poszłabym do gina, bo możliwe, że tabletki przestały trzymać cykl i będzie potrzebna zmiana _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marpio
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 10:49 pm Temat postu: pytanie! |
|
|
mam pytanie. biore harmonet od 7 dni(zaczelam 1 dnia cyklu). 2 dnia pominelam tabletke i wzielam ja dopiero z 3 tabletką. dzisiaj (7dzien brania) uprawialm seks bez zadnego zabezpieczenia. czy mogę zajsc w ciąze?
bardzo prosze o pomoc. z gory dziekuje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Paź 15, 2008 11:17 pm Temat postu: |
|
|
tak, ryzyko jest _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bumbum
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 6:55 pm Temat postu: |
|
|
hej.
od dwóch dni pobolewał mnie brzuch przed okresem, dzisiaj rano zaczął boleć już naprawdę mocno, ale okres sie nie pojawial.. dopiero po poludniu zobaczylam trochę krwi.. wzięlam pigułkę o 16, brzuch cały czas bolał a krwi było dalej bardzo niewiele.. no i teraz to już w ogole nic nie ma.. zawsze miałam malo obfite krwawienia ale trwaly jakieś 2-3 dni.. czy tabletki będą działały jak będę je brała regularnie, nawet jak nie pojawi sie więcej krwi (dodam, że stosuje tabletki po raz pierwszy)? No i własciwie jaka może byc przyczyna tak słabego krwawienia.. ja myslałam ze może byc to spowodowane tym ze cały czas dzisiaj siedzę albo leżę (głównie przez ten brzuch).. no a u mnie to jest tak ze w czasie nocy np., to w ogole nie ma krwawienia..
czekam na jakieś podpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 12:12 am Temat postu: |
|
|
tabletki będą skuteczne
a takie słabe krwawienia mogły być skutkiem niskiego poziomu progesteronu w drugiej fazie cyklu _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 10:10 pm Temat postu: Krwawienie podczas brania Harmonetu |
|
|
Czesc!
Martwie się moja siostrą, bierze juz dobre 2 lata harmonet i wszystko bylo ok. Teraz w srodku cyklu zaczela plamic na brązowo (bez zadnych zapachow), przy wiekszym wysilku mowi ze ma krwotoki. Jak lezy i nic nie robi to nie krwawi. Wczoraj byla na dyskotece i krwawi. Mowi ze to jak okres ale mniej. Jutro wezmie ostatnia tabletke z opakowania i bedzie przerwa i jak nie przejdzie to sie wybierze do lekarza. Z tym ze ona mieszka w Wiedniu i tam ciezko jest cokolwiek załatwic a ja się martwię.
Czy to moze byc jakis polip? czy co? _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 12:15 am Temat postu: |
|
|
myślę, ze skoro nasila się w czasie wysiłku fizycznego, to nie ma to związku z tabletkami choć czasami się zdarza, że tabletki przestają trzymać cykl. ale takie krwawienia mogą być objawem polipów lub nie daj Boże stanów przedrakowych, więc niech siostra zasuwa do ginekologa _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alice33333
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 12:00 am Temat postu: harmonet |
|
|
po jakim czasie od rozpoczęcia brania harmonetu jestem gotowa do współżycia bez jakichkolwiek innych zabezpieczeń?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 12:14 am Temat postu: |
|
|
jeżeli zaczęłaś pierwszego dnia miesiączki to od razu _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nojje
|
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Dziś jest 6 dzień od kiedy wzięłam pierwszą tabletkę. Przyjęłam ją pierwszego dnia cyklu czyli w pierwszy dzień miesiączki. Miesiączka trwała 4 dni (praktycznie 4 dnia były to już same brązowe plamki). Myślałam, że okres się skończył.... a tu dziś od nowa krew i to obfita! Czym to może być spowodowane? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|