Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 6:11 pm Temat postu: |
|
|
mada faka, normalnie jakby mi miały wybuchnąć :/
nie dość, że już są duże, to pewnie jeszcze urosną :/
to jeszcze jedno głupie pytanie, rok temu brała mercilon i po nim przytyłam.
natomiast teraz schudłam czy to też może być wpływ hormonów?
(może np. w końcu są dobrze dobrane?) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
babcia
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 9:01 pm Temat postu: |
|
|
tak, możliwe.
Ja na hormonach straciłam całkiem apetyt i bez niczego chudłam w oczach... Sądzę, że to hormony, bo potem jak odstawiłam to apetyt wrócił - ze zdwojoną siłą. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Camilla.76
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Tabletki antykoncepcyjne nie zawsze są polecane jako dobry sposób zapobiegania ciąży.Ginekolog odradził mi je z powodu żylaków kończyn dolnych(miałam już dwa zabiegi).Jaki jest tego powód? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 10:38 pm Temat postu: |
|
|
mylisz pojecia, nie sa polecane nie "jako dobry sposob zapobiegania ciazy" tylko ze wzgledu na stan zdrowia kobiety.
jesli masz zylaki, to jest to przeciwskazanie.
fragment z ulotki:
nalezy nie przyjmowac leku w przypadkach takich, jak:
chorobra zakrzepoo-zatorowa zyl
choroba zakrzepowo-zatorowa tetnic
obecnosc czynnikow ryzyka choroby zakrzepowo-zatorowej
itd.
skoro masz problemy z zylakami, nalezy zaufac lekarzowi, stosowanie tabletek moze zwiekszac ryzyko wystapienia tych chorob, dlatego tez zabrania sie np palic kobietom po 35 roku zycia. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kobietka911
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 9:37 am Temat postu: |
|
|
Mam Pytania dotyczace harmonetu... Lekarz przepsialmi te tabletki tyle ze zapomnialam spytac sie o kilka waznuch dla mnie informacji.. a wiec : Czy podczas 7 dniowej przerwy tez jestem zabezpieczona ? Czy nalezy jednak uzyc prezerwatywy? I czy jezeli wystapia plamienia pigulka ma miejsza skutecznocs? Dziekuje z gory za dopowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 2:53 pm Temat postu: |
|
|
wystarczy sięgnąć po ulotkę
tak, w czasie przerwy też jesteś zabezpieczona pod warunkiem że rozpoczniesz kolejne opakowanie po przerwie. nie trzeba stosować dodatkowych metod anty
jeżeli wystąpią plamienia, to nie będzie oznaczało, że jest mniejsza skuteczność jedynie to, że organizm się przystosowuje do tabletek lub że są źle dobrane (za niska dawka hormonów). jednak na skuteczność to nie wpływa _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 3:00 pm Temat postu: |
|
|
Wiecie, że na naszym rynku jest tańszy odpowiednik Harmonetu-Sylvie20. Zmieniłam jakiś czas temu Harmonet na ten tańszy zamiennik, nie widzę różnicy w działaniu a cena o połowę mniejsza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
limette
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Ja wiem bo sama stosuję Przerzuciłam się właśnie z Harmonetu bo po co płacić więcej za to samo! Kilka miesięcy temu nie we wszystkich aptekach go mieli ale teraz już jest chyba lepiej? Asia29 jak się po nich czujesz? Bo ja dobrze tylko mam wrażenie ,ze libido mi skoczyło do góry i to znacznie! Ciekawe czy tylko na mnie tak podziałała zmiana na Sylvie20 ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
klaudia844 Spamer
|
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 5:52 pm Temat postu: |
|
|
sylvie20 już są dosyć długo - ja sama je stosuje chyba z 5 miesięcy, ale nie przerzuciłam się na nie z harmonetu, lecz z logestu - w sumie to zostały mi one przepisane przez ginekologa, a ja nie protestowałam.
Pierwszy raz w życiu stosuje zamiennik i nie mogę narzekać. Nie jest prawdą, że wszystko co tanie, to do bani |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asia29
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 2:37 pm Temat postu: |
|
|
A mnie lekarz jak zwykle przepisał Harmonet, ale miła pani w aptece zaproponowała sylvie20, więc skorzystałam.
Wiem, że tańsze zamienniki leków występują nie tylko w przypadku pigułek antykoncepcyjnych ale przykładowo tabletki na serce mimo że mama ma przepisany carvetrend to pani w aptece często daje carvediolol, bo sybstancja czynna jest taka sama. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|