Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 3:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a BIOPAROX? taki w rozpylaczu do gardła i nosa? chyba nie powinien, bo nie jest w postaci tabletek, hm?
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 3:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

też nie
kiniaaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 12:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam. we wtorek 10 marca skończyłam brać antybiotyk duomox. biorę tabletki novynette. dzisiaj 14 marca współżyłam z chłopakiem i pękła nam gumka. zamierzam iść w poniedzialek do lekarza bo wydaje mi się że antybiotyk obniżył działanie tabletek. co o tym myślicie? proszę o odpowiedź.pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 4:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiście ze obniża on działanie tabletek...Jak wszystkie antybiotyki z grupy amoxycylin.
kiniaaa

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 10:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy jak pójde po tabletke "po" w poniedziałek ok 15.00 to będę miała prawie 100% pewności że ona zadziała??
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 2:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

im szybciej tym lepiej!
własciwie to nie ma nigdy 100% pewnosci ze zadziala.. ja bym probowala dzisiaj wykombinowac, pojsc do aptek, poszukac gdzie sprzedadza bez recepty, powiedziec ze doniesiesz ja w pon
kiniaaa

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 2:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem co robic,świruje juz. nie wiem czy mi gdzieś w aptece dadzą bez recepty ale chyba musze spróbować...
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 2:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szczerze? watpie. chyba ze masz jakas zaprzyjazniona apteke, w ktorej jestes stalym klientem, wtedy jest szansa.
proponuje wejsc na wpadka.pl poszukac ginekologa ktory jest w twojej miejscowosci, zadzwonic powiedziec jaka jest sytuacja i napewno taki ginekolog, ktory podal tam swoje namiary, umowi sie z toba nawet dzis.

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 4:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zadzwonie do lekarza,tak bedzie najlepiej

Dodano po 51 minutach:

dzwonilam do lekarza i powiedzial ze jego zdaniem nie muszę brać tabletki 'po' ale jak chce to moge. jutro pojde na wizyte i dowiem sie co zrobic, bo wolałabym chyba ją wziąść
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Mar 15, 2009 5:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ty leć do niego szybko po receptę bo nie ma na co czekać...Im dłużej zwlekasz, tym mniejsze prawdopodobieństwo że tabletka zadziała.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 17 z 37