Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aleksandraaa

Wysłał podziekowań: 4
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 19, 2009 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja sytuacja jest taka..
brałam antybiotyk przez 5 dni,nastepnie bralam dalej tabsy przez kolejnych 10 dni i tym skonczyłam blister i zrobiłam przerwe 6 dniową...po czym zabezpieczałam sie 8 dni i dzis doszło do seksu... Czy byłam w pełni zabezpieczona?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Sie 19, 2009 8:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podczas brania antybiotyku brałaś tabletki?
Aleksandraaa

PostWysłany: Sro Sie 19, 2009 9:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak brałam
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Sie 19, 2009 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To powinno być już wszystko ok. A jakie tabletki bierzesz i jaki to był antybiotyk?
Aleksandraaa

PostWysłany: Sro Sie 19, 2009 11:00 pm    Temat postu: prosze ! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Biore Logest.
a antybiotyk: Taromentin .
Wydaje mi sie ze byłam zabezpieczona bo jak brałam antybiotyk brałam normalnie tabletki, pozniej 7 dni powinnam brac tabletki przy dodatkowym zabezpieczeniu tak? no to ze mi akurat zostało 10 tabletek( po skonczeniu kuracji antybiotykiem)do konca blistera .nastepnie zrobiłam przerwe 6 dniową..Nie wiem czy powinnam ją robic,ale przeciez jak wziełam te 10 tabletek to chyba osiagneły 100% skutecznosc ?! tak?
Po przerwie ,normalnie brałam 7 tabletek i dzis wypadła 8 tabletek (uprawiałam seks).
Więc?

Dodano po 14 minutach:

prosze o w miare szybką odpowiedz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Sie 19, 2009 11:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

więc wszystko jest ok Wink
Aleksandraaa

PostWysłany: Sro Sie 19, 2009 11:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy jak doszłoby do stosunku w czasie przerwy lub w czasie tych 7 tabletek to było by ryzyko zajscia w ciaze? Zaznaczam ze po kuracji było
10 dni tabletek i wtedy przerwa. Pytanie z czystej ciekawosci bym wiedziała na przyszłosc:]

Dodano po 1 minutach:

*7 tabletek po przerwie
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Sie 19, 2009 11:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłoby wszystko ok Smile
Emma18

PostWysłany: Pią Sie 28, 2009 11:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

HEj! Lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne w celach leczniczych, no i mam kilka dylematów. Przede wszystkim lekarz kaał brać mi tabl. od 1dnia okresu, ale jeśli dostane okres wieczorem to mam wziąść tabletke od razu, czy juz poczekac do nastepnego dnia rano? Czy godzina przyjmowania tabletki ma znaczenie? Czy po pierwszej tabletce musze już całą reszte tablbrać o tej samej porze co tą pierwsza? Czy moge pić alkohol podcxzas zażywania antykoncepcji bądź hormonów? (wstydziłąm sie o to zapytac lekarza, mialam nadzieje ze tu znajde odpowiedź) czekam i pozdrawiam :*
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pią Sie 28, 2009 12:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A przeczytałaś ulotkę informacyjną od tabeletek?

1. Przyjmuje się je 1 dnia krwawienia, czyli w tej samej dobie w ktorej wystąpiło krwawienie. Nie następnego dnia...

2,3. Tabletki należy przyjmować o stałej porze. Ma to znaczenie. Zwłaszcza jeśli chodzi o walory antykoncepcyjne. Jeśli 1 tabletkę przyjmiesz powiedzmy o 19 to kolejne też musisz przyjąć o 19.

4. Owszem. Ale powinnaś zachować odstęp 3-4 godzinny, żeby tabletka zdążyła się wchłonąć.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 25 z 37