Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
69karolcia69
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2011 10:55 am Temat postu: |
|
|
Lekarza który przepisywał mi ta maść nie spytałam ponieważ nie pomyślałam że jeżeli chodzi o maść to może mieć to jakieś znaczenie. Jednak wątpliwości się pojawiły w domu, ale zapytałam już mojego ginekologa i powiedział że nie wpływa. Sprawdziłam też na stronie interakcji leków i tam też stwierdzono że ta maść nie wpływa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lila19
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 2:51 pm Temat postu: potrzeba rady. |
|
|
Mam pytanie: dzisiaj około 11.40 wypiłam mały kieliszek (jak do wódki) likieru( sheridans- 15,5 %) , ale dodatkowo zapomniałam się bo dzisiaj o 21 mam brać pierwszą tabletkę z opakowania. Nigdy nie pozwalam sobie na alkohol podczas brania tabletek i stąd moje pytanie- czy taka ilość alkoholu może wpłynąć na pełne wchłonięcie się tabletki?
Wczoraj współżyłam z chłopakiem, ale on nie kończył we mnie ( w ogóle do jego wytrysku było daleko)
Przyłączyłam do pokrewnego.
Zapoznaj się z REGULAMINEM. / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 3:26 pm Temat postu: |
|
|
Można pic alkohol w trakcie przyjmowania tabletek. Nie można jedynie popijac ich alkoholem, ani doprowadzic do sytuacji, że tabletka zostanie zwrócona przez wymioty.
Należy po prostu odczekać odpowiednią ilość czasu od wypicia alkoholu do przyjęciem tabletki lub odwrotnie(ok 4h)... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lila19
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 4:19 pm Temat postu: |
|
|
Aha:) czyli z podanymi powyżej godzinami spokojnie będę zabezpieczona? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kuchareczka91
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 1:05 pm Temat postu: czy czosnek zmniejsza działanie tabletek? |
|
|
wiem, że to pewnie głupie pytanie, ale czy czosnek zmniejsza działanie tabletek? Bo wczoraj zjadłam kurczaka z czosnkiem na kolacje, gdzieś z 20 minut przed tabletką i teraz się boję bo koleżanka mnie nastraszyła, że zmniejsza...niby nie wierzę w takie rzeczy, bo w ulotce nic nie ma, ale jednak;/ dodatkowo dwa dni temu współżyłam z chłopakiem, chociaż on nie kończył we mnie... co sądzicie?
Przyłączyłam do pokrewnego.
Zapoznaj sie z REGULAMINEM / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 1:50 pm Temat postu: |
|
|
kuchareczka91 napisał: | dwa dni temu współżyłam z chłopakiem, chociaż on nie kończył we mnie. |
jesli zazywasz regularnie tabletki to nei ma mowy o ciazy, nawet gdyby skonczyl w srodku.
co do czosnku to nie słyszałam nigdy o czyms takim. owszem % moze wpłynac na skutecznosc tabletek ale ze czosnek? chyba jakies głupoty Ci kolezanka nagadała.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kuchareczka91
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 2:07 pm Temat postu: |
|
|
no właśnie..ale jednak wolałam się upewnić. myślę, że gdyby miał działać źle na tabletki to byłoby to napisane w ulotce...a co do alkoholu, to staram się nie pić nigdy chociaż wiem, że można, ale żeby były chociaż 4 godziny zachowane..co do tabletek jestem strasznie przezorna i chociaż sama myśl, że miałabym zajść w ciąże o jeden starty ząbek czosnku doprowadziła mnie do śmiechu:P ale może ktoś się jeszcze wypowie, jeżeli ma odpowiednią wiedzę, bo nie chciałabym spędzić całego cylku martwiąc się czy tabletka zadziałała;D |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 10:57 am Temat postu: |
|
|
lila19 Tak
Wind Tylko jeśli wypijemy go za dużo...w innych przypadkach ważne jest jedynie żeby po prostu nie popijać alkoholem tabletek. Ale to dotyczy akurat wszystkich preparatów.
kuchareczka91 Co do czosnku...Nie ma to większego znaczenia...Fakt, zawiera on substancje o działaniu identycznym do działania antybiotyku, ale bez przesady. Czosnek to przyprawa. Dodajemy go większości potraw. Gdyby rzeczywiście tak bardzo wpływał na skuteczność, to po pierwsze jakieś 70% kobiet stosujących tabletki zachodziłoby w ciążę mimo zażywania, a po drugie producenci musieliby umieścić na ten temat informacje w ulotce. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą.
Ostatnio zmieniony przez nowicjuszka dnia Sro Kwi 20, 2011 11:32 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kuchareczka91
|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 11:12 am Temat postu: |
|
|
czyli uważasz, ze nie mam się czego obawiać? bo na serio się stresu najadłam... wiem,że to byłby wielki precedens- zajść w ciążę przez 1 starty i upieczony ząbek czosnku, ale no cóż. najbardziej mnie martwi, że dzień wcześniej kochałam się. co prawda bez jego szczytowania, ale jednak... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
stevemajster
Wysłał podziekowań: 15 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 07, 2011 1:31 am Temat postu: |
|
|
jak to jest z sokiem grapefruitowym i tabletką po? w lutym moja dziewczyna wzięła i popiła. na razie nie ma żadnych objaw ciąży więc chyba zadziałała? Po 3 miesiącach już raczej powinno się coś czuć prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|