Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
69karolcia69

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 08, 2011 10:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lekarza który przepisywał mi ta maść nie spytałam ponieważ nie pomyślałam że jeżeli chodzi o maść to może mieć to jakieś znaczenie. Jednak wątpliwości się pojawiły w domu, ale zapytałam już mojego ginekologa i powiedział że nie wpływa. Sprawdziłam też na stronie interakcji leków i tam też stwierdzono że ta maść nie wpływa.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lila19

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Nie Kwi 17, 2011 2:51 pm    Temat postu: potrzeba rady. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie: dzisiaj około 11.40 wypiłam mały kieliszek (jak do wódki) likieru( sheridans- 15,5 %) , ale dodatkowo zapomniałam się bo dzisiaj o 21 mam brać pierwszą tabletkę z opakowania. Nigdy nie pozwalam sobie na alkohol podczas brania tabletek i stąd moje pytanie- czy taka ilość alkoholu może wpłynąć na pełne wchłonięcie się tabletki?
Wczoraj współżyłam z chłopakiem, ale on nie kończył we mnie ( w ogóle do jego wytrysku było daleko)

Przyłączyłam do pokrewnego.

Zapoznaj się z REGULAMINEM. / nowicjuszka
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Kwi 17, 2011 3:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Można pic alkohol w trakcie przyjmowania tabletek. Nie można jedynie popijac ich alkoholem, ani doprowadzic do sytuacji, że tabletka zostanie zwrócona przez wymioty.

Należy po prostu odczekać odpowiednią ilość czasu od wypicia alkoholu do przyjęciem tabletki lub odwrotnie(ok 4h)...
lila19

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Nie Kwi 17, 2011 4:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aha:) czyli z podanymi powyżej godzinami spokojnie będę zabezpieczona?
Powrót do góry
kuchareczka91

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 1:05 pm    Temat postu: czy czosnek zmniejsza działanie tabletek? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem, że to pewnie głupie pytanie, ale czy czosnek zmniejsza działanie tabletek? Bo wczoraj zjadłam kurczaka z czosnkiem na kolacje, gdzieś z 20 minut przed tabletką i teraz się boję bo koleżanka mnie nastraszyła, że zmniejsza...niby nie wierzę w takie rzeczy, bo w ulotce nic nie ma, ale jednak;/ dodatkowo dwa dni temu współżyłam z chłopakiem, chociaż on nie kończył we mnie... co sądzicie?

Przyłączyłam do pokrewnego.
Zapoznaj sie z REGULAMINEM / nowicjuszka
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 1:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kuchareczka91 napisał:
dwa dni temu współżyłam z chłopakiem, chociaż on nie kończył we mnie.

jesli zazywasz regularnie tabletki to nei ma mowy o ciazy, nawet gdyby skonczyl w srodku.
co do czosnku to nie słyszałam nigdy o czyms takim. owszem % moze wpłynac na skutecznosc tabletek ale ze czosnek? chyba jakies głupoty Ci kolezanka nagadała.. Mr. Green Mr. Green

Powrót do góry
kuchareczka91

PostWysłany: Pon Kwi 18, 2011 2:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no właśnie..ale jednak wolałam się upewnić. myślę, że gdyby miał działać źle na tabletki to byłoby to napisane w ulotce...a co do alkoholu, to staram się nie pić nigdy chociaż wiem, że można, ale żeby były chociaż 4 godziny zachowane..co do tabletek jestem strasznie przezorna i chociaż sama myśl, że miałabym zajść w ciąże o jeden starty ząbek czosnku doprowadziła mnie do śmiechu:P ale może ktoś się jeszcze wypowie, jeżeli ma odpowiednią wiedzę, bo nie chciałabym spędzić całego cylku martwiąc się czy tabletka zadziałała;D
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 10:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lila19 Tak

Wind Tylko jeśli wypijemy go za dużo...w innych przypadkach ważne jest jedynie żeby po prostu nie popijać alkoholem tabletek. Ale to dotyczy akurat wszystkich preparatów.

kuchareczka91 Co do czosnku...Nie ma to większego znaczenia...Fakt, zawiera on substancje o działaniu identycznym do działania antybiotyku, ale bez przesady. Czosnek to przyprawa. Dodajemy go większości potraw. Gdyby rzeczywiście tak bardzo wpływał na skuteczność, to po pierwsze jakieś 70% kobiet stosujących tabletki zachodziłoby w ciążę mimo zażywania, a po drugie producenci musieliby umieścić na ten temat informacje w ulotce.

Ostatnio zmieniony przez nowicjuszka dnia Sro Kwi 20, 2011 11:32 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kuchareczka91

PostWysłany: Sro Kwi 20, 2011 11:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czyli uważasz, ze nie mam się czego obawiać? bo na serio się stresu najadłam... wiem,że to byłby wielki precedens- zajść w ciążę przez 1 starty i upieczony ząbek czosnku, ale no cóż. najbardziej mnie martwi, że dzień wcześniej kochałam się. co prawda bez jego szczytowania, ale jednak...
Powrót do góry
stevemajster

Wysłał podziekowań: 15

PostWysłany: Sob Maj 07, 2011 1:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak to jest z sokiem grapefruitowym i tabletką po? w lutym moja dziewczyna wzięła i popiła. na razie nie ma żadnych objaw ciąży więc chyba zadziałała? Po 3 miesiącach już raczej powinno się coś czuć prawda?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Następny
Strona 33 z 37