Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Interakcje tabletek z lekami/alkoholem/żywnością itd

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Mar 22, 2008 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziurawiec
strączyniec ostrolistny
sok grejpfrutowy i na tej samej zasadzie działa lukrecja (odstęp zachować)
duże dawki witaminy C i soli żelaza

tyle mi wiadomo. jeśli bedzie Cię coś nurtowało dalej, to pytaj Wink
kinia85

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 26, 2008 2:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powiem wam na swoim przykładzie brałam tabletki od pół roku, poszłam do koleżanki na urodziny nie piłam dużo ale chyba to wystarczyło...Teraz mam córeczkę i wiem ze czasem tabletki zawodzą Very Happy
--------------
edited:
a po za tym wiem że picie w dużych ilościach mleka osłabia działanie leków wszystkich bez wyjątku Very Happy

---------edited by yalissea---------
Używaj opcji zmień.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
zuzanna30

PostWysłany: Wto Kwi 22, 2008 12:23 pm    Temat postu: pytanie o tabletki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam jestem pierwszy raz na forum chociaż czytam już od jakiegoś czasu. Mam pytanie do dziewczyn, powiedzcie mi czy przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych mogę brać Meizitanc, czy one nie osłabią skuteczność tabletek anty.

-----edited by emilka----
przeniosłam do odpowiedniego tematu specjalnego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Kwi 22, 2008 5:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego, co wiem, to nie wpływają. ale zastanów się najpierw 1000 razy czy na pewno chcesz to brać...
krea

PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 5:46 pm    Temat postu: Relpax - tabletki na migrenę a antykoncepcja Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Was dziewczynki. Mam problem, otóż od kilku ładnych lat cierpię na migrenowe bóle głowy, czasami ból był nie do zniesienia. Dostałam ostatnio od lekarza receptę na lek RELPAX. To podobno jakaś nowość na rynku, no i teraz nie mam pewności czy te tabletki nie wchodzą w interakcje, z moimi tabletkami anty (biorę microgynon).

Zamieszczam link do "wirtualnej" ulotki tego leku, co prawda nie piszą nic o interakcjach z antykoncepcją, no ale w wielu ulotkach nie podają a jednak jakiś tam wpływ jest...

------ nie prowadzimy reklam aptek a tak jest traktowane u nas podawanie tego typu linków. emilka ---------

Prosiła bym o jak najszybszą odpowiedź, z góry dziękuje i pozdrówka

-----edited by emilka-----
przyłączyłam do specjalnego tematu dotyczącego interakcji tabsów

Nie wiedziałam, przepraszam Sad

Ostatnio zmieniony przez krea dnia Nie Maj 18, 2008 8:45 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Maj 18, 2008 8:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie powinny wchodzić w interakcję
Diamencik

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 5:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytaie. czy jezeli biore tabletki anty i najednej iprezie zaplilam jednego papierosa to czy obniżyło to skuteczność tabletek antykoncepcyjnych? i jesli tak to na jaki czas? prosze o szybka odpowiedz Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Cze 14, 2008 5:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

papierosy nie obniżają skuteczności tabletek
agawka

PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 9:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a lek przeciwdepresyjny i lękowy ParoMerck (paraksetyna) nie zmniejsza chyba kutecznosci? mowilamo tym lekarce a ona dala mi yasmin,chyba jestna tyle kompetentna?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 12:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie zmniejsza Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 35, 36, 37  Następny
Strona 10 z 37