Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
klementyna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 12:30 am Temat postu: |
|
|
Witajcie:)
W zasadzie to nie chodzi mi o schudnięcie, jestem w miarę szczupła (ważę 50 kg na 160 wzrostu), ale ciągle drażni mnie mój brzuszek, który jest okrąglutki, a kiedy siedzę zwija się w dwie duże fałdy. Znacie jakieś naprawę dobre ćwiczenia na poprawę wyglądu brzucha, zamianę w nim tłuszczyku na mięśnie? W zeszłym roku robiłam zawzięcie brzuszki przez parę miesięcy, ale wyraźnych efektów nie widziałam... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Lip 22, 2010 8:47 am Temat postu: |
|
|
Bo żeby spalić tkankę tłuszczową potrzebny jest trening aerobowy.
Ćwiczeniami aerobowymi nazywamy długotrwałe jednostajne ćwiczenia, z reguły angażujące duże grupy mięśni, możemy z reguły wykonywać bez przystanku przez 20 minut, 30 a nawet 60 minut (bieganie, jazda na rowerze itp).
Musisz wyliczyć sobie tętno maksymalne i minimalne i w trakcie treningu utrzymywać swoje pomiędzy tymi wartościami.
Poszperaj w necie, jest tam mnóstwo informacji _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cecylia Sztabowska
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 5:26 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim musisz zadbać o regularny posiłek co 3 góra 4 godziny. Posiłek musi być wartościowy, jedzenie jak najmniej przetworzone, w skład muszą wchodzić węglowodany, białka i trochę zdrowych tłuszczy.
----usuń odnośnik do strony w podpisie----tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
paula1230
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Nie Sie 18, 2013 6:42 pm Temat postu: |
|
|
najrozsadniej jest polaczyc cwiczenia z dobrze dobrana dieta
----usuń odnośnik do strony w podpisie----tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eizzy Spamer
Ostrzeżeń: 3
|
Wysłany: Wto Paź 08, 2013 12:25 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że żeby obniżyć i utrzymać wagę trzeba wyrobić pewne zdrowe przyzwyczajenia np. 5 lekkich posiłków w ciągu dnia, zawsze o tej samej porze. Dzięki temu organizm przyzwyczaja się, że "będzie dostawa pokarmu" i nie musi magazynować jedzenia w bioderkach. Oczywiście trzeba też uważać na to co się je.
Kolejna kwestia to ćwiczenia, trochę ruchu dobrze wpływa na wszytko.
-----REGULAMIN!! Zapoznaj się z regulaminem,nagminnie go łamiesz ----- |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AnnaRe
|
Wysłany: Pon Paź 21, 2013 12:35 pm Temat postu: Jak schudnąć i utrzymać wagę? |
|
|
Ej, a co uważacie o suplementacji? Czy jest to wskazane? Ostatnio czytałam artykuł na blogu medycznym:czy takie suple są wskazane jako wspomagacz naszych wysiłków, czy raczej to nie jest najlepsze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MarcinX46
|
Wysłany: Sro Cze 17, 2015 3:41 pm Temat postu: |
|
|
Radzę poczytać trochę o tym: Moim zdaniem nie wystarczy jednorazowy cykl diety, tu trzeba całkowicie zmienić swoje nawyki żywieniowe, do tego znacznie zwiększyć aktywność fizyczną. To wcale nie takie trudne, życzę powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karmela99
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2015 1:45 am Temat postu: |
|
|
Osobiście zamiast się suplementować wole szukać zdrowych przepisów na lato. Na przykład na [zakaz umieszczania linków na forum] są super, z warzyw przede wszystkim - będę robić jeszcze raz chłodnik z nowalijkami -
Chłodnik z nowalijkami
Składniki:
1.5 l maślanki
1.5 l kefiru
2 ząbki czosnku
2 pęczki rzodkiewek
1 pęczek kopru
3 ogórki gruntowe
pęczek szczypioru drobnego
2 jajka
50 ml koncentratu z buraka czerwonego
sól
pieprz
Przygotowanie:
Do dużego garnka wlej maślankę i kefir
Rzodkiewki dokładnie opłucz i pokrój w drobną kostkę, następnie lekko posyp solą i odstaw aż puści sok
Szczypiorek, koperek opłucz i drobno posiekaj
Ogórki obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę
Czosnek przeciśnij przez praskę
Wszystkie posiekane warzywa dodaj do garnka z maślanką i kefirem
Dokładnie wymieszaj
Dolej koncentrat z buraka
Dopraw solą i pieprzem
Podaj lekko schłodzony z ugotowanym na twardo jajkiem
Orzeźwiający na upalne dni, poza tym może zastąpić obiad. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
andrei
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2015 7:53 am Temat postu: |
|
|
nie będę geniuszem jak powiem, ze cwiczenia i racjonalna dieta sa najważniejsze. Wiadomo, ze z dieta bywa roznie, wiele osob narzeka na jalowe i nudne posilki. A wystarczy znaleźć tylko fajne przepisy! Ja zazwyczaj inspiruje się przepisami z [zakaz umieszczania linków na forum] Cos tam czasem dodaje od siebie, czasem odejmuje i na diecie jestem już od 5 miesiecy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaffka
|
Wysłany: Pią Maj 19, 2017 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno najsensowniejsze jest wybranie takiej diety ktorą będzie można stosować całe zycie, dlatego ja bym się nie zdecydowała na jakąś mega restrykcyjna bo potem łatwo o jojo, ja wolę jeść trochę mniej, na słodycze sobie powoić raz w tygodniu a oprócz teo też popijać wspomagająco herbatę 4xsuper slim od big-active, ona pomaga też pozbyć się nadmiaru wody, nie mam wieczorem problemu ze zdjęciem pierścionków bo już mi tak palce nie puchna |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|