Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mgiełka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 3:25 pm Temat postu: jak sie zaczyna?? |
|
|
witajcie
zostały mi 4 tygodnie do porodu i zaczyna mie przepełniac lęk przed porodem martwie sie że sobie nie poradze a co gorsze że nie rozpozman jak to sie zacznie Dlatego mam pytanie do wszystkich szcześliwych mam, czy mogłybyście napisac jak to sie u was zaczęło, jak to rozpoznałyście w jakim momencie zadzwoniłyście po karetkie lub pojechałyście do szpitala i ile trwał wasz poród.
I mam pytanie czy nacinanie krocza i golenie przed porodem jest jeszcze konieczne bo słyszałam że już sie z tego rezygnuje???
Bardzo dziekuje za odpowiedz i uspokojenie moich obaw. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 10:44 pm Temat postu: |
|
|
Mgiełka ja jeszcze nie rodzilam ale moge conieco powiedziec Z goleniem to jesli dasz rade to sama moze sobie ogolic... albo maz hehe a z nacinaniem...zakładałam juz podobny post- poczytaj sobie - tam dziewczyny wszystko opisały jesli jest taka koniecznosc to nacinaja...ale to nawet lepiej wiesz? przy skurczach nie czujesz wogole tego ze nacinaja Ciebie... uwierz...lepiej miec naciecie i byc bezpieczna niz zeby Ci macica pekła czy Bog wie co jeszcze...to nie jest ich "widzimisie" tylko troska o pacjenta poza tym jest znieczulenie zew. oponowe ktore tez łagodzi bol napewno bedzie wszystko dobrze. co do porodu- to 1wszym znakiem jest odejscie wod i skurcze macicy, ktore z min. na minute pojawiaja sie bardzo czesto wtedy pozostaje pedzic na porodowke
a moze bedziesz miala CC? skad wiesz ze naturlanie? chyba ze dzidzia dobrze lezy bedzie dobrze. napisz konieccznie jak wygladał porod bo strasznie mnie to ciekawi powodzonkaaaa _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Gru 14, 2007 12:50 am Temat postu: |
|
|
Ja juz mam porod za soba,ale zakonczyl sie cesarskim cieciem z powodu braku postepu porodu i zwezonej miednicy,ale zaczelo sie od tego,ze ok godz 2.00 w nocy zaczelam odczuwac lekkie skurcze,ktore dosc szybko poajwialy sie coraz czesciej,co kilka minut,ale tez nie wiedzialam co mam o tym myslec bo ja lekkie skurcze odczuwalam juz od 6 m-ca ciazy i grozilmi porod przedwczesny,ale w momencie jak juz skurczy bylo coraz wiecej,coraz czesciej to stwierdzilam,ze trzeba chyba wybrac sie wkoncu do szpitala i ok godz 9.00 bylam na porodowce,ale meczylam sie ze skurczami jeszcze dluuuuugo,bo dopiero o 22.00 zapadla decyzja o cesarce.Tak wiec w skrocie wygladal moj porod.
Jesli zaczniesz odczuwac skurcze ktore zaczna sie nasilac,lub odejda Ci wody plodowe to znaczy ze pora do szpitala.ZYcze powodzenia i lekkiego porodu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agnes26
|
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 9:10 am Temat postu: oznaki porodu |
|
|
witam.,,.mam ptanie czy ktos moze mi pomoc?!jestem w 37tyg ciyzy od 4dni mialam bole szyjki -dzisiaj wnocy dostalam boli podbrzusza i pobolewa mnie kregoslup,.nie sa to regularne bole-utrzymuja sie caly czas.,czy moga to byc oznaki porodu???
-----edited by emilka----
temat przyłączyłam do tematu o podobnym tytule |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 12:47 am Temat postu: |
|
|
jak najbardziej,jesli bole beda sie nasilac to pora jechac do szpitala,jednak nawet jesli sie nie nasila,a beda sie non stop utrzymywac to tez mysle ze trzeba to skonsulotowac z lekarzem.ciaza jest juz donoszona wiec w kazdej chwili mozesz urodzic.zycze powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneta8702
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 3:42 pm Temat postu: |
|
|
Witam jestem w 37 tygodniu, jak narazie nie czuje jakis skurczy przedporodowych. Boli mnie tylko kregoslup, puchna rece i nogi, i czasami podbrzusze i tyle... nie uwazacie ze powinny mi sie zaczac juz skurcze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Anetka nie zawsze jest tak "ksiązkowo " czasem zaczynaja sie o pare dni po terminie a czasem wczesniej roznie bywa. spokojnie, na Ciebie tez przyjdzie czas malenstwo wie kiedy ma wyjsc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneta8702
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 3:56 pm Temat postu: |
|
|
tylko czy ja bede wiedziala ze to juz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 7:00 pm Temat postu: |
|
|
jesli wody odejda tzn ze juz albo wybierz sie do swego lekarza i porozmawiaj o objawach itp _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
aneta8702
|
Wysłany: Sob Maj 03, 2008 9:06 pm Temat postu: |
|
|